Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 648
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Прочетох преди малко за нея. Наистина си има захар. Плодова де.
Ако е по-малко, поне при мен може.
Но не мисля да взимам. Като се изследвам и желязо и феритин ще пусна, пък тогава.

# 646
Момичета, при мен хемоглобинът не е нисък. 130 е сега, а 2017 г беше 72 Stuck Out Tongue Winking Eye И с прием на  желязо го вдигнах (само ядене на месо не помагаше). Като 2 от 3-те приемани вида не ми причиняваха никакъв дискомфорт или запек- само с Феро Фолгамма имах такъв проблем, но и с него хемоглобинът ми не се покачване, даже падаше....
Но вероятно при мен нещата са по-сложни и сигурно от години си "нося" някакви други дефицити или излишъци...и последиците са нормален хемоглобин и нисък феритин  (някои дават 70-90 поне като добро ниво). А от прочетеното май феритинът е по-важният показател... И  фолиева к-на ще изследвам да видя как е.

# 647
Този феритин за пръв път го чувам.  Каква му е функцията.? Дъщерята беше с ниско желязо,  дали не е трябвало да изследвам и феритин?

# 648
Не съм сигурна, че ще го формулирам точно, но мисля, че беше протеин под чиято форма се складира желязо, един вид като резерв откъдето тялото да черпи при нужда- може да се преобразува в желязо. Т. е. това са засите от желязо...Пак казвам, може и да не го формулирам съвсем точно...Аз и нямаше да го изследвам, ако не беше един притеснителен косопад наскоро...

# 649
Не съм сигурна, че ще го формулирам точно, но мисля, че беше протеин под чиято форма се складира желязо, един вид като резерв откъдето тялото да черпи при нужда- може да се преобразува в желязо. Т. е. това са засите от желязо...Пак казвам, може и да не го формулирам съвсем точно...Аз и нямаше да го изследвам, ако не беше един притеснителен косопад наскоро...
Здравейте, с какво го вдигнахте-феритин?

# 650
Аз от косопад и заради хемоглобин 90... случайно открит се изследвах.. и моите изследвания са много странни - според мен имат общо тези хронични инфекции, който правя Sad Не знам как се вдига феритина, аз бях на хематолог, при един доцент ( голямо светило), който адски ме ядоса... Изписа ми желязо, без изобщо да ме изслуша, защо не искам дс го пия ( бях след тежка стомашно - чревна инфекция, усложнение на грип... пих антибиотик и гастрото каза, да не пипвам желязо изобщо...). Та сега чакам да ми дойде цикъла и ще ходя след това да изследвам пак всичко - то се пуска желязо, феритин, фолиева киселина, ЖСК и хемоглобин, ама с ПКК, защото и там има показатели за хемоглобина и се тълкуват заедно всички... аз съм с ниско желязо, нисък феритин и нисък хемоглобин ... ( поне бях).

# 651
Съншайн, не съм вдигнала феритина. Хемоглобина вдигнах с желязо+ вит. Ц, както и с по-пълноценно хранене. Но само храненето при мен не помагаше за дълъг период (година и повече). Оказа се, че междувременно и Б 12 ми е намалявал- вероятно и феритинът се е понижавал с години...Б 12 приемам от известно време и той също помогна да се покачи хамоглобинът още. Желязото ми беше ниско на мен преди някжлко години, ЖСК си беше добре. Ще трябва да пускам още изследвания (желязо, ЖСК, цинк, мед, фолиева к-на и др.) и да посетя хематолог, естествено. Но общо-взето, май освен подходящо хранене препоръчват основно желязо... Thinking Засега ще наблегна на храната, че без консултация с лекар не бих пила по-високи дози желязо (при хемоглобин 130).
Ливрена, аз заради косопад основно изследвах феритин- косата ми капеше така точно преди да ми открият през 2017 г хемоглобин 72.Лошото е, че някои дефицити са започнали преди години и не съм знаела, а те са навързани нещата... Thinking

# 652
И при мен започна да капе, но аз си дадох сметка, че от желязото чак след като открих дефицитите... четох литература и установих, че сигурно виновника за косопада е това Sad За сега пробвам с билкова кръв и месо, но ще кажа има ли ефект след две - седмици някъде ..

# 653
Ресвератрол кой пие тук?
Може ли мнения? Как ви се отрази? По колко пиете?

# 654
И на мен ми е интересно. Стана на въпрос наскоро с приятелка- но и тя търсеше инфо за ресвератрола...

# 655
  • Пловдив
Момичета, яжте и зеленолистни - спанак, коприва, лапат. Аз все пак не ям месо, но ям доста зеленолистни и нивата и на желязото и на ЖСК са ми в норма.

# 656
Елсефи, ям. Hug И през 2017 г ядях. Много обичам зелении, всъщност почти не е имало храна която да не харесвам през живота ми.  А ЖСК си ми беше ок 2017 г, желязо и хемоглобин на дъно. Явно при мен има и други дефицити/взаимодействия и ги влача с години... Confused Помня, при хемоглобин 72 как ми се ядеше луканка, как се чувствах добре когато ядях телешки дроб (буквално по-силна се чувствах непосредствено след тоеа), пиеше ми се айрян със сол....Чувствах се вечно като с ниско кръвно, отпаднала- а то е било анемия. При майка ми сок от червено цвекло и морков чудеса прави при анемия, аз пък цялата изтръпвах, пребледнявах, гадеше ми се...Цвекло и морков по всички други начини не ми пречат и си ги ям.

# 657
  • Пловдив
Разбирам. Аз съм имала анемия, но преди повече от 15 години. Бях на около 22-23 години и бях 38 килограма, но откровено не се хранех и анемията ми беше логична. Наистина ми е необяснимо как може да я имате. Може би наистина имаш други липси, които водят до това. Желая ти успех с този проблем, дано се справиш.

# 658
Елсефи, хемоглобинът се е повишил до 130, но този феритин  е намалявал с годините,  най-вероятно и поради др. дефицити. Озадачава ме ужасно много този хубав хемоглобин при такъв феритин, но няма да се отказвам де. Ще го разнищя Grinning

# 659
Има ли някой който пие глюкофаж. Може ли да ми каже след колко време организма свиква с него. Аз го пия вече трета седмица (2×500) и продължавам да изпитвам глад ,чак лошо ми става. Почти през целия ден не се чувствам добре. Два дни се опитах да не ям въглехидрати и снощи изпитах зверски глад с гадене и захарта ми падна на 1.9 Sad  . До сега не съм имала толкова ниска захар ,имах чувството че умирам. Някой може ли да ми помогне ,вече не знам какво да правя. Вие ядете ли въглехидрати и сладко и ако не , как ги спряхте, постепенно или от раз?  Какво закусвате, много ми е трудно с този режим, все съм гладна. Започнах и да тренирам (30 мин. силова и 30 мин. кардио) 5 дни в седмицата. Не знам дали е добре но прочетох че помагало. Трябва да сваля около 15 кг. Последните 8 месеца качих 10кг. предимно на корема. Вие как сте с килограмите? Казаха ми че от глюкофажа ще ги сваля до няколко месеца. Вие свалихте ли ги?

Общи условия

Активация на акаунт