На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 29

• 93 236
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Според съобщение на Караджъ турс от 1 юли 2020 г.  тръгват автобусните им екскурзии от София/Пловдив/ до Истанбул и от 3 юли 2020 г.  първата турска почивка -  до Кушадасъ и Айвалък.

Нямало да има карантина за българи до Турция от 1 юли при туристическо пътуване до седем дни.

А междувременно от днес  отворя Капалъ чарши Истанбул с раб.време от 10 до 16.00 часа всеки ден до събота - неделя почивен ден с пропусквателен режим.

Е нали едни други са пуснали обяви за 20 юни за шопинг - питашли ги тях уж всички е ок вече на обявената дата Simple Smile

Караджа нещо закъсвява с нещата Simple Smile

# 661
  • ВАРНА
Промениха го от 20 юни на 1 юли....след няколко дни може и на 31 юли да го променят.

Към 2 юни 2020 г. единственото сигурно от сайта на гранична полиция България е че не се допускат български граждани в Турция въобще...само такива с турски паспорти - двойно гражданство и медицински лица.

Вече на нищо не може да се вярва освен сайта на гранична полиция в който обаче има информация за деня - но не и занапред!

Така като гледам ще си замине и половината от активното лято в забрани за туристически пътувания до съседните държави - юни и две седмици от юли.

# 662
  • Пловдив
До съседните държави,Гърция и Сърбия,вече може да се пътува с цел туризъм,дори на ГККП Маказа гръцките гранични полицаи не питат за нищо(смятам да се възползвам в събота).

# 663
  • София
До съседните държави,Гърция и Сърбия,вече може да се пътува с цел туризъм,дори на ГККП Маказа гръцките гранични полицаи не питат за нищо(смятам да се възползвам в събота).
Те не питат, ама до 15 юни имат седемдневна карантина за всеки влязъл в страната.

# 664
  • Пловдив
yovanka,няма лошо,значи ще останем 7дни в Гърция,макар,че не е "моето" място,предпочитам Италия(Калабрия,Пулия).

# 665

Пробай, пробвай! Гърците върнаха карантината, въобще няма да те пуснат.

# 666
  • Варна
Вчера от Маказа са върнали доста хора, според репортажите. Та, не съм много убедена, че е ей така влизането.
Днес вече нямало толкова мераклии...
За Турция още е мъгла.

# 667
Ох, аман вече с тоя цирк! Confused

# 668
Има една подробност, която ме смущава - няма да се изисква нищо, освен декларации. В тях собственоръчно подписвате, че в случай на заразяване, поемате риска ( разбирай и разходите ) по престой и евентуално лечение. Не съм се интересувала подробно, но навярно важи и за двете държави ( например и Турция, и България ). Никак не е за пренебрегване, нали?

# 669
А някой проучвал ли е как стои въпроса със здравните застраховки при пътуване в ЕС и страни извън ЕС и имали клауза Ковид 19?

# 670
Ако е само за едното пазаруване по-добре си стойте у вас Simple Smile И без това цените вече са толкова надути, че е много по-евтино да си купиш  продукта от България, отколкото да биеш път до Турция. Просто не си заслужава, особено сега с този коронавирус. За застраховките незнам как стоят нещата, но съм убедена, че никой няма да ви покрие каквито и да е разноски. Като се върнете тук в България и стане ясно, че сте болни и имате реална нужда от лечение, то е безплатно и без застраховка.

# 671
  • ВАРНА
Турция/ официалния туристически сайт/ от днес  се рекламира в Туитър със слоугън -  Заповядайте в турските курорти от 18 юни!

-  .....а сега де!

# 672
Тогава възобновяват международните полети:
https://iz.ru/1018702/2020-06-02/turkish-airlines-vozobnovit-mez … reisy-s-18-iiunia

# 673
  • Пловдив
Хората си гледат бизнеса и хич не ги е еня за нашето здраве. Така че не им обръщайте внимание, а разумно гледайте обстановката.

Днес бях квестор в едно училище в Пловдив, имаше автомат за закуски и в него - турса минерална вода и пакетирани вафли, бисквити, солети с турски надписи. Попитах дали ме лъжат очите и казаха ,че собственикът бил турчин. Направо ме обзе носталгията и си взех една вода Grinning

# 674
Човекът явно има запаси. А моите са на привършване. Имам таблетки за съдомиялната до края на месеца. С препаратите за сега бива. Вчера видях къде съм скрила от себе си още две туби с Ариел.

Общи условия

Активация на акаунт