Частни училища - информативно-дискусионна тема 35

• 18 908
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Предлагам да се върнем на крокодила и магданоза. Joy
Дайте линк към този репортаж за ТЕ.

Е ние точно за крокодила и магданоза говорим, и как се прилагат в приемната процедура за прием в БШ. Доста идеи за нестандартни отговори дадохте на психоложката им.

Ето линка:

https://youtu.be/mv6vzh0jP54

Защото Психоложката на едното и на другото училище не е едно и също лице. 🙄 Може би имам лични впечатления от едната?!?! Дали?

А психологията, драга ми Фенси, не е математика. И винаги има елемент на интерпретация. И когато някой е злонамерен като теб, и на най-перфектната процедура ще каже “чашата е наполовина празна”. С което не казвам “процедурата е перфектна”. Да поясня.

Повече от ясно е че не са едно и също лице. И повече от ясно ще да е, че имаш различни впечатления от двете. Най-малкото втората е проявила на практика субективизъм в процедура позволяваща субективизъм.
Но защо смяташ, че само ти имаш право да изразяваш мнение по отношение качествата на двете психоложки. Или може за тази на Питагор, а за тази на БШ не може нищо отрицателно да се каже? Смешки.

# 361
  • София
+ 2 и за двете Simple Smile

Защо има Прогресивно училище 1 и Прогресивно училище 3, а второ не откривам? Поне във фейсбук

# 362
За мен факта, че изпитната ви процедура е позволявала субективизъм и е поставяло деца не на една плоскост и с равен старт е булшит процедура и прилича на тази в НУКК.

Обаждам се само да изразя мението си, че приемните процедури за ПУК във всички топ училища позволяват субективизъм. И задачи от типа 'кое от четерите животни е излишно' има както в БШ, така и в Питагор и СС. Това е факт. Тестовете са идентични, зваимствани както от 'Азбука на мисленето', така и от други подобни книжки.

# 363

+1

Допълвам, че да не пиша в последователни постове...
За мен факта, че изпитната ви процедура е позволявала субективизъм и е поставяло деца не на една плоскост и с равен старт е булшит процедура и прилича на тази в НУКК.

Обаждам се само да изразя мението си, че приемните процедури за ПУК във всички топ училища позволяват субективизъм. И задачи от типа 'кое от четерите животни е излишно' има както в БШ, така и в Питагор и СС. Това е факт. Тестовете са идентични, зваимствани както от 'Азбука на мисленето', така и от други подобни книжки.

И аз това казвам, OuterSpace, ама според Фенси не било така и аз лъжа - и детето ми и то такова като майка си - послъгващо. 🤪

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 18:00 от summmertime

# 364

Пропусна ТЕ. Simple Smile
Кой от къде е взаимствал не знам и не ме интересува. И съвсем не бяха идентични с тези, които видях в други две училища. Тестовете, които аз видях не позволяват субективизъм. При това съвсем ясно разпознах писаниците на моето си дете, та не е възможно да са ме пуснали по пързалката. Има ясни и точни отговори на всяка задача, които са еднозначни. Срещата с психолога, с който се правят съвсем други типове задачи, предполага интерпретация на база поведение и справяне. И там ми обясниха подробно задачите.

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 13:52 от Fancy

# 365
  • София

Сигурна ли си за СС?

Относно писаниците на Попея, понеже попита какво е обидно, но нямах възможност да отговоря по-рано - става дума за следното: слагане на "кръгъл идиот" и сигурно е колега на Андариел в един пост. Без да сме се наговаряли с Андариел, виждам че тя е усетила същото за нередно.

# 366
  • София
азбуките не са алфата и омегата, аз лично за някои неща имам сериозни чуденки и резерви защо точно така са направени.

# 367

Пропусна ТЕ. Simple Smile
Кой от къде е взаимствал не знам и не ме интересува. И съвсем не бяха идентични с тези, които видях в други две училища. Тестовете, които аз видях не позволяват субективизъм. При това съвсем ясно разпознах писаниците на моето си дете, та не е възможно да са ме пуснали по пързалката. Има ясни и точни отговори на всяка задача, които са еднозначни. Срещата с психолога, с който се правят съвсем други типове задачи, предполага интерпретация на база поведение и справяне. И там ми обясниха подробно задачите.

Казах ТОП училища,  за повечето участници тук ТЕ не е сред тях Simple Smile

# 368
  • в страната на чудесата
Еееее че какво му е на фургона. Много си е добре даже Simple Smile
Между другото оранжевият коридор в репортажа не е от ТЕ...

# 369
Тестовете, които аз видях не позволяват субективизъм. При това съвсем ясно разпознах писаниците на моето си дете, та не е възможно да са ме пуснали по пързалката.

Това не знам как да го интерпретирам. Ако говорим за СС, моето впечатление и това което знам е, че, за да видиш теста на дете трябва да си заявиш дата с обаждане по телефона. И на тази дата предполагам ти показват само теста на твоето дете. Ако е така не е нужно да разпознааваш писаници. Как тогава сте видели тестове( множествено число), означава ли това, че са ви показали тестовете и на други деца?

# 370
  • София
А мен ме потресе нескопосания патос на директорката на ТЕ. Дори да отчета, че вероятно има някакво притеснение заради камерата, пак ми се стори супер куцо като изказ и поведение - от ония моменти, в които нелогично те хваща срам зарад резила на някой друг...

# 371
Стори ми се,че видях много деца. Не знам дали са обединили класовете за самото видео, но останах с впечатление,че децата са 20 и нагоре.

# 372
  • в страната на чудесата
4,5,6 клас
Нейният патос принципно е по-изразен

# 373
Говорила съм веднъж по телефона с директорката на ТЕ. И емоцията, и патосът бяха същите. На някои хора това им е постоянно състояние и не го отчитам за дефект. По скоро ме притесни твърдението, че ВСИЧКИ 100% от децата ще участват. А иначе съвсем ясно се разбира кое от репортажа е от ТЕ и кое не е.

OuterSpace, хайде, хайде не ставайте буквалист. Видях тестоВЕТЕ на моето дете. Един при учителките, и втори при психоложката. Wink Добър опит, но уви очевидно неуспешен. Този, който ви е лайкнал също...
А дали ТЕ се води в темата елитно е без значение. Не е хубаво да говорите за едни, а да спестявате, че същото важи и за "вашето".

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 15:34 от Fancy

# 374
  • София
Е, за мен това със 100-те процента си беше част от патоса.

Общи условия

Активация на акаунт