Второ име към Вивиан?

• 9 493
  • 178
  •   1
Отговори
# 75
Casidy явно иска да угоди на всички, само не на себе си.
Малко съм на философска вълна, но ..много време минава преди човек да се усети че сам по себе си е ценност и трябва да се обгрижва:-)
А и този избор няма да влияе само на нея, но и на детето й, така че е хубаво и детето да бъде обгрижено.

# 76
А защо две , баби няма ли ?
Аз се чудех за бебето Ева или Виктория , сега се сещам , че можеше и двете да използвам .
Към Вивиан не ми се връзва , но към второ име всичко може да е .

# 77
Ми освен Джулия, не виждам какво друго може да се добави към Вивиан, тъкмо да е съвсем сигурно, че ще бъде Хубава жена! Wink

# 78
Касиди, не знам защо отхвърляш Вилиана, но щом баба Венета държи само на буквичката, то името чудесно изпълнява това изискване и едновременно с това съдържа цялото име на майка ти.
Вилиана, Велина/ Веляна най-вече съчетават двете имена на бабите. Вивиан е интересно, но се губи връзката с Илиана.

# 79
  • София
Защото, спорвд мен, баба Венета държи да си е на нея. Вилиана е единствената опция, която с нещо ще напомня на Илиана.
Адски обидно ми се струва, но май желанието е съвсем ясно изразено...

# 80
  • Варна
Бих се заинатила точно заради обидния и абсурден натиск, ама това съм аз. Но категорично не бих правила безумни комбинации, за да вплета две имена, че и да сложа нещо за себе си в добавка... Името е за цял живот.

# 81
Ама мъж ти веднага зад майка си , че веднъж ще става баба , няма ли да имате повече деца или той е единствен на майка му .
Сега е модерно на бащата - той как се казва ?
Кръсти го както ти дойде в родилното , все пак ти го раждаш ...

# 82
  • Варна
На бащата ми е още по-безумно, нали презимето е на него? Фамилията и тя. Майката все едно е инкубатор някакъв, съобразява се с тоя и оня, пък няма право името на собственото си дете да избере по свой вкус.

# 83
Добре е името да е съобразено и с фамилията на детето...
Точно. Вивиан не се връзва с бг фамилия, а с още едно име съвсем пък не го виждам.
+1.
Скрит текст:
Навремето с голямата ми дъщеря се получи сходна ситуация, двамата дядовци с едно и също име, решаваме да я кръстим на тях. Свекървата не та не, трябвало да е на нея. Проблеми, цупене и т.н. Аз се заинатих, и казах, че няма да е на нейната, дори не харесвах името й. Еми после се разведохме с бащата, и досега не съжалявам за този си избор. Не знам защо трябва изобщо да се съобразявате с този или онзи. Ако ви харесва дадено име с В, е ОК, но иначе само за да угодите на някого, еми не го разбирам.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 10:15 от Scarlet~

# 84
Аз ще дам пример с мен.Майка ми е била със средна прееклампсия, подута ,с високо кръвно и накря само петна е виждала.И баба ми,свекърва й,всеки ден й казвала-"нали ще е Веска или Веско",майка ми съгласна.Родила ме и баба ми не е  питала как съм аз или майка ми,а дали съм Веска.И майка ми се заинатила и ме кръстила с друго име.Искала е да уважи свекървата ама на.
Така че,гледай на вас да ви харесва,тъй или иначе ще има недоволни.

# 85
  • Бургас
Родителите да си решат е най-добре.

# 86
  • Най-красивата страна
Вивиан ще е кръстена само на баба си Венета.Името няма нищо общо с Илиана.
Вилиана-да.
Аз лично харесвам имена,които имат хубаво значение.
Валерия,Вероника,Виктория,Велизара....
Пасват си с българска фамилия.

Илиана ми харесва.Бих използвала цялото име.
Илона
Илина
Лиана
Ина

Вероника Илиана
Виктория Илиана

# 87
То и с Венета няма общо. Аз съм силно против тази традиция. Родителите на жената не са по-малко заслужаващи, а също са родители. Иде да се покаже какво с това искане-че родителите на мъжа са нещо повече, само защото имат мъжко чедо.?! На мен ми се струва, че жената не иска да наложи своето мнение и ще отстъпи само и само да е мир и мъжа й и маминка да са доволни. И в това няма лошо-решението си е нейно. Ние няма смисъл да пишем всички тези неща. Аз само силно се надявам историята да не е от тези многото с абсурден натиск да се кръсти на бабата-свекърва и да я принуждават. Тя каза, че съпруга й й е казал, че ще както реши, но ясно показал, че иска да е на неговите родители. Аз не бих отстъпила, а напротив-бих дала неутрално име. Но всеки решава доколко му е важно това и всяко семейство си знае. Дано поне името да й харесва, аз компромиси с такова важно нещо и със себе си не правя.
 Смятам, че майката е неуважително да бъде поставяна в такава ситуация и манипулирана по този начин-и от мъжа, макар и несъзнателно и от родителите му. Вивиан не е Венета, и пак няма да е кръстена на бабата- една буква не значи, че е кръстено на нея. Мразя също така всякакви предразсъдъци,намеци и тъпотии от сорта, щом искаш различно и нестандартно име/Нанси, Вивиан и др./-значи си еди какъв си. Но щом даваш традиционното Иван, Димитър си умен и интелигентен, примерно. Това са глупости.
С това се изчерпва чаршафа ми по темата, а пък на авторката-успех и здрава дъщеря, както и да се казва!

# 88
  • Пловдив
А на Венета-Илияна какво му е? Не е по-зле от Вивиан-Елизабет или квото там.
И вашата не е лесна. Особено като "един път ще е баба". А иначе Венета според мен е много хубаво име, Илияна също не е лошо.

Цитат
То и с Венета няма общо.
Асъл.

Цитат
Аз съм силно против тази традиция. Родителите на жената не са по-малко заслужаващи, а също са родители.
Е, то традицията не се състои в това, да кръстиш непременно на родителите на мъжа. Може и на твоите, пак е традиция. Ма тогава ще стане "родителите на мъжа са също родители". Wink

# 89
Това е твоето дете ,ти го раждаш,а не бабата така ,че си е твое решение как да го кръстиш!Вивиан не звучи нито хубаво нито е българско,нека се сърдят след време ще съжаляваш,че си послушала бабката.Да ражда бабата или да си осиновява и кръсте както иска те ни си й длъжна с нищо!

Общи условия

Активация на акаунт