Отговори
# 660
  • София
Деси, много кофти е това с вените. Мен една акушерка в болницата ме беше направила на решето и двете ми ръце (вярно е университетска болница, но беше 50 + годишна).
Минават обикновено за седмица-две, като ще преминат през всички цветове на дъгата 😊 Там ми казаха, че мога да си купя крем за разширени вени, да ги мажа и да минат по-бързо, но честно казано само до това ми беше и не се мазах.

# 661
Минах на ЖК. Бебка е добре, седалищно (забравих да питам кога се обръщат стандартно). Вече е над 30 см, АГ каза, че ако върви с тези темпове, 3300 не ѝ мърдат Grinning
Мистик, какъв час ти даде на теб за другия път? Аз докато изляза от кабинета и забравих моя, та сега ще трябва да ѝ звъня...
Амели, общо взето е божа работа, може да се обърне и върти още много, много пъти до финала. Аз като бях бременна със сина ми питах всеки месец, а той отначалото като седна, та така до края. По-трудно е да си сменят позата в последните седмици от бременността, защото им е тясно, но въпреки това си я сменят някой, не го мисли от сега. 😊

# 662
Какво мислите за сгъваемите ванички на Stokke? Много практични ми се струват, още повече че банята ни е малка и не знам къде ще държа една от тези масовите. А и като пътуваме, какво ще правим.. Не мога и това да побера в колата. Цената на Stokke-то обаче ми се вижда доста висока. Дори с намалението от 15% в bebemax пак си излиза 200 лв. със стойката и подложката за новородено.

Аз се чудех дали да взимам такава, но не знаех, че имат стойка (гледах в друг сайт), щом има, според мен си заслужава, все пак се ползва дълго време, а и е супер практично.

Днес и аз съм на ЖК, фетална при моето си АГ, но сънувах кошмари и пак съм на тръни.

# 663
Desi, аз се включвам да кажа, че можеш да правиш студени компреси на спуканата вена. Така ме посъветва една лаборантка в Бодимед, след като в началото на бременността успяха да ми спукат и двете вени в една друга лаборатория.
Значи слагаш малко лед в едно тензухче или кърпичка, след това ги слагаш в найлонова торбичка (че по-лесно се плъзга по кожата) и така слагаш на вената без да натискаш и да масажираш много, много.

# 664
И аз си купих една тениска и едно клинче за 11 лева. Може да си взела и същата тениска като моята, много сладурска ми се стори.
Скрит текст:
[/spoiler/
Здравейте, аз минах ЖК преди час, и да ви споделя, че всичко е наред. Моята докторка си има 4Д апаратура и всеки месец съм си на ФМ с  подробно описание и разглеждане на бебчо. За трети път се потвърждава момиченце 💓. Исках да ви кажа, че преди два дни видях  доста нови  неща в Уайкики. Имаше на манекените за бременни свежи тениски с къс ръкав и ми направи впечатление, че имат вече и пролетни, дълги рокли. За сега купих една тениска, все още ми стават моите дрехи, горните де. От началото до сега съм качила 6 кг. Аз се мажа с олиото на Икаров, през първата си бременност го ползвах от третия месец, качих 20 кг без нито една стрия. Но, след раждането не се мажех, а свалих рязко кг и тогава получих малко стрии. И знаете ли, почти ги заличих с кремовете на Жоржея, сигурно сте ги чували, наистина помагат. Сега пак съм взела и Жоржея и редувам с Икаров, пък да видим.

# 665
Мен не са ме ръчкали,веднага ми намериха вената. И освен това нямам никакво посиняване засега поне. Така че незнам спукана вена ли е какво е ,но е ужасно. Triumph Дано поне резутатите са добри от ПКК, урина и вит б12.

# 666
  • Варна
О Дрийм, ти вече имаш корем! Grinning
Деси, забравих да ти кажа,че на мен всеки път като ми взимат кръв се получва така. Не ми се виждат добре вените и все не я улучват. Боли няколко дена и после минава.Много е неприятно да...
Ти след инжекциите Б12, пи ли витамина на хапчета?

# 667
Да, Лимонче, смуках и още смуча хапчета (под езика де). Незнам дали да ги спирам. Доколкото разбрах няма как да се пренаситиш с този витамин и да се получи излишък.

# 668
хахах да вечер си го пъча, особено за снимката Bowtie

О Дрийм, ти вече имаш корем! Grinning
Деси, забравих да ти кажа,че на мен всеки път като ми взимат кръв се получва така. Не ми се виждат добре вените и все не я улучват. Боли няколко дена и после минава.Много е неприятно да...
Ти след инжекциите Б12, пи ли витамина на хапчета?

# 669
  • Варна
О,Дриймче, много си сладка с тази тениска. И да, имаш корем Tada Smiley, аз съм си същата като че ли.. Тъкмо се чудех днес за какво да изляза Animal See No Evil, но мисля че в нашето Уайкики още не са обновили стоката Thinking

# 670
Размерите на LCW как са? Гледам на сайта им някакви неща, но има само Л и се чудя дали ще ми са огромни.
Дрийм, твоята тениска кой размер е, гледам сме сходни?
Деси, чудя им се и аз на тези ванички. На мен чисто визуално са ми странни, но предпочитам и аз сгъваеми.
За вената - нещо студено и арника за оток и синини.

# 671
Ма как няма да ти се стори сладурска, каква си сладка, пу-пу! Моята е бяла на черни точки с бебе в автомобил. 😊
И аз си купих една тениска и едно клинче за 11 лева. Може да си взела и същата тениска като моята, много сладурска ми се стори.
Скрит текст:
[/spoiler/
Здравейте, аз минах ЖК преди час, и да ви споделя, че всичко е наред. Моята докторка си има 4Д апаратура и всеки месец съм си на ФМ с  подробно описание и разглеждане на бебчо. За трети път се потвърждава момиченце 💓. Исках да ви кажа, че преди два дни видях  доста нови  неща в Уайкики. Имаше на манекените за бременни свежи тениски с къс ръкав и ми направи впечатление, че имат вече и пролетни, дълги рокли. За сега купих една тениска, все още ми стават моите дрехи, горните де. От началото до сега съм качила 6 кг. Аз се мажа с олиото на Икаров, през първата си бременност го ползвах от третия месец, качих 20 кг без нито една стрия. Но, след раждането не се мажех, а свалих рязко кг и тогава получих малко стрии. И знаете ли, почти ги заличих с кремовете на Жоржея, сигурно сте ги чували, наистина помагат. Сега пак съм взела и Жоржея и редувам с Икаров, пък да видим.

# 672
хихихи мерси Innocent

Моята тениска е С размер, както и клинчето. Харесва ми на клина че е плътен и че си е черен до горе, а и за 11 лева е супер.
Другите неща в лайкики не ми харесаха много, защото бяха огромни чували хахах. Може към HM да намина, че си търся черни джинси тесни за бременни, а в лайкикито нещо не ми допаднаха. Тениската ми струвате 13-14лв, което си е направо супер. Нося си я вкъщи, но ако някоя от вас знае друг магазин с готини дрешки освен Лайкикито и ХМ, ще съм радостна да сподели Simple Smile

# 673
Eee, значи няма да поръчвам Л, че ще са чувалести. Ще взема да намина тези дни и аз, да поне да ги преценя.

# 674
Тениската наистина е много сладурска, искам и аз такава Blush
Кой магазин на Уайкики в София е най-добре зареден с дрехи за бременни? Последно покрай януарските намаления ходих в този в мол Парадайз и останах много разочарована. Почти нищо нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт