Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 747
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
...не познавам вегетарианец, който да има куп болести, за сметка на това почти не познавам месояден, който да е без куп здравословни проблеми.
Зависи и от средата, в която се движите. При мен месоядните са в отлично здраве и вид.  За вегетарианците нямам много наблюдение,  но днес на касата в магазина 150 кг вегетарианец хич не изглеждаше в добро здраве, дали заради 200 евро, които даде за вегетариански стекове , наденици и други индустриални творения или от яденето на такива нямам идея.
Лично аз, ако се наложи за здравето си ще направя съответното усилие след подробно изучаване на информация от надежден източник.
 Най ме впечатли историята на бивш диабетик 2 (инженер по професия), който се е излекувал сам с ВМНВХ и се е наложило да завърши И медицина,  защото винаги са го апострофирали с "не сте лекар за да говорите за успех с диабета".

# 481
  • София
Здравейте, бих искал да прочета ваши мнения:
Днес, точно 60 мин. след лека вгх закуска си направих изследване за КЗ и инсулин. В лабораторията ме предупредиха, че оптимално би било да са били минали 2 часа. Казах, че съм наясно, но искам да видя пиковите стойности, които уж са на първия час.

Закуската се състоеше от:
1 супена лъжица сусамов тахан, 350 гр. кисело мляко (3,6%) с накиснати вътре 60-70 грама сини боровинки, един банан и чия.

Нямам база за сравнение със стойности на гладно, тъй като закусих в 7, а лабораторията тогава не работи, пък и щеше да падне голямо разкарване.

Причината да го направя е, че от известно време ми става тежко (в смисъл - подуване, киселини) от яйца, сирене, кашкавал и шунка на закуска. На обяд и вечеря и без друго се храня с месо и салати.

Та, резултатите са:
КЗ 60 мин - 6.1
Инсулин 60 мин  - 15

Смятам, когато успея, да си пусна и КЗ и инсулин след закуската с яйца, кашкавал и пр., пък да видим ще има ли разлика в изследванията. Въпросът е обаче, че и в двата случая съм на тъмно относно стойностите на гладно. Реално, тая сутрин станах в 4,30, изпих сума ти кафета, цигари, нямам представа колко би била кз и инсулин на гладно.

Благодаря за мненията ви.

# 482
Скрит текст:
Не ми  струва много интелигентно да си вегетарианец или веган, да имаш куп здровословни проблеми и да твърдиш, че искаш да продължиш този режим.
Това е наглост.
Все едно пушач да ми хвали цигари, че не причинявали болести.
Това прозвуча малко странно. Има хора, които се хранят с месо и също имат куп здравословни проблеми. Не вярвам да е нагло да продължават да ядат месо, в този случай, само защото са се разболяли.
И при двата режима (вегетариански и месояден) има варианти за здравословен и нездравословен начин на хранене. Просто човек трябва да се замисля и да внимава какво яде.
Да не говорим, че има фактори, различни от храната, които също разболяват, така че конкретната диета може да не е виновна.

Наистина ли не разбираш или?

Вегетарианците и още повече веганите наваксват нужните им вещества от високовъглехидратни храни. Което съответно в голяма степен води до ИР и диабет. Колкото и да не ти харесва, това е истината.

Това го правят и хора невегетарианци. Аз например в миналото. И месото няма нищо общо, то беше допълнение към картофите и хляба.
Ами не, не е така. Ти сама си го казала и ядящите месо могат да се хранят високовъглехидратно. Точно това написах и аз, има различни варианти и при двата начина на хранене. Аз за веганите не говоря, не съм била веган и нямам познания да давам мнение за тях.
Изобщо не съм против яденето на месо, нямала съм това предвид, децата ми се хранят с месо. Но изказването беше малко крайно и обидно, определящо всички вегетарианци като не особено интелигентни и нагли. Затова си написах мнението, иначе не влизам в такива спорове
Аз съм вегетарианка 26 години вече. Нямам наднормено тегло, имам лека ИР. Хранех се високовъглехидратно, сега се храня балансирано. Както писах преди време в темата, след половин година ще направя ново обременяване и ще проверя този начин работи ли за мен.

# 483
Като вегетарианка бях дебела и болна. Сега като месоядна, съм слаба и здрава. Другите не ме вълнуват.

# 484
Бас ловя, че тези които познават болни, ядящи месо, го ядат с картофи и ориз + редовните безалкохолни, бири и десерти, така че да не обвиняваме месото за това което прави хляба.

# 485
  • пак там

Аз съм вегетарианка 26 години вече.

С това трябваше да започнеш. Нямаше да се хабя да обяснявам.

# 486
  • София
Колеги, ще се радвам на някакво мнение от Ваша страна за резултатите, изгубени по-горе, между мненията за и против месото Simple Smile

# 487
Роналд, аз нещо не резбрах каква е била целта на упражнението и как точно си го изпълнил.

# 488
  • София
Роналд, аз нещо не резбрах каква е била целта на упражнението и как точно си го изпълнил.
Целта ми беше да видя как се отразява плодова закуска. Изпълних го както го описах - 60 минути след закуска кръвна захар и инсулин. Не съм изследвал на гладно, нито на втори час.

# 489
Роналд, ако ти е тежко след яйца, сирене, шунка и кашкавал, въпросът е всяка сутрин ли ядеш и четирите неща, да не би да е проблем някое от тях, примерно кашкавала? Шунката каква е?

Резултатите ти ми изглеждат доста добре като след въглехидратно ядене. Броя го към 50-60 въглехидрата. Но не е  точно плодова закуската, има и мазнини от млякото и тахана, които забавят качването на КЗ. Друго, което забелязвам, е че си станал в 4,30, не знам колко си наспан, но недоспиването също може да покачи КЗ.

# 490
Бас ловя, че тези които познават болни, ядящи месо, го ядат с картофи и ориз + редовните безалкохолни, бири и десерти, така че да не обвиняваме месото за това което прави хляба.
За последен път ще го напиша, защото явно коментирате мненията ми, без да сте ги прочели внимателно. Според мен, разболява не, яденето или не яденето на месо, а нещата изброени в поста на Миоки.

# 491
Целта ми беше да видя как се отразява плодова закуска. Изпълних го както го описах - 60 минути след закуска кръвна захар и инсулин. Не съм изследвал на гладно, нито на втори час.
Аха, ами прилично изглеждат като че ли. За инсулина не съм съвсем сигурна, защото не знам как трябва да се движат стойностите след нормално хранене. То за това не се правят такива изследвания официално, защото има много фактори, които може да повлияят. Както казва Oryon недоспиването или някоя от другите съставки на храната ти да се отразяват на резултата.
Общо взето от този експеримент нищо не може да се заключи. Ако искаш да имаш по-ясна картинка от него, трябва да събереш повече данни и да направиш стотици такива изследвания. В момента само си си дал парите в лабораторията.

# 492
  • София
Прави сте, да в и кажа. Лично според мен инсулинът не е толкова зле, но ми се щеше кз да не се вдига повече от 5-5,5, нали затова скача инсулина... Верно, че е след първи час, където може да се очакват пикови стойности, но все пак... Какво ли ще се случи ако изям парче торта сладка (каквито ядох 3 пъти тая събота и неделя, че много рождени дни, супер сладки торти), не ми се мисли.
Благодаря за мненията, мисля да проведа още няколко изследвания.

# 493
Вие там, в България сте поразглезени с изследвания и се питам дали не се малко вманиачвате (моля без обяснения и нападение ).
Вярно, че ние сме в другата крайност: веднъж на 1-2 години и става добре-добре -добре-диабет 2. Малко с напипване действаме и коментирам като специалист по .....напипването (хаха).
Щом не ти е добре от закуска яйца-кашкавал-шунка защо не опиташ друга: тахан е добре, ядки ( според Ана-Мария плод с ядки не вдига КЗ, а плод със сирене я вдига) или не смесвай толкова храни.
По МОЕ наблюдение и при МЕН, ако ям торта след хранене (празник) нямам никакви последствия (като усещания ) и нямам желание за храна поне 24 часа. Ако ям торта на гладно след това цял свят изяждам. Така е и ако не съм спала, но тогава може да се контролира храната.

# 494
Е, тортичките са друга бира Simple Smile. Плодът не е чиста захар, има и фибри, някои хора ги понасят по-добре. Аз за съжаление не съм от тези хора и ми качват КЗ-то бая. Сутрин бих ги избягвала, после цял ден ме преследва Глад Гладски. Най-добре ми е без закуска. За хора, които не работят физически труд, мисля, че е излишно трикратното хранене.

Общи условия

Активация на акаунт