На море в Гърция 2020 - I

• 58 051
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Тази вечер изпихме последото узо, донесено от Лесбос. Изпитвам чувство на голяма загуба - старото свърши, а ново не се знае кога. Не е същото да си купя от Кауфланд 😭

# 421
  • Варна
Мерна ми се, че турците щели да почнат сезона на 15.5.
Но може би са само надежди.
Аз ви писах ,че най-рано и оптимистично е от 15.7. -да може да се пътува, ама веднага се намери някой да пише ,че било нещо си там много трагично и не знам какво си още.
Писах ви го , за да не се надявате и да сте разочаровани като не стане. Има информация на други нива и още от преди извънредното се знае, че няма да мине за месец - два. Знам фирми - международни, в туристическия бранш, които си намалиха хората и работното време до средата на юли. Ами щом те го направиха  - значи правете си изводите. Те разполагат с информация и такива решения не се взимат от днес за утре. 
Повече търпение и ще мине. По-добре да не се бърза.

# 422
  • София
Нищо чудно да искат резултат от тест, въпреки че той ще покаже само моментно състояние. Ще видим австрийците какво ще измислят като започнат да пускат туристи.
Австрийците казаха, че до септември няма да пускат чужди граждани през границите си без основателни причини за посещение в страната, тоест туристи .......

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 10:11 от dioni

# 423
  • София
Но за Австрия туризма не е толкова важна част от икономиката, колкото за Гърция и Турция. Освен това всичко е предпоследно.

# 424
  • София
Нищо чудно да искат резултат от тест, въпреки че той ще покаже само моментно състояние. Ще видим австрийците какво ще измислят като започнат да пускат туристи.
Австрийците казаха, че до септември няма да пускат чужди граждани през границите си без основателни причини за посещение в страната, тоест туристи .......
Някъде четох, че ще пускат поетапно туристи от определени държави, първо германци. Но, наистина нищо не се знае как ще е за напред.

# 425
Само си разсъждавам на глас:
Гърците искат здравен статус - тест на влизане ОК
Какво правим, ако БГ искат от нас същото на влизане?
Къде се вади прави теста, чака се ...нали казват , че може да дреме в организма 28дни...
Ей такива мисли от скука ми се въртят в главата..

# 426
  • Варна
Само си разсъждавам на глас:
Гърците искат здравен статус - тест на влизане ОК
Какво правим, ако БГ искат от нас същото на влизане?
Къде се вади прави теста, чака се ...нали казват , че може да дреме в организма 28дни...
Ей такива мисли от скука ми се въртят в главата..
Може да се въведе някакъв ред, например тест за да отидеш на почивка в Гърция, после като се връщаш 28 дни карантина, както е и сега. Или да облегчат на 14 дни карантина + тест след това, това при връщането.

# 427
  • Пловдив
Е то ако карантината остане, кой ще иде в Гърция? Колко хора могат да си позволят това?
Ще има обсъждане на общоевропейско ниво. Този здравен паспорт ще трябва да се измисли как да се издава, за коя територия важи и за колко време.

# 428
  • София
Ще има обсъждане и общо решение в ЕС. Не може всяка страна да си налага свои си мерки.

# 429
  • София
Ами не може.... как всяка страна си взе самостоятелно решение и си затвори или не границите? Как всяка страна си реши дали да наложи извънредно положение или не - едни бяха със затегнат контрол, други с либерален режим .... няма да има общо решение на ЕС. Това си е политика и решение на всяка държава, не е редно ЕС да налага коя да пуска туристи и коя не...

# 430
  • Пловдив
Няма как да сработи, ако не е общо решение. Не виждам пречка обаче държава, ако е против, да не се съгласи и съответно да е изключена от територията на паспорта. Нещо като със Зелената карта си го представям.

# 431
  • София
В началото всичко беше шаш и паника. Но мисля, че ЕС и ЕП ще излязат с някакво общо решение за някакъв общ режим на страните от ЕС през май.
https://www.euronews.com/2020/04/15/coronavirus-exit-strategy-bo … ohesion-conundrum

# 432
  • Варна
Няма начин ЕС и ЕП да се занимават с общ режим и други такива неща, които само консумират пари и искат работа. Те са над тези неща, държавите сами да се оправят.

# 433
Много се надявам идните месеци най-накрая да може да се пътува. Липсва ми горещото гръцко лято.
Междувременно се хващам като удавник за сламка, гледайки клипчета в тубата.

Скрит текст:

# 434
  • Sofia
Май не разбрахте, че оттук нататък няма да може вече свободно всеки да си пътува където си иска Sad

Общи условия

Активация на акаунт