Частни училища - информативно-дискусионна тема 35

• 19 014
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Notaris, говори си, умряха баламите, дето вярват.. Wink

# 166
  • софия
Стига сте спорили, сега като се прибирете по къщите хващайте децата и ги питайте! Колкото по-малки толкова по-достоверен ще е отговора Simple Smile

# 167
E, Мецане, нали виждаш, че едно 7 годишно казало "делфинът, 'щото само той не е птица", а едно 9 годишно - "орелът, 'щото само той може да лети". То ти че  си на акъл на 4-годишно е така, ама това изобщо не доказва, че конкретната задача има само един верен отговор. Stuck Out Tongue

Русалка, и аз се питам Нотарис какво цели с тези вмятания - освен да не му е уроки, за друго не мога да се сетя Simple Smile А че търсел богат зет, ми те богаташите помежду си се женят, не се женят за бедняци, като правило.

# 168
  • София
Онна, Ами то в линка, който пуснах си пише, че чушката е плод. А в ЕС нормативни документи морковът е плод, защото от него се прави сладко, та твоята логика е европейска Simple Smile Макар че, аз имах позната, която казваше "Само ми дай достатъчно захар и мога да направя сладко от всичко" Joy

# 169
Целя да няма материални хвалби в темата. За работа и доходи. Дразнят ме. Може да си хвалите децата, може и за триатлон да ги подготвяте, след олимпиадата по математика.

Бърди, може и без математика да се живее, повярвай ми.

Пък домата, делфинчето и пингвинчето са моя заслуга, та днес имам принос по същество на темата😀

# 170
  • София
Мецане, що няма да обясняваш повече? Я, какъв сладък разговор се получи! Joy Далеч по-приятен от големите домашни, частните уроци за ПУК и приемните процедури.
И аз питах 9-годишното /по-малко нямам под ръка/. Каза: делфинът, защото другите са птици. Почти сигурна съм, че така щеше да каже и на 4, защото пингвинът е любимото му животно и знаше, че е птица. Но това няма значение, the point is, че няма само един верен отговор и децата, слава богу, не са еднакви и възприемат, и разсъждават различно. За едно може да е най-очевидно, че орелът лети високо, за друго, че делфинът няма крака, например /за разлика от другите/. И двете ще са прави и е чудесно, че не гледат на света под калъп.
На моята логика за шопската салата, к’во не й хареса? ЖелЕзна е! Joy

# 171
  • София
Питам детето: Кое е излишното пингвин, делфин или орел?
То: Защо питаш?
Аз: Така, отговори ми какво мислиш
То: Може ли да гледам телевизия, ако ти кажа
Аз: Да, може
То: Повтори въпроса
Повтарям въпроса
То: Делфин, защото другите две са птици.
Аз: Сигурно ли е?
То: Може и орел, защото единствено той може да лети

Simple Smile Готови за НУКК!

П.П. Частните уроци за ПУК са пълно безумие. Мое мнение!

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 18:30 от Аш

# 172
Така, този месец става на 6. На задача 1, веднага излишен се оказва орелът, защото него не го харесвала чак толкова 😀
Като оставихме личните предпочитания настрана, пак орелът, защото само той можел да лети. В подкрепа на думите на Мецан.
ОБАЧЕ, по ботаника, магданозът беше разкаран, защото бил подправка, за разлика от другите три.

# 173
  • София
Вие, пък! Това един еколог ако е, ще каже че нищо от тези не излишно, защото всички са съществена част от екосистемата.

А сега по темата, курсовете и уроците първоначално бяха за прием за НУКК, после за Шилер и за НУКК, а от няколко години станаха за НУКК, Шилер и ЧУ. Ние и преди сме коментирали безумието и непрозрачността на изпитите за ПУК. Така че, ако тук чете някой с неприето дете някъде, съветвам да не се чувства виновен, че не си е отделял достатъчно време за подготовка или да го приема като оценка, че детето не е достатъчно способно. Критериите в повечето случаи си ги знаят само от училището, а между тях може да има и такива, които изобщо не засягат подготовката на детето, но натежават повече. Wink Все някак трябва да изберат, както казва Андариел.

# 174
При нашите всяка година има тест, заради акредитацията на училището. Та въпросът е " лети ли градинската фея?". На което децата отговарят: да лети. И ми го изясниха, феята на зъбите лети, елфът и той лети, значи и градинската фея лети. Не ми даде сърце да им разруша вярата във феята на зъбите, елфове и дядо Коледа.

# 175
Отговорът от 10-годишното: Нито едно не е излишно, щом Природата го е създала. Simple Smile Тук си казва думата госпожата по ЧП.
Толкоз.

# 176
  • софия
Е как, всички знаят/знаем, че феите летят!
( много ме зарадва въпроса)

# 177
  • София
Отговор на 4-годишно, току-що го питах, внучето на съседите: Погледна ме бабата сякаш съм откачена..

Орел, понеже не може да  влезе под водата да разгледа рибките. Ако го направи, ще се удави.Laughing

# 178
  • София
Отговорът от 10-годишното: Нито едно не е излишно, щом Природата го е създала. Simple Smile Тук си казва думата госпожата по ЧП.
Толкоз.
Аз, казах ли? Истински еколог е детето, браво! Да го поздравиш от мен!

# 179
  • София
Всички феи могат да летят, много ясно. Какъв е този въпрос за акредитация Joy(каквото и да значи това). Все едно да ги питат на Мики Маус гащите червени ли са. Или Том и Джери какви животни са.

На въпроса с доматите и магданоза, 5-годишното отговори “доматите, защото само те не са зелени”. Явно е виждал тиква само отвън.

Общи условия

Активация на акаунт