На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 29

• 94 824
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Определено смея да твърдя, че баклавата на Faruk Güllüoğlu , която е скъпа и се предлага в много варианти ( с орехи, с шам фъстък и т.н.) е превъзходна. Усеща се истинското масло ( точно масло, а не лой ), корите са хрупкави, а не меки и прекалено сиропирани, не е натъртващо сладка, каквито са доста от тях, леко суха, идеална дозировка на всичко.

# 181
А къде се намира тази сладкарница?

# 182

Ще се опитам да обясня (може някой да ме допълни/поправи..) - уличката с паваж, идваща от паркинга на джамията...може би 100-150 метра надолу, в ляво.

# 183
  • Пловдив

Ще се опитам да обясня (може някой да ме допълни/поправи..) - уличката с паваж, идваща от паркинга на джамията...може би 100-150 метра надолу, в ляво.

НЕ, това са сладкарниците  GURUROGLU
единствения Faruk Güllüoğlu  е между Карфур и Ераста - действително е уникална и тяхната баклава.

# 184
  • Варна
Не разбирам..., палмова мазнина ли искате да блъскат в баклавите или някой друг боклук, поне лойта е натурална мазнина 😀 Едно време като по къщите ни готвиха с мас ни плющяха ушите, а сега търсим храна с колкото може повече боклуци, че да има за какво да се жалваме.

Не искам да ми мирише на овца! Съжалявам, но първо имам непоносимост към това месо и миризми и второ, за мен този аромат е несъвместим с какъвто и да е десерт.
Скрит текст:
Хайде да не сравняваме свинска мас с овча лой. А и не на всички са ни готвили с мас. Което не е голям плюс, де, ама като е нямало...

Само за информация... Баклавата на KOSKA не е евтина, даже напротив. Освен това се води уж някаква там добра марка. Ами, отвратителна е. За мен. Явно и за други. Но всичко е въпрос на вкус...

И не, не искам да слагат палмова мазнина и глюкоза, а масло и захар и затова купувам скъпа баклава. Която преди това опитвам и преценявам дали има неприятни за мен миризми.
И не се жалваме, а споделяме.

# 185
Ами и аз искам да си купя баклава с чисто масло, ама не мога да се ориентирам. Обикновено купувам от GURUROGLU, защото е в центъра и случайно минах от там. Пък и много обичам зелената баклава..Любима ми е...

# 186
Благодаря  ви за отговорите,ще опитам да я намеря!

# 187
  • до най-прекрасния мъж
Всеки обича различни неща. Аз пък харесвам сиропираните десерти да са мекички. Не е задължително сиропът да е прекалено сладък, за да е добре сиропирана баклавата. Харесвам да има много орехи и масло. Когато горната част на баклавата е хрупкава, за мен е суха.
Така че всичко е въпрос на вкус.
P.S. Мразя миризма на овча лой, затова и не харесвам много от турските манджи. Бият ми точно на лой.

# 188
  • Варна
Благодаря на всички за мненията за баклавата. Считам, че всички са градивни и прави за себе си. Просто искам да донеса на майка ми желаното и да е качествено.
Коя марка прахообразен перилен препарат за цветно препоръчвате? Да е наличен във веригите, по складове и борси не ходим. Да запазва цвета и да ухае хубаво без омекотител. За течните имам своите фаворити за различните видове пране и материи. 🍀

# 189
  • Пловдив
От праховете купувах само Омо(и за бяло-active clean,и за цветно-renkli,renkliler için).Знае се кои са добрите препарати,премиум клас,Омо,Ариел,Персил.

# 190
  • Варна
За течните категорично предпочитам ОМО, а за фино и вълна- Perwoll. Ще пробвам тогава различни. Има ли банкови карти, с които да има проблем? Досега само в брой сме плащали, но сега предпочитам с карта. Дебит МС ДСК ок ли е?

# 191
Към изброените от Артемида прибавям един от по-ниския ранг - прах Alo кокиче, мн. добре пере.

ПП

Да, с карта е добре, ДСК, ЦКБ.

# 192

За бяло пране, мисля.

# 193
  • Русе
Alo си е нашенския Tide, който навремето не беше лош прах. И в темата за перилните препарати го хвалят от време на време. Но, доколкото съм запомнила няма вариант за цветно пране.

# 194
  • Велико Търново
Здравейте,

Включвам се при вас с молба за мнения относно официални и бални рокли. Доколкото съм чела, доста хора си ги купуват от там. Ходили сме предишни години до Одрин, но не ми е било на дневен ред и не съм гледала.
Та, чудя се, дали не са много "ориенталски" моделите, и дали са изгодни, че да се мятаме до там за тоалет за бала на абитуриентката ни.

Общи условия

Активация на акаунт