Второ име към Вивиан?

• 9 499
  • 178
  •   1
Отговори
# 135
Между другото аз познавам една - около 25-годишна. Първият път, когато чух как се казва се наложи да ми го повторят и потретят(😅), но това беше преди доста време. Сега не ми звучи странно, просто нетипично за нашите ширини.
Сетих се за Вангелия. С гръцки произход е и означава благовестител.

# 136
  • Варна/Амстердам
Не съм изчела цялата тема, съжалявам ако вече сте споменали предложенията ми:

Вивиан Ноел
Вивиан Лили

# 137
Вергилия, Вержиния, Вирджиния и май всички имена с В се изредиха Simple Smile
Ванеса също, не помня дали беше предложено.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 18:02 от @NoName

# 138

И на мен това ми звучи най-добре като комбинация от всички предложени в темата.

# 139
  • Бургас
И на мен ми харесва много.

# 140
Ноел е мъжко френско име и означава роден по Коледа.
Аве, хора, проверявайте ги тези имена. Децата ви ще ги носят цял живот и няма значение благозвучието, а значението на името!

# 141
Ноел е и женско. Изписва се Noelle.
На мен ми допада повече Вивиан Лили.

# 142
  • Бургас
И това е хубаво и благозвучно.

# 143
Вивиан Ноел Карачивиева. Много добре звучи.

# 144
  • Варна/Амстердам
Да, и за двата пола може да се използва. На Ким Кардашиян второто име е такова (не че съм й фен) 😂

# 145
Ноел е мъжко френско име и означава роден по Коледа.
Аве, хора, проверявайте ги тези имена. Децата ви ще ги носят цял живот и няма значение благозвучието, а значението на името!

Noelle е женско име. Проверили сме. Не е задължително да си роден на Коледа, за да се казваш Ноел. Ноел е просто Коледа.

Елиас, може да живеят в чужбина и да имат небългарска фамилия.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 21:16 от Fenris

# 146
Понеже не изчетох цялата тема, а може и да съм в заблуда.
Имате ли връзка с чужда страна, роднини чужденци?

# 147
Извинявай, ама това е велика простотия баби и дядовци да искат, че и гласно да налагат претенциите си, относно кръщаване на внуците. ПОНЕ да започвало с В, моля ти се. Къде е Венета, къде е Вивиан?! Първата буква въобще не значи, че е кръстено на бабата. Мисля, че когато кръщаваш дете на някого, го правиш първо от уважение, не за да угодиш и второ - името, ако не същото, то поне трябва максимално да доближава това на този, на когото го кръщаваш. Иначе е чисто отбиване на номера, та дори и пряко волята ти в случая.
Знам, че най-вероятно си имаш някакъв мотив, но имай предвид, че днес е името, утре ще е нещо друго. А и има една приказка много на място за вашия случай "Казвам ти, дъще, сещай се, снахо!". Тя може да ти е казала само първата буква, ама да се надява, че ти ще я кръстиш абсолютно на нея. И като чуе Вивиан... Като свекървата на моя приятелка - не можа да преглътне, че детето не е кръстено на нея и години наред не го наричаше по име.
Та, най-добре не се съобразявайте с никой.

# 148
След като прочетох, че авторката искала да кръсти детето Кармен, защото й харесало, но после, за да угоди на бабите измислила Вивиан се отказах да давам мнение.
Съжалявам, че що го кажа, но подобни измишльотини са характерни, за едни хора, за които се създават вицове.

# 149
Майката с каквото и име да си кръсти детето, ще си го обича не заради името, а просто защото е нейното дете. За бабите все още е важно да им се поднови името, да се спази традицията, както те навремето са я спазили. При момчетата се запазва традиционни имена като Христо, Димитър, Георги, Никола (-й). Срещат се Петко и Стоян, наред с модерните Кристиян, Мартин, Александър. Възраждат се  Борис, Самуил, Симеон, Калоян.
При момичетата обаче традиционните имена отстъпиха на Дария, Никол, Емма, Рая. Вечните Александра и Виктория. И същевременно почти изчезнаха толкова хубави български имена, между които и Венета и Илиана.
И освен ако авторката не възнамерява да остане само с едно дете, то нищо не пречи първото да е на свекървата, второто - на нейните родители.
Вивиан и на мен ми идва твърде чуждоземско, но пък Вивиан Иванова вече не ми звучи по-зле от Никол Петрова, Даная Стоянова или Изабел Георгиева.

Общи условия

Активация на акаунт