На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 29

• 93 229
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • ВАРНА
Вече не е актуална!   -
  9 юни 12.29 ч.  пред Нова тв. д-р Ангел Кунчев - заразените скочиха на 83!  
  -  ще искам удължаване на епидемичното положение и респективно удължаване срока на затваряне ГКПП с рискови държави до 14 юли -  Турция - Македония - Босна от балканите!
За граждани  с двойно гражданство пускане срещу 14 дневна карантина.

Довечера ще стане ясно какви точно мерки ще вземат заради усложнената със заразата обстановка в България.

# 691
Аз лично имам много добри впечатления и от Текирдаг и от Люлебургас - много симпатичен град, хубава чаршия.

# 692
  • ВАРНА
Официално:  
здравният министър Ананиев потвърди на извънредният брифинг за удължаване на епидемичното положение до 30 юни -

10 юни 2020 г. 11.15 часа пред Нова тв. и Би Ти Ви
-  отваряме свободно ГКПП с Гърция от 15 ЮНИ 2020 г.  без карантина - тестове и каквито и да било изисквания  за туристи!

Ограниченията -  затворени за туристи ГКПП остават до 30 ЮНИ само за трети страни:  Турция - С.Македония - Босна - Албания!!!

# 693
  • у нас
До нас отвориха магазин за турска баклава и всякакви сладки изкушения. Е, изкуших се. Stuck Out Tongue Winking Eye Отдавна ми се хапваше, организмът ми е привикнал периодично да си хапва, но този период стана много дълъг без баклавичка, та се подсладих. Heart Eyes

# 694
  • Варна
Ами да ти е сладко Синарке. Ти не беше ли от Варна? Гледам на пазар Чаталджа има барака, която е за турски сладости, вкл. и кюнефе, но аз нищо не съм си взела все още. Имам си и турски магазин наблизо в моя квартал Левски, както го наричам - един малък БИМ. Само че цените са 1 лира идва 1-1.50 лв. Но ако човек закъса за нещо - може да си го вземе. Всичките ми запаси, даже и скритите, които скоро открих - са на привършване, затова много ми се ходи.
           Така като гледам  - групата може да се посвети на мили спомени за славни шопинг пътешествия, ама това е животът.
           И аз останах с прекрасни впечатления от Текирдаг и Люлебургас, в рамките на една двудневна екскурзия, която ме очарова, сега го осъзнавам. Особено в Люлебургас - молът е прекрасен, със златни тоалетни, не се шегувам, не бях виждала досега такива.
          Бъдете всички здрави и щастливи.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 14:12 от Мира Мира

# 695
  • у нас
Мире, от Бургас съм 😉

# 696
  • Бургас
Мире, от Бургас съм 😉
Я раздухай, къде в Бургас е това магазинче и хубави ли са им баклавичките, че и аз съм от Бургас Simple Smile

# 697
  • у нас
Гери, магазинчето се намира на Гладстон и Левски, срещу аптека Афия. Малко ме е срам да кажа... Но на обяд взех килограм /смесена/... И до вечерта свърши. Blush

# 698
  • ВАРНА
Тя стана една......

От здравното министерство бият тревога:  11 юни - Р.България преминат за първи път критичният праг 100!
 - днес 11 юни регистрирани 104 заразени.  

При още два дни задържане на това ниво, връщаме някои от по-строгите мерки!  
 Възможно е всички ГКПП да останат затворени за още месец - до 15 юли. Но това при най-черен сценарий!   Да не избързваме с паниката!
 Всичко зависи как ще се справим с критичните три дни до края на тази седмица!

# 699
  • Варна
Тази информация откъде е? Защото сутринта Кунчев каза нещо съвсем друго. Не искат да затварят населени места, защото това вече сериозно влияе на икономиката. Само отделни цехове и предприятия. Пътуване до Гърция след 15.06, ако те не решат нещо друго спрямо БГ. За Турция не каза нищо.
С тези некарантинирани огнища, според мен, отиваме на сценария от разследването на Rai Tre- Сивата зона. То показа истината, защо Ломбардия стана огнище, без определени селища да бъдат затваряни. Днес Конте ще отговаря пред Прокуратурата за това. Слагам линк в скрит текст с БГ субтитри, на който му е интересно.
Скрит текст:

# 700
Тя стана една......

От здравното министерство бият тревога:  11 юни - Р.България преминат за първи път критичният праг 100!
 - днес 11 юни регистрирани 104 заразени.  

При още два дни задържане на това ниво, връщаме някои от по-строгите мерки!  
 Възможно е всички ГКПП да останат затворени за още месец - до 15 юли. Но това при най-черен сценарий!   Да не избързваме с паниката!
 Всичко зависи как ще се справим с критичните три дни до края на тази седмица!
Тревогата е повече в теб от колкото правителството Simple Smile

# 701
  • ВАРНА
Тревогата е по-скоро  в тези които чакат пари от  Брюксел!

https://nova.bg/news/view/2020/06/11/290559/%D1%82%D1%83%D1%80%D … 1%8E%D0%BD%D0%B8/

# 702
  • Варна
Варненец, а карантината отпада ли? На влизане в Турция.
И какво като те са отворили, при положение, че ние не сме?

# 703
  • ВАРНА
Само Нова тв.  засега информира от сериозните медии! 
  Жълтите сайтчета съм ги блокирал!!

Информирам се ежечасно за пътуване към Едирне ама инфото  за турските ГКПП е свръх оскъдно и много жълто та чак мирише.
 А съм на полусъединител за тръгване към Едирнето!

За съжаление все още няма нищо на сайта на посолството....и още по тъпо е че уеб камерите на  Лесово и на М.Търново-Деркьой са блокирали от 18 ноември. 
  - исках поне да видя има ли леки коли и  автобуси на М.Търново...ама тъц....офлайн камери!

# 704
  • Русе
Карантината на влизане в Турция отпада, ама кел файда като при нас не е.

Общи условия

Активация на акаунт