Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ефектите върху нивата на кръвната захар след консумация на ябълка и банан?
Какви са препоръките за консумация на банани в контекста на диета за контрол на кръвната захар?
Какви са препоръките за контрол на кръвната захар и режим за щитовидната жлеза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ефектите върху нивата на кръвната захар след консумация на ябълка и банан?
След консумация на ябълка на гладно, резултатът беше 4,7. Половин час по-късно, след изяждане на средно голяма купешка ябълка, резултатът се повиши до 6,1. Това показва значително увеличение в нивата на кръвната захар. Въпреки че не е споменат резултат след консумация на банан, участниците в дискусията изразяват загриженост, че бананът може да доведе до още по-високи нива на кръвната захар.
-
Какви са препоръките за консумация на банани в контекста на диета за контрол на кръвната захар?
Според различни участници в дискусията, недоузрелият банан е по-подходящ, като се препоръчва половин такъв. Това се дължи на по-ниското съдържание на усвоими въглехидрати в него. Въпреки това, има различни мнения относно консумацията на банани при диета за контрол на кръвната захар, като някои участници изразяват съмнения за подходящото им използване в този контекст.
-
Какви са препоръките за контрол на кръвната захар и режим за щитовидната жлеза?
Въпреки че не е изрично споменато в дискусията, препоръките за контрол на кръвната захар и режим за щитовидната жлеза включват избягване на храни с висок гликемичен индекс и товар, като плодовете се консумират в умерени количества. Освен това участниците споделят своя опит и съвети за поддържане на здравословно състояние при тези условия.
-
Какви са препоръките за отслабване и предотвратяване на отпусната кожа?
-
Какво представлява ВМ НВХ?
И с прием на желязо го вдигнах (само ядене на месо не помагаше). Като 2 от 3-те приемани вида не ми причиняваха никакъв дискомфорт или запек- само с Феро Фолгамма имах такъв проблем, но и с него хемоглобинът ми не се покачване, даже падаше....
Не знам как се вдига феритина, аз бях на хематолог, при един доцент ( голямо светило), който адски ме ядоса... Изписа ми желязо, без изобщо да ме изслуша, защо не искам дс го пия ( бях след тежка стомашно - чревна инфекция, усложнение на грип... пих антибиотик и гастрото каза, да не пипвам желязо изобщо...). Та сега чакам да ми дойде цикъла и ще ходя след това да изследвам пак всичко - то се пуска желязо, феритин, фолиева киселина, ЖСК и хемоглобин, ама с ПКК, защото и там има показатели за хемоглобина и се тълкуват заедно всички... аз съм с ниско желязо, нисък феритин и нисък хемоглобин ... ( поне бях).
Засега ще наблегна на храната, че без консултация с лекар не бих пила по-високи дози желязо (при хемоглобин 130).
И през 2017 г ядях. Много обичам зелении, всъщност почти не е имало храна която да не харесвам през живота ми. А ЖСК си ми беше ок 2017 г, желязо и хемоглобин на дъно. Явно при мен има и други дефицити/взаимодействия и ги влача с години...
Помня, при хемоглобин 72 как ми се ядеше луканка, как се чувствах добре когато ядях телешки дроб (буквално по-силна се чувствах непосредствено след тоеа), пиеше ми се айрян със сол....Чувствах се вечно като с ниско кръвно, отпаднала- а то е било анемия. При майка ми сок от червено цвекло и морков чудеса прави при анемия, аз пък цялата изтръпвах, пребледнявах, гадеше ми се...Цвекло и морков по всички други начини не ми пречат и си ги ям.