Любовни залози (Al Hayba) - нов романтичен сериал

• 17 830
  • 74
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Дизилер, моля те, отново  качи Мимози, 1 и 2 епизод си "сменяха" местата и сериала просто не тръгва.

Иначе днешния 21 епизод _  нищо особено!

# 31
Хм, ама то не са епизоди, а просто един игрален филм, разделен на 2 части. Не е нужно да се гледа в рамките на плейлистата.
Просто се кликва първо на първа част
https://old.vbox7.com/play:503ffbff28
после на втора част
https://old.vbox7.com/play:8d58088141

# 32
  • София

6 серия

В определен от Бозорг ден  е сватбата на Шехеразада и Гобат.

6 серия]
В определен от Бозорг ден  е сватбата на Шехеразада и Гобат. Всички се веселят , освен жениха и булката. Ширин плаче, Фархад се сбива за обиди. Хашем отива при побойниците. Бозорг убеждава Хашем да изпрати Фархад зад граница, за да забрави Шехеразада. След церемониятя , Гобат отива да изпълнява поръчка на Бозорг.
Обстановката се нажежава, защото Бозорг не може да притуши своята жажда за пари и власт. Не напразно верния помощник Хашем го предупреди за съкрущителен удар,  който ще последва след пожара на зърнохранилището на Ширвани. Главорезите на Бозорг , заедно с Гобат , отиват на среща с Аслан, който е обвинен , че е прерязал спирачките на колата и предизвиква смърта на семейството на мафиоза Бозорг. Под предлог , че имат новина за камион а контрабанда , те хващат Аслан пред кабарето, и Бозорг заповядва на бандитите да му дадат да изпуши една цигара, т.е. да го убият. Гобат е потресен от насилието, дори захвърля  запалена цигара.
 Шехеразада , придружена от баща си, майка си и двете сестри в новата къща на съпруга си.

Песента «Азизам коджаи?» («Скъпа, къде си?») с руски превод.

https://sanaei.livejournal.com/video/album/601/?mode=view&id=20018

Напишете млади дами, има ли смисъл да пиша кратки резюмета на епизодите. Нямам обратна връзка. Още сме в началото, тепърва ще се разкрият отношенията в любовния триъгълник. Съгласна съм ,  че когато гледаш сериала за първи път, пропускаш някои нужни момента.  В думите на някои от персонажите , особено на Бозорг, има толкова послания, които ако ги разбереш правилно, то тогава и доста неща ще се изяснят.  Не бива в този сериал да се наблегне само на положителни и отрицателни герои.  Имаме възможност да видим живота на хората от една мюсулманска страна , които живеят в едно смутно време. А в живота има всичко , и любов , и измяна, и разлъка, и разочаровамие. Кой ще им подскаже как да постъпят правилно, спазвайки традициите на мюсулманите ? Доста обрати ни очакват в повествованието за напред.  Аз съм гледала 1 сезон на руски, очаквам следващите 2 да излязат. В общи линии знам как се развива действието, и ви уверявам, че гледането сега  и впоследствие  ще  разкрие цялата сложност на живота, който ни преподнасят! Ще бъдете очаровани от този сериал, сигурна съм.
Стана доста дълго, за сега лека нощ!

# 33
  • София
Добър вечер,
Не би трябвало да отговарям  на свой предишен пост, извинете. Тези дни  бях на музикална вълна
Скрит текст:
следя няколко музикални шоу, 2  сериала
, успях да гледам и следващите 23 и 24 епизод на Любовни залози. Главната актриса, Надин, е добра, превъплащението в сляпа измамница е допълнение в играта й и е изненада за мен. И защо ли останах с убеждение, че в отношенията с Джабер не са такива , каквито са . В последният епизод  тя показа героинята си като водеща фигура в  съвместните мошеничества. В следващите епизоди, какво ли ще разкрие пред разследващите полицаи?Остана малко до края. [/i][/b]

За 7 епизод на Шехеразада

Акцент на серията  е постепенното сближаване  на Шехеразада и Гобад, докато Фархад  се старае да продължи с  предишните си занимания в издателството като водещ на литературна рубрика.

Добре помня първия епизод : седи Гобад в люлеещия стол пред фотографията на майка си  …  със сълзи на очите, т.е. той тъгува за майка си , а Ширин, като любяща съпруга или просто като здравомислещ човек,   не чувства неговото състояние, не  му обръща внимание ...тя просто го дразни с пауновото перо , смее се като луда и започва да говори глупости за магазина  Бонжур … след това отиват на вечеря. Как се държат двамата там, на масата? Гобад се опитва да бъде учтив , предлага й месни топчета, след това се опитва да й поднесе и солницата … но реакцията на  галената и обичаща само себе си  Ширин отблъсква желанието на Гобад да поддържа добри семейни отношения  и естествено ... той предпочита да бъде вечно пиян и да се развлича в кафене Ширин, където се опитва да ръководи и работи.
А на масата с Шехеразада  Гобад  е загрижен за нея, носи храна, удивен е  как Шехеразада му подава солницата, с удоволствие помага за преместване на мебелите, за първи път от него искат мнение за картините, обзавеждането и му благодарят. В тази серия режисьорът  красиво показва момента на тяхното сближаване. Едва на 4  безсънна нощ , мъдрата Шехеразада  отваря вратата на спалнята и му доказва , че една хартийка за бъдещо семейство  не е достатъчно  да бъдат веднага заедно в леглото. Гобад разбира, че Шахерезада  съвсем не прилича на неговата първа жена , и това сравнение не е в полза на  Ширин.
В епизода се появяват  и 3 нови персонажа, които ще изиграят съществени  роли  _  Мариям, съвременна млада дама, колежка на Фархад от университета,  дебелия  полковник от полицията , и прислужницата Бетюл.Предстои интересно развитие!

# 34
Няма проблем, ако пишеш два последователни, щом са в различни дни... Не се възприема като спам.
Еп. 24 от Любовни залози https://old.vbox7.com/play:b5a8e02fe6
Eп. 25 https://old.vbox7.com/play:1d5c97ccc8

много взе да се разтегля, вече три поредни серии гледаме РАЗПИТ. Как не го оставят Маяр да спи и го разпитват.
А този рижкото според мен не е брат на Мейса, но... да видим, развръзката е скоро.
Интересно ми е дали България он еър ще пуснат друг подобен сериал след края на този, след 10 март

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 21:35 от diziler

# 35
  • София
Здравейте,
Днес не успях да гледам поредната 26 или 27 серия на Любовни залози. Интересно, замина ли Мейса, къде , в чужбина ли ще се вихри сега, утре ще има коментар , след като изгледам 2 поредни епизода!

Тази вечер няма да има коментар и за Шехеразада, обешавам че утре ще се постарая да напиша.
За сега малко инфо и музика!

Сериалът е сниман в Газали  Киноцентър , в западната част на Техеран, построен на площ от 10 хектара. Комплексът е построен през 1971 год.; улици и сгради , приличащи на отпреди 100 години, са декорирани от италианци с ръководител  Gianni Cortina. Други локации са съществуващи сгради в  града,  така  и Арменския клуб, където беше срещата на Шехеразада и Фархад в 1 епизод.

Две мили снимки на  Таранере Алидоости с дъщеричката Ханна

и на Шахаб Хосейни със сина си Мохамад!

# 36
  • София
Здравейте отново, успях да изгледам поредните 2 епизода на Любовни залози.

В интервю , ливанката Надин Насиб Нжейм казва, че 4 месеца от годината  тя е заета в заснемането на поредния сериал за празника Рамадан, и това е нейния аганжимент като актриса.   Този сериал е с текстово съдържание за едва 10-ина минути времетраене, наподобява на много на индийските сериали.
Познах, че е Мейса е отлетяла  за чужбина. Защо? Нима отива при децата си ? Последните кадри в автобуса с завръщата се майка при децата си, не е ли намек за следваща изненада.  Не знам какво да мисля, бавно  отиваме към развръзката. И аз като поредния епизод, няма какво повече да пиша за сега.

Малко инфо за актрисата Надин Насиб Нджеим

Тя получи титла за най- добра арабска актриса за 2019г. за сериала Khamse W Nos/ Пет и тридесет. Церемонията по награждаването  бе в хотел Samir Ames Intercontinental  в  Кайро.Това не е първа титла в нейния живот. През 2004 г. тя печели приза за красота и става Мис Ливан, след което представя страната си  на Мис Вселена в Тайланд през 2005г. Понастоящем е доста скъпо платена актриса и модел  на почти всички световно известни в арабския свят и света компании за мода, козметика, бижута.

За съжаление с радостната новина за поредния приз, дойде и лоша новина – през септември 2019г. тя се развежда със съпруга си , инженер Хади Асмар след почти 10годишен брак .   Съпругът не коментира създалата се ситуация, но жълтите таблоиди разкриват, че една от причините е страста му към покера, където е губил до 2 мил. долара на вечер.

Имат 2 деца , 7 годишна дъщеря и 5 г. син.

Красивата брюнетка има наситен живот в социалните мрежи, нейни последователи  в Инстаграм ,
 предимно млади съвременни жени , са вече около 10 милиона. 36 годишната актриса предпочита да играе в киното роли на силни жени с  необикновена съдба за арабския свят , и всичките сериали имат голям успех .
Поради изключителният интерес на зрители и критици, за Рамадан  2020 тя снима  продължение на сериала Khamse W Nos/ Пет и тридесет, заедно с партньора си Kosai Khauli  - отново  сирийски актьор.

Романтичната история се преплита с конфликта на Надин -  Баян , където играе ролята на доктор , със съпруга си Kosai Khauli, който е известен бизнесмен и политик. Романтичната  връзка е с бодигарда  Jad,  в изпълнение на Motasem Al Nahar.

В интервю пред журналист за списание GQ тя казва за този сериал :
"Аз разбирам,  че това е една красива история с частица  романтика, която разкрива много проблеми на обществото, и тя ще стане близка на зрителите. "

По повод напускането на 2 сезон на сериала Ал Хайба, където героината й е съвременна жена ,
израстнала и живяла в Канада, принудена да се превъплати в арабска жена, която участва в конфликтите между клановете , за да бъде близко до мъжа , в когото се влюбва, тя казва - «Аз искам  жените да бъдат  жени. И ако ме сравняват с мъжете, аз се чувствам като такава, но аз  не искам това, искам да  бъда аз».

И накрая едно музикално интро към сериала Khamse W Nos/ Пет и тридесет, песента "Ya Betfaker Ya Bethis" (You either Think or Feel),  изпълнена от  една любима моя певица от египетски произход -  Ширин.

Стана доста дълго, за 8 епизод  на Шехеразада ,  до по-късно!

# 37
Оо, благодаря за подробната информация. Доста си си поиграла, интересни факти, хубави снимки.
От мен имаш голямо мерси.
Ще видя този нов сериал на Мис Ливан дали го има в нетфликс...

тя е заета в заснемането на поредния сериал за празника Рамадан, и това е нейния аганжимент като актриса.  
Иначе дето казваш "празника Рамадан", няма такъв празник. Това е цял месец, деветият месец от Лунния календар (мюсюлманския календар), аз не ги знам наизуст всичките.. Реджеп, Шабан, Рамадан и т.н., като деветият е свещен  и нали се пости по време на целия месец, а чак в края на месеца, като се отбелязва краят на постите е всъщност самият празник: Eid al-Fitr, поне така се казва в арабските държави (в Турция, Северен Кипър, Азербайджан, България, Босна и Херцеговина, Сев. Македония, Косово, Албания си е Рамазан Байрам). Всъщност РамаДан, ама Д през зъби, между Д и З... и затова на тюркските езици директно си е преминал в Рамазан. Два месеца по-късно се отбелязва.
Два месеца по-късно е Eid Al-Adha (както си е в арабските страни, а на Балканите е Курбан Байрам). Иначе по Лунния календар месеците са с ден по-къси  от тези в традиционния календар и затова годината е общо с 12 дни по-къса, затова и винаги месец Рамазан се измества с 2 седмици по-рано (тази година е от 23 април до 23 май).

Любовни залози  - 26 еп https://old.vbox7.com/play:ebea57f202
Любовни залози - 27 еп. https://old.vbox7.com/play:e92a61165a
Шехеразада - еп. 9 https://www.vbox7.com/play:837b56c83d

26 еп. го качих още в четвъртък, но не се визуализира на сайта. Модератор одобрява, после го прави на личен клип и трябва изрично да търся клипа, да му оправям настройките и да го правя публичен. Това е всеки път, не знам какви са тези нови настройки на ВиБокс, но ... не е както преди години

За Шехеразада не мога да взема отношение, не го гледам. Но ти благодаря за огромното старание, да представяш толкова много и подробна информация.

# 38
  • София
Дизилер, писах, писах и нещо не ми се получи.
Както и да е , благодаря за инфото. Който си го знае,   може и правилно да се изкаже. Уж знам за свещенния месец, но е добре човек да понаучи малко повече.
Днес докато писах инфото за Надин, си помислих да потърся този прехвален сериал Пет и тридесет, поне с английски субтитри. А класацията на арабския зрител за най-добри сериали с нейно участие  са Ал Хайба,
Самра ,( мисля че той е от 2014 г., преди Любовни залози, The road- Пътят и Любовни залози.
За сега събирам инфо за  злочестния Маяр - Таим Хасан.

# 39
  • София
Здравейте,
До поредния епизод на Любовни залози имаме ден време, затова тази вечер обещаното инфо за сирийския актьор Таим Хасан, изпълняващ главна роля в сериала.

44 годишния Таим Хасан е роден в Сирия  в среднозаможно семейство, което не е имало никакви връзки с кинобизнеса. Баша му е завършил образованието си в Германия, учител по немски език, а майка му е преподавател по арабски език.

През 2004 г. Таим се жени за сирийска актриса Дима Байяа, имат е синове Ward и Fahed.

Първа значителна роля е през 2000 г. ( същата година той  завършва Висш Институт за драматическо изкуство в Дамаск) в сирийски сериал за донжуана Салем, с режисьор Атем Али . До 2006 г. Таим се снима в сирийски сериали заедно с най-известните и уважаеми актьори на Сирия, Джамал Сулиман и Айман Зидан . През декември 2007г, Таим получава златен приз в категория най-добър актьор на кинофестивала в Каиро за своятата централна роля в египетски сериал  «Крал Фарук».
 4 поредни години Таим играе с Надин Насиб в  сериали, които имат най-висок  рейтинг сред зрители и критици в арабския свят.
По време на кариерата си Надин и Таим са получили няколко награди, една от които е за сериала  “Cello” (Виолончелото), което беше феноменален успех и им позволи да спечелят Murex d'or - награда, създадена от ливански лекари, Захи и Фади Хелоу, за постиженията в областта на изкуството в Ливан, арабския регион и света.

Той е високо платен актьор, винаги заобиколен от хубавици, милионер...   Казват , че умната изневяра пази брака. Явно нашия мачо не го умее това и вече 2 пъти е разведен.
С първата си съпруга , сирийката Дима , се развежда след 10годишен брак след скандален  развод. Обвинен от нея , че  Таим е изневерявал едновременно с 3 жени,  сред които  е известна сирийска актриса, призована публично да признае за връзката.

Вторият развод идва след едва две годишен съюз с известна телевизионна журналистка от египетски произход Wafaa El Kilani. Дамата се развежда с първият си  съпруг  , след  като арабските СМИ са научили за връзката й с Таим.
Да , сега нашият главен герой е необвързан!

# 40

Да , сега нашият главен герой е необвързан!

Това няма как да го знаем, хаха... Само той си знае.

Иначе от Нетфликс загледах ливанския сериал Dollar, пак комарджии, пак пистолети, простотии... едвам издържах първата серия. Няма да го продължа. Ще подхвана Al Hayba или Lau, но поне да свърши този по България он ер, че с едни и същи главни герои не ми се гледа едновременно

# 41
Последните серии много ги разтеглиха, можеше спокойно да е в 2-3 серии
А в последния кадър на 28 еп. дадоха Мейса в Тунис, познах веднага по белите сгради и типичната архитектура, бил съм там, макар и отдавна.
Между другото, на арабски се изписа "Тунис", но не го преведоха на български, което е странно

Ето 28 еп. на Любовни диалози https://www.vbox7.com/play:2b487e791c
и 10 еп. на Шехеразада https://www.vbox7.com/play:04a59548d5
(качен е още в събота, но по дифолт е настроен да се появи в лични, от модератори... Сега го направих публичен)

p.s. За жалост няма да има епизоди на Люб.залози във вторник, променят цялата програма, заради 3 март.
А в четвъртък ще дадат последния епизод, в петък по програма има игрален филм, няма нов сериал...

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 00:31 от diziler

# 42
  • София
Здравейте,
Започвам наново своята следобедна тема с разсъждение, обичам да чета дълги постове, и обичам да пиша такива.  Най- гадното е написаният текст по някаква причина ( моя, естествено)  да изчезне в пространството  и започвам наново. Като че ли трябва да пиша всичко предварително.
Дизилер, ти беше попитал какъв сериал ше започне след 10 март ако си спомням, не знаеш ли вече? Дано On air tv да чуят наши предпочитания за  малко познати по националност сериали и филми . Новите турските сериали ги започвам   и гледам до към 5-7 серия и прекъсвам , оставям по 1-2 за сезон. Вече с нищо не ме изненадват! Аз с удоволствие бих изгледала Ал Хайба всичките сезони с превод, кой знае, може да се случи!

Опитах се да намеря инфо за нашия рижко от Любовни залози, сирийския актьор Оweiss Мkhallalati/ О’уайз Мхлалати – ама че име , трудно за произношение. 34 годишният сириец е в Ливан от началото на военните действия в Сирия , и винаги в интервюта с тъга говори за завръщането си в родния дом. Ливан го приема добре, любим актьор с  много почитатели. Неженен, завършил Висшия Институт по Драматично изкуство в Дамаск, предпочита театралната сцена пред сериалните изяви. Известност му носят участието във всички сериали и 2 филма , снимани досега в Ливан, има много хубав глас и пее доста добре. Има участие в музикално шоу Дует със звездите, жалко че не мога да сложа добър клип с негово изпълнение. Това което намерих е от арабски източници.
Да , в четвъртък ще паднат всички маски в Любовни залози.  Жалко за мъжките персонажи, всичките влюбени  в Мейса  и всички нещастни в любовта си към нея. Дори убития полицай пострада заради завистта му към Маяр и неговата безгранична любов към съпругата си.
Сега ще си подготвя домашното за сериала Шехеразада – 8 и 9 серия. Ако има отговор на моя пост, може до довечера и да напиша .
Честит празник и хубави моменти пред екрана/ монитора!

# 43
И да няма нов постинг, пак пиши.
В Нетфликс има всички серии на Al hayba с руски и много други субтитри. Има няколко арабски сериала. 1 месец можеш да гледаш безплатно след като се регистрираш, така че.. 1 сериал ще го глътнеш до 30 дни. Няма реклами, качествена картина... Човек време да има само

# 44
  • София

Този език фарси е просто чудо, толкова е приятен на слух......
Често  слушам музиката на сериала ,  не е на добре! Вече половин година ме "държи" този сериал, трябва да се появи някой  нов музикално-романтичен  за нови приятни спомени.
8 серия -
"Халветът"  на Гобад и Шехеразада се извършва доволно скоро  после сватбата. Никакви намеци и разговори за това няма, т. е.  всичко е преминало добре, както се е очаквало. Резултатът е наяве в края на 8 епизод – Шех е бременна с очакванния наследник.
По- интересно в повествованието - Сайде е принудена да освободи модното ателие , въпреки че Шехеразада съдейства за нейното оставяне пред Бозорг. На излизане от срещата , тя вижда завръщането на Ширин от гостуването й при леля Белкиз . Втората жена, т.е Шехеразада трябва да излезе през задната врата , за да не се срещнат двете съпруги.
Влюбеният вече в Шехерада Гобад трябва пак да се съобразява с исканията на Ширин и баща й Бозорг. И вместо вечерта да бъде с Шехеразада на обещания филм Касабланка, той пристига пред киното със Ширин, където имаше среща със  Шехеразада. Тя се  се крие от притеснения Гобад , но  дава възможност на Шехеразада да започне да следи  публикациите на Фархад  и да купува списанието, където той води литературната рубрика.
Ширин дава благотворителен обяд по случай нейното завръщане. Поканени са всички, Гобад успява да се извини за  срещата пред киното. На обяда Ширин започва язвително  обиди към Шехеразада, на нея й става лошо. Родителите я водят в болницата , където лекаря им казва че Шехеразада очаква дете...
Доста е предведлив Бозорг да отдалечи  дъщеря си от новото семейство!

9 серия

В издателството Замане пристига млада поетеса Роя . Запомнете този персонаж, важен за следващите епизоди.
И още две важни сцени.
След караница между Джамшид и малката му дъщеря Симин, пристигналата на гости Шехеразада  се кара с баща им,  виновен за нейното семейно състояние на втора съпруга. Джамшид отново получава сърдечен удар .
В болницата се срещат двете приятелски семейства на Фархад и Шехеразада.Гобад се опитва да командва Шехеразада да седне .  На връщане  за къщи, в колата, бащата казва на Ферхад че не трябва да се гледат дори в очите , да не мисли за Шехеразада вече.
Последната сцена е на сомнабулизма на Ширин ,  начало на  мръсните действия на Акрам .

Запомнете тази героиня – за напред играе важна роля в развитието на сюжета.

За поредната 10 серия - утре. И накрая малко музика/ само да не повтарям. Този път пее Амин Бани.

Общи условия

Активация на акаунт