Умора и куп симптоми

• 1 896
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте, обръщам се към форума за съдействие или хора с общи проблеми. На 25 години съм и от Септември ме налегна умора, но не и отделих внимание. С началото на октомври се появиха още много симптоми: тремори в тялото, още по-жестока умора, температура от 37.2 до 37.8, проблеми със съня и глад. Тези симптоми продължават и до днес, но този месец се появиха още: нощно изпотяване, изпотяване само под мишниците, рядко двойно виждане, студени крайници, намалена концентрация, откъснато чувство сякаш всичко е сън, редки главоболия при по-голяма активност, залитания, задъхване и сърцебиене. Направих всички възможни тестове: хормонални, автоимунни маркери, инфекциозни маркери, витамини, ПКК и глюкоза- всички са в норма! Отидох и при невролог, направих и ЯМР - откриха минала инфекция и две лезии, но в част на мозъка, където няма свързаност със симптомите. Препоръча ми да отида и на кардиолог за поставяне на Холтер.
Други наблюдения, които направих са:
- умората и др. симптоми се увеличават в право състояние или при активност дори и лека.
- когато съм в покой - намалят
- въпреки че спя много часове и през деня имам нужда да лежа или от дрямки, умората не изчезва.
- при ставане ми се вие свят и получавам силно сърцебиене
Храня се здравословно, с нормално тегло съм и всичко започна през лятото.

Имам леки подозрения за дизавтономия и дори синдрома на хроничната умора.
Но вече не знам към какъв специалист да се обърна, особено тук в България.

Ще се радвам за съвети, мнения или подобни преживявания!

# 1
И аз съм горе долу по същия начин, ако искаш ми пиши на лично . Може да сме си полезни

# 2
Звучи ми като паническо разстройство...минах през това и имах и още много симптоми...появяваха се постоянно нови и нови...аз четях в интернет и си поставях диагнози и също като теб си мислех,че тук в Бългрия са некадърни лекарите и немогат да ми открият какво ми има...и да температура нс нервна почва може да се вдигне...та аз обиклях кардиолози...холтери,невролози имам ямр на глава,на цял гръбнак,унг,пулмолози,аг,ендокринолози и така докато не стигнах до лекаря при който трябваше да ида още след като всички изследвания показваха,че съм здрава...а именно психиатър...

# 3
@Надежда Х
Здравей, благодаря за коментара. Аз принципно имам опр психатричен проблем (не е паническо разстройство), който е хроничен и съм го обсъждала и с психиатъра си и заключихме, че не е от това, още повече, че тези проблеми възникнаха преди близо 4 месеца, а психиатричното състояние е от години.
За щастие съм попадала на добри и любезни доктори на които съм благодарна поне за изключването на други заболявания.

# 4
Просто аз имах точно същите симтоми като теб плюс още и още които за 3-4 месеца вече бяха ужасни

# 5
Да, дисавтономия е. Най-вероятно след прекаран ковид. Също описвате и симптомите на постурално-ортостатична тахикардия, която си върви с комлект с дисавтономията. Тя е свързана с електролитен дисбаланс. Направете си кръвен тест на електролитите. Най-вероятно поне калият е нисък. Симптомите се оправят много бързо с прием на електролити. Не, не са панически атаки. Оправям се аз много бързо от електролитния дисбаланс с прием на една чаена лъжичка lite salt от Била, разтворена в голяма чаша вода. Пия това ден-два по веднъж на ден, не повече, и съм като нова за следващите 1-2-3 месеца. Като ми падне калия пак, повтарям. Не се взима калий на таблетки, защото свръхдоза е животозастрашаваща.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 10:57 от Човек1

# 6
Да, дисавтономия е. Най-вероятно след прекаран ковид. Също описвате и симптомите на постурално-ортостатична тахикардия, която си върви с комлект с дисавтономията. Тя е свързана с електролитен дисбаланс. Направете си кръвен тест на електролитите. Най-вероятно поне калият е нисък. Симптомите се оправят много бързо с прием на електролити. Не, не са панически атаки. Оправям се аз много бързо от електролитния дисбаланс с прием на една чаена лъжичка lite salt от Била, разтворена в голяма чаша вода. Пия това ден-два по веднъж на ден, не повече, и съм като нова за следващите 1-2-3 месеца. Като ми падне калия пак, повтарям. Не се взима калий на таблетки, защото свръхдоза е животозастрашаваща.

Благодаря Ви много за съвета!
Със сигурност ще пусна и електролити.
Случайно знаете ли какъв специалист да посетя за такива проблеми?
Може би второ мнение от невролог и час за кардиолог?

# 7
Каква инфекция си имала(да не е било Лаймска болест?), защото на мен ми прилича на недоизлекувана и останала латентна (интересно ми е ЦРП и левкоцити колко са били)?

# 8
Каква инфекция си имала(да не е било Лаймска болест?), защото на мен ми прилича на недоизлекувана и останала латентна (интересно ми е ЦРП и левкоцити колко са били)?
Не знам какво е било просто от ЯМР се разбра, че го е имало и след това вероятно са се появили лезиите.
ЦРП и Левкоцитите са в норма.
ЦРП: 0.3
Левкоцити: 5.6
Не съм изследвала за вируси.

# 9

Благодаря Ви много за съвета!
Със сигурност ще пусна и електролити.
Случайно знаете ли какъв специалист да посетя за такива проблеми?
Може би второ мнение от невролог и час за кардиолог?

Второ мнение от невролог е добре. А специалистът, който ви трябва е Електрофизиолог.

# 10
Ако не сте отишли още на кардиолог, го направете. Всички описани симптоми могат да се дължат на сърдечно заболяване. Дано да не е така, късмет Ви пожелавам.

# 11
А сатурацията как е?

# 12
Аз имам същите симптоми (плюс още други) без температурата и имам паническо разстройство! Изключтелно много наподобява на ПР, но няма как да съм сигурен, понеже не съм лекар. Аз също имам големи периоди с много силна умомра (и в момента съм в такъв период) и като стана или се натоваря леко и започвам да залитам направо. Ако съм седнал или легнал е много по-поносимо. Често имам нуждата да легна. Ако някой си мисли, че при това заболяване симптомите са главно ментални и всичко е в главата (както масата хора си мислят) - много жестоко се лъже. Симптомите са си много физически и абсолютно реални!

# 13
Аз пък имах същите симптоми, включително и Субфебрилна температура заради възпален синуси отключена астма.
И като ми разправят че Т под 37,5 не било Т, а мене ме тресе чак и съм с 3 фанели...
Сатурацията ми беше паднала до 86, та затова питам.
Симптомите са много общи, ама тази Т ме  съмнява че има някъде тлееща/хронична инфекция, особено ако усеща че го втриса.

# 14
Кои автоимунни изследвания са правени? Става ли Ви по-зле след излагане на слънце? Ревматологът видя ли ЯМР? Всъщност много е важно кой ревматолог Ви е видял?

Общи условия

Активация на акаунт