Намаляване и повдигане на естествен бюст

• 28 276
  • 178
  •   1
Отговори
# 165
Според мен имате достатъчно собствен материал, за да се получат хубаво без импланти. Аз съм 75 Д и резултатът ми е много добре,  какво остава за Вашия случай. Е, разбира се няма да са като топки отгоре, зависи какво целите. Имплантът не предотвратява отпускането, даже напротив,  това си е допълнителна тежест за кожата.

# 166
Чудесни отговори! Благодаря Ви за подкрепата! За сега ще си държа да съм без импланти. 🤗

# 167
Монселита, толкова добре те разбирам. С три години съм по-голяма, имам абсолютно същите проблеми - тънка талия, голям (дълъг 😆) бюст.. имам консултация при Хатър на 25ти, ще намалявам колкото е възможно и повдигам без импланти. Ако чакаме раждане .. ще стигнат до коленете!
Успех желая!

# 168
  • София
На мен повдигане и намаляване ми излезна 7500 без изследванията.
Тази цена в евро ли е?

# 169
# 170
Дами привет! Бях на преглед при Р. Хатър и останах доста доволна. Обсъдихме два варианта с повдигане на ареолата (с цел запазване на млечни жлезни)  или чрез присаждане (махат се повече жлези, за да станат по-малки). Не съм раждала и стана на въпрос.. едното зърно е вдлъбнато, та така или иначе с него може и да не мога да кърмя някой ден.. часове за операция чак края на годината. Остана да помисля кой вариант, но при моите размери май най-добре с присаждане.

# 171
  • София
Здравейте, чета темата от много време и събирам смелост за операция. Но мисля, че вече няма за кога да чакам- както каза момичето на предната страница. И аз като нея цял живот страдам заради големите си гърди- трудно е и със сутиените, и с дрехите, а за болките в гърба и врата да не говорим… Аз съм раждала 2 пъти и нещата в следствие на това са просто трагични 😕 На 37 г съм, 157 см висока и 55 кг. На това телосложение съм с гърди 75H, дори мисля че вече са станали чашка I 😕 и дъъълги… Миналия месец бях на консултация при доц. Романски и неговото мнение е, че в моя случай операция няма да е е просто козметична, а и наложителна от гледна точка за здравето ми. Искаше да ми насрочи операция още за края на юли, с което ме изненада- вече бях направила плановете си за лятото. Разбрахме се да му пиша в началото на октомври, за да ми даде дата.

# 172
  • София
Здравейте, как се свързахте с доц. Романски? Къде оперира той сега? Какъв тип операция ви предложи- с изместване на зърната, с/без имплант за по-добра форма? И ориентировъчно каква цена ви даде?
Много благодаря за отговорите.
Моето положение е сигурно малко по-лошо от вашето 😆

# 173
  • София
Доц. Романски преглежда в клиника Надежда в Мол Парадайс, можете да се обадите там за час. За операцията- при мен ще бъде с разрези тип котва с преместване на зърното. Не е и споменавал импланти, предполагам че имам много собствена тъкан и няма да има нужда. От обема на гърдите каза, че ще може да премахне поне половината, тъй като ако реша да отслабвам, гърдите допълнително ще намалеят ( макар че не съм споменавала, че искам да отслабвам, а и самия той каза че това тегло е добре за ръста ми). Но предполагам че преди самата операция ще уточняваме допълнително. Доцентът оперира основно в Пазарджик, в момента не се сещам как беше името на клиниката, също прави операции и в София като ще уточним в последствие къде ще ме оперира. Цената която ми каза е далеч по-ниска от коментираните тук. Хареса ми, че ми обърна внимание, прегледът беше подробен, снима ме, показа ми снимки на други жени след подобна операция, пита ме за въпроси. И най-важното- спомена че болката след подобна операция е по- малка от колкото след уголемяване на бюст, което много ме успокои.

# 174
Здравейте момичета,

На 30 г съм и от доста време обмислям хирургична намеса, понеже още през тийнеджърска възраст ареолите доста се уголемиха. Миналия месец бях на консултация при д-р Стоянов и Кънев като двамата общо-взето имат доста разнопосочни мнения...

Според Стоянов, птоза ниво 1 и понеже съм размер Д,  гърдите ми са доста тежки единствената възможност ареолите да намалеят и да се запазят е с повдигане, съответно белези тип котва и нещото, което мен в случая повече ме притеснява... риск от некроза на зърното. Според Стоянов цялостна некроза се случва на 1 от 100 човека. Той казва, че раунд блок не практикува, защото на практика няма резултат и ареолите веднага след операцията отново ще се разширят и ще станат грозни, а повдигане след раунд блок било и по-трудно.... Стоянов си описа всички рискове и искрено ми каза, че в случай на некроза нямало да си го прости на такова "младо момиче"

Кънев пък каза, че не вижда нужда от повдигане, само от раунд блок като според него резултатът ще се запази поне няколко години, даже силно вероятно да се задържи докато не родя и не започна да кърмя някой ден.. пък дори да има някакво уголемяване отново, то според него ще е изключително минимално, защото шевовете щели да задържат резултата. Той казва, че няма опасност от некроза.... но сега като чета онлайн виждам, че такъв риск все пак съществува, въпреки че е минимален...

Ще се опитам да направя консултация и с Хатър да видя и тя какво ще каже, защото тези 2 противоложни мнения много ме объркаха и честно казано не знам колко мога да вярвам на Кънев. За разлика от Стоянов, който си описа предложението и рисковете на лист Кънев на практика не описа нищо, всичко беше изцяло вербално. Някоя от вас има ли опит при някой от двамата хирурзи и какви са ви наблюденията? Правили ли сте само раунд блок и резултатът задържа ли се при вас?

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 21:48 от Addiction95

# 175
Аз не съм била при нито един от двамата, но имах раундблок на едната гърда, и да, точно както е казал д-р Стоянов, така се случи.
Ареолата бързо се разтегна от кожата около нея, която я опъва.
Моята операция беше при доц. Тепавичарова, която вече не оперира, но е нещо като светило за пластичните хирурзи. Това го пояснявам, защото дори и най-топ хирургът да направи раундблок, накрая резултатът е все един и същ.
Тя ме предупреди, че така ще стане, не ми е давала празни обещания. И то при положение, че при мен не ставаше въпрос за тежки и обемни гърди, а за празни кожи.
Това за некрозата са длъжни да го споменат, но се случва изключително рядко.

# 176
Как се процедира при въпросната некроза?

# 177
Как се процедира при въпросната некроза?

Взимала се кожа от малките срамни устни и се пришивала на мястото на зърното... като после се правела и татуировка отгоре. Но за това се чака поне 1 година след като въпросната некроза е вече факт... така ми обясни поне Стоянов

# 178
Аз бях с много голям бюст, ама много. На 27г. Милев ме оперира, доста са смалени ареолите, вдигнати са нагоре, тъй като имах много сериозно увисване. Некроза нямам, възстановявам се нормално без проблеми. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт