Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 15 / Февруари 2020

• 244 431
  • 3 695
  •   1
Отговори
# 3 540
Ако трябва да преброя колко пъти Елица се е извинявала или оправдавала на последователите си, че не качва видеа, със сигурност ще е двуцифрено число. И тази нейна тенденция не е отскоро. Последните години малко по-малко започна да разрежда видеата, като от няколко месеца е най-осезаемо. Очевидно е, че няма мерак, старият живец за видеа си е отишъл. И мисля, че е по-достойно просто да спре да качва, отколкото постоянно да се оправдава, за да държи интереса на аудиторията си.

# 3 541
Елица поддържа инстаграм профилите на различни компании, както и от време на време във фирмата на Майкъл до колкото съм запозната аз. Ако пропускам нещо, грешката е изцяло моя, но мисля че същото правят и всички останали, просто тук Елица се харесва повече от другите, в което няма нищо лошо. Смятам, че критериите трябва да бъдат едни и същи за всички. Ако същия пост беше от някой друг, щеше да е съвсем различно.

# 3 542
Ми не е така HriEms. Ти сама си писала, че тя поддържа инстаграм акаунтите на фирми и клиенти (=работа), а е казала, че ѝ липсва вдъхновение и се е уморила да качва в нейния собствен yt канал (=хоби). Тоест тя си работи, но хобито не ѝ върви. Нищо общо с една Валери, която е влогър на пълно работно време с името си. Не се пишат само хвалби за Елица, просто не всички влогърки са автоматично еднакви, че да ги мерим с един аршин.

# 3 543
Елица никога не е заявявала, че работи основно в Ютюб.
Валери го е казвала. Ивана го е казвала, а дори и, че е напуснала работа заради тази нова работа.
Антоанет Попова също работи чрез тази платформа.
Пепе се представяше като блогър и влогър, който това работи.
Нормално е критериите към тях да са други.
И да, ако същият пост го пуснат Ивана или Валери, които твърдят, че това е тяхната професия, реакцията наистина ще е друга и с право. Ако казваха, че са домакини или работещо друго, които понякога пускат клипове за удоволствие и припечелване, щеше да е съвсем различна ситуация.

# 3 544
Елица инвестира много повече в хобито си, при все че е само такова, докато едни Ивана и Валери, които това работят, качват еднотипни видеа, които с нищо не могат да привлекат, поне мен. Елица качва рядко, да, но качеството на клиповете и е да не кажа най-доброто сред бг влогърите, а и съдържанието, което представя, на мен ми е в пъти по-интересно, било то дори 5-минутна рецепта. Така че напълно подкрепям творческата почивка, от която някои други влогъри също би трябвало да се възползват Simple Smile

# 3 545
Би трябвало, но нали “това го работят” и няма как. 🙃

# 3 546
Хора, вижте старите видеа на Елица, отпреди 2-3 години. Да, може да не са с най-добрата обработка или най-скъпото оборудване, обаче са толкова истински, приятни за гледане, това момиче имаше плам за грим, за живот. Тогава много я следях и си пусках видеата й по няколко пъти. Не ми допада това, в което се превърна. Който й е почитател от първите години ще разбере какво имам предвид. Остави си личните интереси и развитие, за да кръжи като спътник около Майкъл. Дори носи неговата буква на врата си... Нямам нищо против човека, просто тя се промени. Видеата й отразяват тази промяна и "претопяване", колкото и да са прикрити под перфектната обработка. Съжалявам да го кажа, но е факт.

# 3 547
В никакъв случай не казвам, че трябва непрекъснато да се бълва празно съдържание без качество, тип Ивана, но 2 месеца творческа почивка за мен е несериозно.

# 3 548
На мен каналът на Елица ме потиска безкрайно много, не знам защо.
Има нещо много измъчено в това момиче, нещо нещастно.

Майкъл не го харесвам и грам. Малкото пъти, когато съм гледала видео на Елица (не си го причинявам, защото ме потиска),  този тип ми се струва арогантен, нарцистичен, и все гледа да "блесне" в камерата. Имам чувството че някак я подценява.

Такова впечатление имах и от Филип 2 на Пепе, лигаво поведение, нарцистично взиране в камерата. На едно видео даже си приглаждаше косата и се държеше суетно, а беше празник на едно от децата, не помня вече, май че София. Вместо фокусът да е върху празника, той се изтъпанил и се поглажда.

# 3 549
Хора, вижте старите видеа на Елица, отпреди 2-3 години. Да, може да не са с най-добрата обработка или най-скъпото оборудване, обаче са толкова истински, приятни за гледане, това момиче имаше плам за грим, за живот. Тогава много я следях и си пусках видеата й по няколко пъти. Не ми допада това, в което се превърна. Който й е почитател от първите години ще разбере какво имам предвид. Остави си личните интереси и развитие, за да кръжи като спътник около Майкъл. Дори носи неговата буква на врата си... Нямам нищо против човека, просто тя се промени. Видеата й отразяват тази промяна и "претопяване", колкото и да са прикрити под перфектната обработка. Съжалявам да го кажа, но е факт.

От друга страна обаче, ако си беше останала същата като преди години, всички щяха да ревнат, че е голяма лигла, че жена на 30 години се вълнува само от гримчета и роклички. Щото това беше основния източник на ентусиазъм във видеата ѝ. Според мен е нормално да поузрява с годините. Иначе.... гледаме Валчето, дето писка като в трети клас.

# 3 550

От друга страна обаче, ако си беше останала същата като преди години, всички щяха да ревнат, че е голяма лигла, че жена на 30 години се вълнува само от гримчета и роклички. Щото това беше основния източник на ентусиазъм във видеата ѝ. Според мен е нормално да поузрява с годините. Иначе.... гледаме Валчето, дето писка като в трети клас.

Съгласна съм, стига наистина да узрява. А това, което аз виждам, е че е по-депресирана, пискаща, но около Майкъл, със загуба на личните си интереси. А дали новата й страст - готварството - щеше пак да й е толкова вълнуващо, ако не беше свързано с угаждането на Майкъл, роднините и колегите му? Това е отделен въпрос.
Узряване, нови теми за разговор, нови интереси - да.
Деградиране, претопяване във връзката, депресия - не.

# 3 551
За мен Елица изглежда много по-щастлива сега, отколкото в първите и видеа. И точно защото първите и видеа бяха правени с наистина голямо желание и ентусиазъм, както казахте по-горе, точно това за мен е причина да вярвам, че това и е било "бягство" от не толкова щастливото ежедневие. Когато човек се чувства пълноценно, върши неща, които го удовлетворяват в личен план, дори когато работи, тоест е зает, не планира толкова и няма време да се обяснява всеки ден какви "задачки" (както някои влогъри определят пускането на пералня и простирането) имат. Видеата и са кратки, не толкова задълбочени като тематика, да, но аз не мисля, че в момента е измъчена. Според мен просто е пораснала, приоритетите и са се променили, което е нормално и похвално, а защо не и хобитата? Преди е било гримирането, сега готвенето. Ами и аз съм така, не правя видеа за тези неща, но страстта, която имах като по-малка за определени неща, вече я нямам. И имам нови вълнения, развивам нови хобита. Не се явявам нейна защитничка, мен понякога също ме дразни кръженето около Майкъл, но това си е нейният живот и не мисля, че е редно да се търси винаги нещо негативно в личния живот на влогърите като причина защо се били променили. Дори и той да е причината за домакинстването и, ако и носи удоволствие да му угажда, защо не? Всички искаме на любимите ни хора да им е комфортно, както и на нас Simple Smile

# 3 552
Да, това са го казвали няколко пъти, но аз грам не вярвам. Мисля точно обратното. Да Елица помага на мистър Бърч във фирмата, както и Милена... но Защо тогава не си демонетизират видеата или не даряват парите от всяко видео? Явно имат различна представа за думата “хоби”. Познавам много хора, които изработват гривнички, мечета и разни... и всичките ги подаряват. Защото за тези хора, хобито е просто релакс и бягство от сивото ежедневие.

Какво общо имат хората с истински професии с това?
И Елица, и Милена качват видеа за забавление, не го работят Ютуб и могат да си взимат почивки колкото поискат.

# 3 553
И на мен ми е хоби да им гледам видеата, ама никоя не е тръгнала да ми плаща за това🤷🏼♀

# 3 554
За мен Елица изглежда много по-щастлива сега, отколкото в първите и видеа. И точно защото първите и видеа бяха правени с наистина голямо желание и ентусиазъм, както казахте по-горе, точно това за мен е причина да вярвам, че това и е било "бягство" от не толкова щастливото ежедневие. Когато човек се чувства пълноценно, върши неща, които го удовлетворяват в личен план, дори когато работи, тоест е зает, не планира толкова и няма време да се обяснява всеки ден какви "задачки" (както някои влогъри определят пускането на пералня и простирането) имат. Видеата и са кратки, не толкова задълбочени като тематика, да, но аз не мисля, че в момента е измъчена. Според мен просто е пораснала, приоритетите и са се променили, което е нормално и похвално, а защо не и хобитата? Преди е било гримирането, сега готвенето. Ами и аз съм така, не правя видеа за тези неща, но страстта, която имах като по-малка за определени неща, вече я нямам. И имам нови вълнения, развивам нови хобита. Не се явявам нейна защитничка, мен понякога също ме дразни кръженето около Майкъл, но това си е нейният живот и не мисля, че е редно да се търси винаги нещо негативно в личния живот на влогърите като причина защо се били променили. Дори и той да е причината за домакинстването и, ако и носи удоволствие да му угажда, защо не? Всички искаме на любимите ни хора да им е комфортно, както и на нас Simple Smile

Не мисля, че Елица е щастлива. Мисля просто, че мистър Бърч, семейството му, колегите му, фирмата му са нейното бягство, нейният остров на сигурността. В което няма нищо лошо щом се чувства комфортно така. Но на мен ми е депресивно вече да я гледам. И не мисля, че е незряло да правиш видеа на тема любими продукти, любими книги, може да публикува видеа с мнението си по различни теми от живота. Но тя просто няма желание и си личи. Тогава защо е тази агония? Защо са тези постоянни извинения, че не качва видеа? Защото всъщност се извинява на себе си и е гузна пред себе си, че загърбва собствения си живот и интереси. Дилемата да се върнеш по собствения си път или да останеш в сянката на другия човек, партньора. Засега избира второто

Общи условия

Активация на акаунт