На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 29

• 94 875
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Момичета, покрай повдигането на темата попаднах на рецепти за домашна лимонова вода в разни турски източници.
В общи линии 80% чист етилов спирт, 1,5% лимонова есенция и 18,5% дестилирана вода. Разбира се, има множество рецепти, някои с добавки. Напишете "evde limon kolonya" в търсачката и с автоматичния преводач ще се справите безпроблемно.

Камея*,
Скрит текст:
Благодаря за думите! Може би бих могла да бъда полезна и по споменатия от теб начин. Някой ден може и да се замисля по въпроса.
Радвам се, че има полза от споделеното.

Днес питах дружката... Тя е съфорумка, но тук не пише. Пътуваме почти винаги заедно, особено към Истанбул. Нейните хора са казали, че за момента, този месец отварят хотелите за техни граждани, а за чужденци чак края на август. В зависимост от ситуацията можело да ограничат достъпа само на хора от нерискови държави.
Разбира се, всяко решение е предпоследно, всичко ще се решава в движение, но за момента явно нямат намерение да спасяват сезона на всяка цена. Локдауните в почивните дни там продължават и все още масово не работят. Предпазливи са, хората.

Скрит текст:
Ако оцелея до поредния рожден ден, може и да се наградя с едно безразсъдно, неограничено и абсолютно лишено от пестеливост, маскирано и спиртосано (от дезинфектанта) пътуване за преяждане на воля и натъпкване на всички кухини на автомобила с покупки.

# 586
  • Пловдив
Нямам и аз представа къде може да му е постоянното място на този шалгам Thinking Идва ми идея при сосове, горчици и кетчуп..., при био храните, но едва ли.
Около безалкохолните, но най в дъното съм виждала турски продукти - лимонада, сокове и т.н. Много е възможно да е там.

Днес ходих в Кауфланд и се поразгледах. Непосредствено след зеленчуците, на стилаж с лице към тях имаше сок от червено цвекло, сок от морков и сок от зеле (от който в момента нямаше на рафта).

# 587
  • Варна
Вещичке, хладилна витрина ли беше? Там май стоят тези сокове. Шалгамът, за радост, няма нужда от хладилник. Може след отварянето, за да се съхрани повече, но неотворен си стои на стайна температура. По-скоро при безалкохолните може да са го сложили. Ще го търсим съвместно и няма начин да се "скрие".
Скрит текст:
А аз да не забравя да се обадя на производителя да ми даде %... Joy
В интерес на истината, от Лидл в Гърция си купуваме сок от цвекло и добавки от други зеленчуци/плодове.
Пресен, уж, от хладилна витрина. Същите бутилки като тези в линка, ама убийте ме, не помня дали беше Олимпус. Но е чудесен. Препоръчвам!
Скрит текст:
Уф, к'о ли ми трябваше сега и за Гърция да се сещам!?...
То скоро и за Каспичан ще ми домъчнее. А пътуването до там (или до където и да е) ще е сбъдната детска мечта...

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 09:47 от beljata

# 588
  • Пловдив
Не, не са при соковете във витрината, на обикновен стилаж са,  на най-долния ред, над тях имаше разни малки балсамови оцетчета и нещо от този род, не обърнах внимание много.

# 589
  • Варна
Ммм, добре. Ще проверя и там, Вещичке! Благодаря!
Подредбите на магазините уж са аналогични, ама не съвсем

Само да се наканя, че сърцето ме боли като ида до магазин в последно време. Толкова пари оставям, а на практика кой знае какво не купувам. И все си представям колко бих накупила от Одрин...
Сега и тоя закрит пазар в Лозенград тъй ме интригува... Да видим какво са измислили. Много ми е любопитно.

# 590
Здравейте,донесоха ни бебешко мляко от Турция и ни казаха ,че е като нашето българско НАН. Бихте ли дали мнение.

# 591
  • Пловдив
Ммм, добре. Ще проверя и там, Вещичке! Благодаря!
Подредбите на магазините уж са аналогични, ама не съвсем

Само да се наканя, че сърцето ме боли като ида до магазин в последно време. Толкова пари оставям, а на практика кой знае какво не купувам. И все си представям колко бих накупила от Одрин...
Сега и тоя закрит пазар в Лозенград тъй ме интригува... Да видим какво са измислили. Много ми е любопитно.

И мен ме боли сърцето в магазините, но в аптеката направо инфакт получавам. За две лекарства тук давам 15+9 лева, а там комбинирани в едно ми са 10 лири  Broken Heart

# 592
  • Варна
В аптека не съм влизала, но сега се сетих колко пари даде ММ като се разболях след началото на ИП...
А Дафлончето като си пия, само си мисля дали имам достатъчно запаси до септември, когато се надявам, все пак, да можем да отидем. Но при него разликата е "само" 2 пъти.
А такива като теб с разлика към 10 пъти... А хората, които само от там можеха да купуват лекарства...

# 593
  • до най-прекрасния мъж
Беля, Дафлончето последно беше 3 пъти по-евтино в Турция. Тук вече минава 45 лв. Там излизаше към 15 лв за голямата опаковка от 60 таблетки. Купувам го за майка ми и бях потресена още първият път от разликата в цената му.

# 594
  • Варна
Ейнджъл, никога не съм купувала от тук. Признавам си без бой. Погледнах в някакъв сайт и ми излезе малко над 30 лв. за опаковка от 60 таблетки, каквито са в Турция. Вероятно не е актуална информацията.
Казаното от теб съвсем не ме учудва. Надявам се да не се налага да купувам от тук.

# 595
Ейнджъл, никога не съм купувала от тук. Признавам си без бой. Погледнах в някакъв сайт и ми излезе малко над 30 лв. за опаковка от 60 таблетки, каквито са в Турция. Вероятно не е актуална информацията.
Казаното от теб съвсем не ме учудва. Надявам се да не се налага да купувам от тук.

Предполагам тук си го гледала (май го пусках по повод на търсене на друго лекарство):
https://www.bionaturelife.com/index.php?route=product/search& … D0%BB%D0%BE%D0%BD

Скоро от този сайт купувах друго-имаха го и бяха коректни; да, цените са яко надути, но ако няма как и това е някакъв вариант..

# 596
  • до най-прекрасния мъж
Толкова е, сега проверих - 60 таблетки около 30, 35 лева. Около 45 лв са 90 таблетки, явно съм се заблудила. От доста време го гледам все на тази цена за голямата опаковка, но не съм обърнала внимание, че бройката е по-голяма. От няколко години и аз от Турция все го взимам и цените ги гледам между другото.
Много ми се ходи и на мен до турско. Запасите понамаляват, въпреки че аз заредих, когато ходихме ноември. Храната отдавна замина, ама и перилните взеха да намалят застрашително. Аз съм си свикнала да си имам запаси и с тъга гледам как шкафът се опразва малко по малко.
За съжаление преди края на годината едва ли бих пътувала, страх ме е.

# 597
  • Варна
MTV, не. Гледах в наш сайт Детралекса. 32.99 лв. е и явно е актуално, като загледах сега.
Тези, които предлагат турските лекарства със 120% надценка да си ги пият. Нещо, което мога да купя от тук, за дори по-ниска цена... Как пък не!

Ейнджъл, и аз съм така. Реално февруари не съм купувала перилни. Даже и през декември не съм сигурна, че взимах. Но още имам. Хем и родата подхранвам от време на време. Обаче ще свършат, в един момент. А и не са само те.
Аз пък вярвам, че септември ще имаме спокоен "прозорец" да отидем набързо, с някои ограничения и неудобства. И като се пазим, разбира се. После с настъпването на студените месеци може би пак няма да е ОК. Друг е въпросът как ще се натикаме всички в тоя "прозорец".
Само здраве да е! Все ще дойдат по-добри времена!

# 598
  • ВАРНА
Беля, Дафлончето последно беше 3 пъти по-евтино в Турция. Тук вече минава 45 лв. Там излизаше към 15 лв за голямата опаковка от 60 таблетки. Купувам го за майка ми и бях потресена още първият път от разликата в цената му.

дафлон  от истанбул ми донесоха последно на 5 март  по 56 лири опаковката 16 лв за 60 таблетки турския вариант....  тук детралекса е 23 лева за 30 таблетки и 44 лева за 60.

добре че човека който ми доставяше дафлона настояваше да му поръчам поне 5 кутии по 60 хапчета...при исканите само две кутии отказваше поръчката....в крайна сметка поръчах 5 и сега съм на накрая на втората....тъкмо ще ми сти„гнат до края на юли - началото на август...когато се надямам да пътувам за одрин.... или вече в краян случай на 16-23 септември за почивката в Мармарис

# 599
  • Пловдив
Значиии, отворят ли границата ще трябва с тир да ходя или ремарке да закачам ахахах Толкова неща съм насъбрала за пазаруване. И като се сетя последния път колко не взех, защото си мислех,че след няколко седмици ще се върна пак Disappointed Relieved А, и ще трябва няколко стомаха да имам хихи

Общи условия

Активация на акаунт