На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 29

• 94 824
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
В случая не говорим за вкус, а за качество. Ниска цена = ниско качество и зеленото не е шам фъстък.

# 151
  • Пловдив
Че те вкусът и качеството са право пропорционални.
Опитайте баклавата с прясно мляко - Сютлю нурие- съвсем различен вкус, опитайте и "сарай сарма" и после с големи букви напишете тук, че баклавата от борсите е хубава. Едно е вкус на масло, друго на ароматизирана овча мас....

# 152
Благодаря за темата, много е полезна!

# 153
На мен баклавата с орехи и без масло от Мигрос(в тава) ме впечатли, балансиран, ненакъртващ вкус. А баклава от престижна фирма в Лалели, доста скъпа, накъртваща на масло - ами, не. Така разбрах, че масло в баклава някак не ми върви, свикнала съм вече с друг вкус. И сем.не я одобри тази с маслото.

# 154
  • ВАРНА
Някой ако е пазарил скоро? 
Има ли вдигане на Дафлон 500 мг. в Едирне-то? 
48.50 лири беше последно октомври 60 таблетки...

# 155
Би трябвало да си е толкова, в сайта с лекарствата излиза това:

DAFLON 500 MG 60 FİLM TABLET hkt - küb
46.22 ₺
Този път /неделята, която мина/ не взехме точно това, но останалите лекарства, които купихме, си бяха точно с цените от сайта мисля.
И аз харесвам баклавата от борсите, но и не съм усетила разлика във вкуса с такава, която сме купували на доста по-сериозна цена от центъра. Както е видно, небцето ми не е придирчиво, за съжаление.
Пробвахме еклери от ОНДО, много приятни бяха.
За мен фаворитът сред турските сладкиши си остава кюнефето, не пропускаме. Като хапнем пидета на последния етаж в Ераста /PIDEM/, си поръчваме и от тяхното кюнефе с каймак /7 лири е кюнефето, още 3 /по спомен/ за каймака. Чудесно е, но като че ли малко са му намалили размера на порцията.
Направи ми впечатление сега, че в Бим и Мигрос идентични неща, съпоставени като цена със същите на борсата, в магазините са по-евтини. Другият път май ще минаваме транзит през борсата, освен ако не е халвата от дядото в магазинчето с млечни,  че нея ми е трудно да я пропусна, пуста лакомия....

# 156
Някой ако е пазарил скоро? 
Има ли вдигане на Дафлон 500 мг. в Едирне-то? 
48.50 лири беше последно октомври 60 таблетки...
В групата за лекарства във Фейсбук са писали, че от днес има увеличение с 12%.

# 157
Здравейте, искам да попитам има ли магазини за платове в Лозенград /понеже ми е по - близо/.Става въпрос за дантела за рокля. Тук като гледам цените са от 80лв. до 130 лв. за метър, дали в Турция ще са по- евтини и дали си заслужава да търся платове там.Ако има и хубави готови рокли от дантела ще съм благодарна да споделите мнение.

# 158
  • Стара Загора
Аз съм купувала баклава и курабии кавала с бадем от безмитния на К. Андреево и много ни харесаха.

# 159
Здравейте, такива реплики има ли в Одрин, в Истанбул бях видяла, но понеже изобщо не търсех такива и не взех, а сега детето иска подобни с такава подметка
https://m.deichmann.com/BG/bg/shop/home-jeni/damski-obuvki/sneak … cataloguesale_036

# 160
На мен баклавата с орехи и без масло от Мигрос(в тава) ме впечатли, балансиран, ненакъртващ вкус.
А как разбирате , че е без масло?

# 161
Аз бях писала веднъж за баклавата на The baklava house - въпреки цената от около 100 лири имаше ужасен мирис на овча лой. Няма да направя друг път грешката да пазарувам от там. Вкъщи си правим баклава с турски кори и турско масло - става невероятна.

# 162
Здравейте, искам да попитам има ли магазини за платове в Лозенград /понеже ми е по - близо/.Става въпрос за дантела за рокля. Тук като гледам цените са от 80лв. до 130 лв. за метър, дали в Турция ще са по- евтини и дали си заслужава да търся платове там.Ако има и хубави готови рокли от дантела ще съм благодарна да споделите мнение.
По принцип почти всички платове и дантели идват от Турция. В Чорлу са повечето фабрики за платове. В Одрин съм виждала магазин за платове в улицата зад покрития базар Али Паша. В Одрин има и доста магазини за официални рокли.
Сега се сещам ,че моя позната също търсеше хубав плат за рокля и ходиха в Одрин в едно магазинче на центъра, но се влиза в една сграда и магазинът е вътре в сградата.
Има и Фейсбук страница  Sedef Kumaş Edirne.
[/img]

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 18:00 от zlatunka80

# 163
Стига деееее. Сериозно ли мислите, че на баклавата слагат овча лой. Сега , каквато съм сугестивна, всяка баклава ще ми мирише на овца. То няма лошо да бъда отказана да ям баклава де.....че аз се уливам. Малиииии, пък половинът както е вегетарианец, а как маа баклава, ако разбере-няма да я пипне Simple Smile

# 164
Да попитам: Къде в Одрин има хубаво 3D спално бельо?

Общи условия

Активация на акаунт