Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 605
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, здравейте,

отдавна не съм писала. Като цяло съм добре, тренирам редовно, не ям лошотии, държа си свалените килограми. Малко качих покрай лечението за хиперфункцията, но като цяло нещата са ок при мен.

Пиша, защото имам проблем с баща ми. Той си е от години на Сиофор, с много наднормени килограми. За съжаление, нито е спрял хляба, нито сладкото. Движение - до колата и обратно. Напоследък си мери захарта. На гладно му е около 8, след храна вдига до 18 Sad И сега......какво правим Sad  На доктор ме е страх да го пратя, пак ще му кажат да си яде всичко и да си пие хапчетата Sad

Ами освен много да му говориш и обясняваш за режима, друго не виждам. Ти си наясно с нещата.
 Родителите са  ни ясни. Не ни слушат. Даже ако външен човек им каже едно, ще го приемат. Но същото ако го каже детето, глупости били.
Аз не съм спряла да дудна на майка ми. Ама много не слуша. Пак поне не прекалява толкова.
Но на моменти е нещо страшно.

# 676
Пиша, защото имам проблем с баща ми. Той си е от години на Сиофор, с много наднормени килограми. За съжаление, нито е спрял хляба, нито сладкото. Движение - до колата и обратно. Напоследък си мери захарта. На гладно му е около 8, след храна вдига до 18 Sad И сега......какво правим Sad  На доктор ме е страх да го пратя, пак ще му кажат да си яде всичко и да си пие хапчетата Sad
Ами човекът си е с диабет направо. Ако не вземе мерки го чакат нормалните усложнения като незарастващи рани, в по-късен стадий и амтутации на крайници, влошаване на зрението, сърдечен удар и/или инсулт, а може и рак. Килата изобщо са му най-малкия проблем. Изобщо да не се надява да живее до 100г. Сори, че съм така черна, но това е действителността.

# 677
Днес ходих при ендокринолога и ми намали глюкофажа на 500 на ден за да видим дали ще се почувствам по-добре. За храната каза да огранича въглехидратите но да не ги спирам. Каза и по малко плодове да си хапвам. Не знае от какво ми пада захарта ,не би трябвало да е от глюкофажа. Вече няколко дни съм като парцал и ми омръзна все да ми е лошо. Витамин Д ми е:
Витамин D total (25-OH Vitamin D) - 42.50 nmol/I.    Рефер.ст. 50.00-120.00.   Dolce miele аз имам същите симптоми плюс вълчия глад. Може да имам и анемия. Какви изследвания се правят за анемия освен хемоглобин и желязо? Утре ще си пусна да проверя и това.

# 678
Съни, те симптомите на анемия и ИР при мен се припокриват, приличат и на ниско кръвно...а и по принцип на средностатистическия човек може би му изглеждат дори като някакви измислици- то дори аз не се приемах много насериозно дълго време. За анемията изследвах хемоглобин, желязо, ЖСК. Но нямаше кой да ми каже, че са важни и феритин, Б 12, фолиева киселина. По отношение на въглехидратите- желателно е да намалиш/ограничиш само някои групи. Зеленчуци, някои плодове, семена, млечни (ако ти понасят) няма защо да спираш. А и, както казах, не е нужно от раз да намаляш всичко.

# 679
Витамин Д трябва да го вдигнеш, трябва да е над средата на реф.ст. Д3 в комбинация с К2 е най-добре да си потърсиш по аптеките.

# 680
Благодаря ви момичета за съветите. В12 ми е ок. Пия Профихол и омега 3 за високия холистерол и триглицериди, а те съдържат В12 и фолиева киселина. За витамин Д ми казаха да си взема на аквасорс понеже е органичен и няма опастност да го предозирам.

# 681
А на какво се дължат тези високи триглицериди? Нещо около 3 май бяха... Thinking

# 682
Последните 7 -8 месеца съм с ужасен вълчи глад.Става ми лошо и  ако не ям и то въглехидрат(хляб)  не ми минава. Така качих 10 кг. Или общо за 2 години 15кг отгоре. Мисля че от там ми скочиха триглицеридите и  холистерола.

# 683
Да, от въглехидрати от този тип може да скочат, особено ако са били комбинирани и с мазнина. Плюс качените кг. Но пък нещата са обратими Blush

# 684
Аз пък бих го натирила на лекар, не само вкъщи да му се говори. Такива стойности са си диабетни вече и е по-добре лекар да му го каже това в прав текст, вместо да си мисли че може да си кара така. Това не е настинка че човек да си кротува вкъщи без лекар и да чака да му мине...

# 685
Ако продължава така ще достигне и до кетоацидоза, това е животозастрашаващо състояние. Нещо трябва да го разтърси този човек....

# 686
Баща ми като не слуша, го влача доброзорно на лекар.

# 687
suny4 aз пия Глюкофаж и то XR, защото от нормалния Глюкофаж направо съм пред умирачка. Иначе дори с този XR не са розови нещата. Определено са по-леки страничните ефекти, обаче не е като да ги няма. Значи аз го почнах на 7ми януари тая година и чак преди седмица-две започнах да нямам странични ефекти и то от 500 мг взимам само 1 път вечер. Обаче взех, че се разболях от някакво вирусче и тъй като исках да пия Грипекс макс, пък в листовката пише да не се пие Ибупрофен когато приемаш Глюкофаж и си викам. Айде няма да рискувам и го спрях за 5 дни и сега пак го почнах. И познай.. .същите симптоми на нов глас... направо не мога. Ама трябва да го изтърпя, няма как.
Иначе аз имам дни особено като започна в началото, в които ми става изведнъж много ниска кръвната захар, вие ми се свят, треперят ми ръцете, боли ме корем, умирам от глад.... направо не се трае. После като мине известно време, някак си се понагаждат нещата. Даже в началото почнах много рязка диета, без почти никакви въглехидрати, и една вечер си позволих цяла филия Grinning черен хляб и после като ми стана едно тежко. на корема, все едно съм изяла цял самун бял хляб...

# 688
Дааа, това с хляба е много кофти усещане Laughing Като отвикнеш веднъж от него...

# 689
И на мен ми става зле от хляба. На задушница не можах да устоя и си чупнах коричка от топлата лимецова питка на сина си  и ми стана едно тежко на стомахаааа.

Общи условия

Активация на акаунт