На море в Гърция 2020 - I

• 58 077
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Процесите са доста сложни и не мисля ,че толкова бързо ще почнат пътуванията.
Очакванията са за не по-рано от средата на юли - оптимистичния вариант. И това се знае още от преди да обявят извънредното положение. Просто ги пускаха по-малко нещата, за да свикнат по-лесно хората. И да не психясат и да правят глупости.
От една страна ще има затворени места. От друга хората няма да имат пари да пътуват ( повечето) . Други ще се пазят. Така ,че може би няма да има толкова голямо претъпкване.

Това е статистиката за 2019г. на Българите пътували до Гърция. Не са чак толкова много.  Само август има над 200 000, другите са доста по-малко. Това е обаче втората дестинация по посещаемост. Първата е Турция - разбира се : ) И това не са само почиващи.

Ето и пълната статистика

Ето го и разпределението, кой за какво е бил там : )))

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 18:42 от BVAR

# 361
  • София
Не знам как я правят тази статистика. Мен за толкова години никога не са ме питали на границата защо съм тръгнала към Гърция. Simple Smile

Опитвам се да намеря една статия, публикувана в гръцка медия - дадоха линк в една от ФБ групите за Крит. Според изявления на гръцки министър - най-напред щели да паднат ограниченията за почивка за гръцките граждани и по-късно - за чужденците.

# 362
  • Варна
Вас не ви питат, обаче там където се настаните ви отбелязват : )
Предполагам ,че си правят обмен на данните с другите правителства и така засичат  кой къде и за какво ; ))))
Отделно , който е с туристически агенции те подават - информация.
Бизнес пътуванията ги засичат по командировъчните.
И остават онези , които работят и живеят там или имат имоти, или са отишли на гости на някого - тези всички  отиват в графа други.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 20:13 от BVAR

# 363
  • София
Значи нас с кемперите не ни броят. А ние сме много.
Имала съм 60 нощувки за година в Гърция.

# 364
Бе кой ходи в Гърция август?! Stuck Out Tongue

Не мисля, че тая година ще има туристически сезон. Август-септември, при много голям късмет.

# 365
  • София
Е какво ни остава....Да ходим да се информираме за плажовете около Китен ли....?

# 366
То може и за Китен да няма Stuck Out Tongue Ама да бъдем оптимисти и да разглеждаме стари снимки и нови маршрути по картите, кой знае!

# 367
  • Варна
това със статистиката е мноооого разтегливо . Десетки пъти сме минавали и граничния полицай гледа от 2 м. , според мене вижда , че показваме 2 карти и толкоз. И на каква пък тяхна статистика да правят , мноого от гърците особено от частни апартаменти и малки къщи за гости по забутани селца , пък и в по оживени , прибират парите на джоб и никъде не ни записват - и то е ясно защото за мое удивление няколко пъти - когато е за 1-2-3 дни ВЪОБЩЕ НЕ СА НИ ИСКАЛИ ЛК - просто прибират парите и толкоз.

# 368
  • ВАРНА
Айде и тук зловещ песимизъм граничещ с хорър филм.

Най-реалистично го каза гръцкия министър - до 1 юни строги ограничения!
 ....към 10-15 юни отварят хотелите само за гърци.....
   5-10 юли - август и септември за чужденци.

# 369
  • София
Стига да ни пуснат нашите хубавци да излезем...и после да се върнем 🙄🙂
Че сутринта ми говореше Мутафчийски как Франция обмисляла да затвори границите си до Нова година.

# 370
Явно гръцкият министър е спал в марулите на Ванга.Thinking

# 371
  • София
не знам откъде е тази информация за Франция, но  вчера се чух с роднини  там, живеят си споконо  и без особени рестрикции.В момента децата са  в двуседмична ваканция.Племенникът бил на спортна площадка с  други  съседски деца...Нещо  куца в информацията някъде....
Аз друго да питам- тъй като имам резервация за края на м. май, която  , от информацията, която споделята  разбирам че  няма да се състои  със сигурност.Къде да намеря официалната информация за мерките в Гърция?Резервацията ми  е в студио  директно- не през букинг или  агенция, и трябва да канселирам.Как да процедирам? Дори съм превела малко капаро....

# 372
От носталгия, мъка и съклет наминах да видя страдат ли като мен любителите на Гърция, споделят ли стари снимки и нови планове. И какво? За края на лятото се готвите?

# 373
Лошото е ,че корона вирус може да повтори.Ако се скупчи народът в Гърция през август или септември дали ще може да се почива спокойно?Не съм сигурна.Може и да пропусна лятото за съжаление.

# 374
  • Пловдив
sssani,във Франция учениците не са в двуседмична ваканция,а не ходят на училище,до септември,това заяви френският президент Макрон снощи по телевизията в обръщение към нацията.Информация за положението във Франция имам от "първо лице"-ММ е французин,живеем и в двете държави(България и Франция),но това е темата за море в Гърция!Извинявам се за спама!

Общи условия

Активация на акаунт