На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 29

• 94 893
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Бихте ли споделили коя подправка за пиле препоръчвате?
Бих могла да си поръчам, но нямам представа, а вие от опит бихте могли да ми помогнете бързо.

Тази:
https://www.bagdatbaharat.com.tr/urunler/harclar/tavuk-harci
Най-привлекателното в техните миксове е липсата на натриев глутамат и прочие Е-та.
Кайлис, туй съм го купувала, ама реших, че е странен вид кус-кус.

# 571
Бихте ли споделили коя подправка за пиле препоръчвате?
Бих могла да си поръчам, но нямам представа, а вие от опит бихте могли да ми помогнете бързо.

Тази:
https://www.bagdatbaharat.com.tr/urunler/harclar/tavuk-harci
Най-привлекателното в техните миксове е липсата на натриев глутамат и прочие Е-та.
Кайлис, туй съм го купувала, ама реших, че е странен вид кус-кус.

Благодаря, непременно ще се снабдя!

# 572
  • Ст.Загора
На Крина взех, ама спрямо турския на Мигрос baldo pirins този хич не ми вдъхва доверие.
Само от него взимам в опаковка от 2,500кг. , става за всичко от сърми , до пилаф .

# 573
  • Варна
Кайлис, както казах, ниЙ смИ с литритИ. Ама моЕ да окажем първа помощ на митничарА, при нужда.
Скрит текст:
Ако е симпатичен и млад, може и втора (помощ). Stuck Out Tongue Winking Eye

За разлика от зехтина, олиото е нещо, което купувам от тук. Взимам и от там понякога, но то доникъде не може да стигне. С две ходения годишно трябва да заема половин багажник само с това, та... Откак се помня ползваме само Калиакра.
Ориз когато нямам турски, купувам големите опаковки на Крина от Метро. Има бланширан и обикновен (май бисерен пише) и са съответно 2.5 и 2 кг. Ако не са променили нещо откак не ми се е налагало да купувам.

# 574
mimeto и аз от същата разфасофка вземам, а какъв пилав с арпа фиде става ммм.Също и червена леща задължително такава.

# 575
  • Русе
Арпа фиде има и тук. Аз съм си купувала от Билла и Метро преди да започнем да ходим до Одрин. Мисля, че е гръцко.
Перления ориз на Крина е много хубав.
Беличке, тази вечер съвсем случайно открих, че в Кауфланд има шалгам. Бях застанала и си чаках реда на последната каса, там, където редят намалените неща. Две жени оглеждаха и коментираха. В един момент чух "сок от лилав морков". Стана ми интересно, нали днес се коментира и отидох да го видя. Изтичаше му срока след 15 дена, иначе бих си го купила за проба. Та, редовната му цена е около 4,50 лв. Не беше лют. Не е като в Одрин, но е решение. Така, както се очертава по последна информация, до юли-август няма да може да се пътува натам.

# 576
  • Варна
Вики, благодаря за инфото.
Трябвало е да вземеш за проба. Няма да го държиш 15 дни. Не че не ми е залежавал. Неотворен не се променя твърде.
Не съм виждала тук, но не съм и търсила, да си призная. Интересно къде му е обичайното място, защото това с намалените е индивидуално за всеки магазин. Следващия път ще огледам, макар че в последно време пазарувам рядко, бързо и стегнато. Демек, с неудоволствие.
Цената е висока, но не е като да не сме свикнали.

Това за втората половина на лятото вече звучи по-правдоподобно. Днес едната ми дружка бе писала, че отварянето на хотелите, за което се коментира, ще е за турски граждани, а за чужденци се очаква да е юли-август. Утре ще я разпитам, защото има източници тя.
Та, не се канете за по-рано. Пък ако стане - добре дошло.

# 577
  • Русе
Нямам и аз представа къде може да му е постоянното място на този шалгам Thinking Идва ми идея при сосове, горчици и кетчуп..., при био храните, но едва ли.

# 578
Нямам и аз представа къде може да му е постоянното място на този шалгам Thinking Идва ми идея при сосове, горчици и кетчуп..., при био храните, но едва ли.
Около безалкохолните, но най в дъното съм виждала турски продукти - лимонада, сокове и т.н. Много е възможно да е там.

# 579
# 580
Много полезна информация, Белята, то тази лимонова вода баш кат за мен, ходя си с пулверизатор-спрей и пръскам спирт по врати и асансьори... , а това ще е и ароматно.
Предлагам да си направиш блог или канал за информацията, която така и така предоставяш на всички ни.

Моите скромни по принцип запаси от Тр отдавна се изчерпаха, повече от 13 мес. не съм ходила и пак няма желаещ да ме заведе, дори и да отворят границите. Така ми казаха и ме попариха.

Тези табл. - маха ли се найлончето?
Аз го правя, но едно, че е трудно-твърде плътно е, второ, че винаги пада синьото топче.

# 581
  • here and now
Не се маха, слагат се така. Фолиото се разтваря от водата.

# 582
  • Русе
*Камея, ако искаш да ти е ароматен спирта, добави няколко капки етерично масло. Аз съм си накапала лавандула. Става с всякакво друго, за който не харесва лавандула.

# 583
Да, правя го, имам много лавандула -, но не я понасям, имам и мента - харесвам я, но искам тази лимонова вода-дезинфектант, "не моЙ без мен на клона" Joy

# 584
  • Русе
И аз съжалявам що не си я купих ама, а от Мигрос, а от борсите и накрая си тръгнах без вода, като си останах с надеждата да си я купя в началото на април...
Имам масло от лимонова трева, но не е същия аромат.

Общи условия

Активация на акаунт