Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 610
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм на Глюкофаж. Първият месец го пиех по 500 мг на ден, за да свикна постепенно, после увеличавах с по 250 пак постепенно, докато почувствам поносимост. Не съм имала такива ефекти и захар под 4.5 също не ми се е случвала. 1.9 е направо като за болница... Консултация с ендото е нужна, принципно не трябва да позволява подобни хипогликемии Глюкофажът. Въглехидратите ги бях намалила месеци преди да започна лекарството. Не закусвам, в краен случай на глад сутрин ям яйца. Бих намалила малко тренировките докато посвикнеш... Килограмите ги свалих, но не за няколко месеца. Аз свалих 25 за година, много бавно, някои месеци по кило, други по 2 кг, трети по 500 грама дори. Индивидуално е колко бързо ще отслабнеш. (Лаконична съм, защото пиша от телефон. ) На основния въпрос кога ще свикнеш - пак е индивидуално. Към 2-3 месеца ще са нужни вероятно.

# 661
Съни, и аз бих те посъветвала да караш по-спокойно със спорта докато свикваш с Глюкофаж. Бих те посъветвала дори да намаляш постепенно въглехидратите. Не се стресирай излишно. Старай се да спиш добре, да пиеш вода, да мислиш за хубави неща... Hug Може би е трябвало да почнеш с по-малка доза като начало и постепенно да увеличаваш. Не мога да ти кажа кога ще свикнеш с хапче/режим, индивидуално е. Аз съм на друг вид Глюкофаж с бавно освобождаване. Постепенно намалях вгх, не съм имала кой знае какви нежелани реакции от хапчетата. Не съм и на минимум вгх,
освен ако някой ден не се получи от само себе си.  Отслабването също е индивидуално и зависи от много неща- колко имаш за сваляне, здравословно състояние, храна и др. А какви са ти изследванията- кръвна захар, инсулин, правила ли си обременяване, холестерол и др.- би трябвало да си изследвала поне част от тези неща, нали?

# 662
Ресвератрол кой пие тук?
Може ли мнения? Как ви се отрази? По колко пиете?
Пих веднъж около 6 месеца, никакъв ефект не видях.
Иначе при мен капенето на косата спря на около 6-тия месец от започването на моя режим и вече има кичури нова коса, особено по линията на челото. Феритина ми беше 49,4, а хемоглобина 129 в началото на режима. Сега не знам колко са, не съм се изследвала.

# 663
Да де, ама ти си само на месо.
Аз не мога като теб Grinning

# 664
Миоки, аз съм с около 4-5 пъти по-нисък феритин от теб- и въпреки това, не знам дали само той е виновен за косопада. През последните месеци имах голям емоционален стрес...А феритинът предполагам от доста отдавна е падал, падал- а косата ми растеше нормално доскоро... Thinking

# 665
Не знам дали феритина е виновен, предполагам не е само той, защото аз имах сериозен косопад по едно време. Косата ми е с 1/3 по-малко от преди няколко години. Надявам се да се възстанови поне частично. За сега кичурите са къси и не мога да преценя какъв % се е възстановил, но е факт, че изведнъж драстично намаля падането и то не е просто защото е дошло време да намалее.

# 666
Здравейте, видях че коментирате желязото. На мен феротона не ми докарва констипация и болки в стомаха. Не съм писала от две години, но от месец ви следя усилено и се надъхвам, че нещата при мен са вече ниво след трагично.

# 667
Викетория, сподели малко повече за себе си. Grinning Аз пиша в темата може би от последните месеци на 2018 г... Thinking

# 668
Викетория, сподели малко повече за себе си. Grinning Аз пиша в темата може би от последните месеци на 2018 г... Thinking
Дълги години борба с безплодие докато читав гинеколог ми каза ИР и препоръка за добър ендокринолог. Успях да смъкна 20 кг и да вкарам всичко в норма. Това се случи със сиофор, стриктна диета и всеки ден 2 часа колело. Чудото се случи и имам бебе вече на 1 г. Покрай кърменето нямаше как да пия хапчета и се отдадох на тъпчене. Сега съм даже много по тежка от деня на раждането и трябва да взема мерки, усещам че нещата са извън контрол по нощното пиене на вода. КЗ сутринта на гладно ми беше 6,10 а гликирания хемоглобин 6,5.

# 669
Здравейте, благодаря за съветите. Диагнозата ИР ми я поставиха в ендокринологията в София в "Майчин дом". Изследвания са ми правени. Имам висок холистерол 7 и триглицериди 3.9. Нисък витамин Д 42.50. Обременяване с глюкоза : глюкоза 0мин. -5.37
               60 мин.-10.69
             120 мин.-6.85
инсулин -10.80
                _74.00
От 4 дни меря КЗ на гладно и е 4, 4.1 , 4.5 , 4.7.
Глюкофажа започнах 2× 250 за една седмица и вече съм трета седмица на 2× 500. При ЯМР ми откриха аденом на надбъбречна жлеза 6мм. И след изследвания казаха че е много малък и не секретира нищо. Ще го следим за сега. Симптомите ми  на неразположение продължават. Вие какви симптоми имахте когато ви откриха ИР?

# 670
  • Пловдив
Suny4, според мен витамин Д не ти е нисък, обикновено трябва да е над 30, но все пак не си посочила референтни граници и не мога да съм сигурна.

# 671
Съни, преди няколко години имах анемия, но съм имала и ИР. Доста време си мислех, че съм с ниско кръвно- отпадналост, сънливост (особено след храна), липса на енергия, премаляване, разтреперване, виене на свят, изпотяване придружено с объркване/загуба на ориентация...от този тип. И ми се хапваха когато ми беше зле солени неща (мислех, че ми пада кръвното), по-рядко сладки- луканка, айрян със сол и др. Отделно кг започнаха да не мърдат надолу независимо от положените усилия...Повечето хора като че ли са имали и вълчи глад- при мен по-скоро не е имало такова нещо. Но обикновено не усещах приятна ситост- макар да осъзнавах, че не съм гладна и да спирах да ям след изядената порция...
Викетория, важното е, че си имаш малко човече Grinning Сега ще се стегнеш и ще се оправиш- гранични са ти показателите, но ще се справиш!  
Елсефи, за вит. Д е добре да е повече, но наистина- може мерните единици да са други...

# 672
Момичета, здравейте,

отдавна не съм писала. Като цяло съм добре, тренирам редовно, не ям лошотии, държа си свалените килограми. Малко качих покрай лечението за хиперфункцията, но като цяло нещата са ок при мен.

Пиша, защото имам проблем с баща ми. Той си е от години на Сиофор, с много наднормени килограми. За съжаление, нито е спрял хляба, нито сладкото. Движение - до колата и обратно. Напоследък си мери захарта. На гладно му е около 8, след храна вдига до 18 Sad И сега......какво правим Sad  На доктор ме е страх да го пратя, пак ще му кажат да си яде всичко и да си пие хапчетата Sad

# 673
Ева, радвам се, че си добре Hug Според мен, баща ти е с някаква форма на диабет...при тези стойности не виждам как да не отиде на лекар...Друг е въпросът какво ще го посъветва лекарят, но би трябвало кръвната захар да се вкара в норма, защото и сега не е добре. Confused

# 674
  • Пловдив
Евче, не съм убедена,ч е проблемът е в лекарите. Никой лекар няма да му каже да си яде всичко - със сигурност ще му кажат бял хляб и сладко да не яде. По-скоро проблемът е в баща ти, него не знам как ще накараш да се ограничава.

Общи условия

Активация на акаунт