С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 654
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Aз за най-близки хора, на които имам проверено доверие, бих изтеглила кредит. Родителите ми бяха хора, на които знам, че можех да се доверя напълно и никога не биха направили нещо да ме повлекат надолу. Така, че за тях без да се замисля. Но не защото са ми родители, а защото бяха  честни и порядъчни хора, които си държаха на думата. Ако в такъв един предварителен етап от връзката, трябваше да мина през изпитание дали да ги подкрепя, признавам си , че неразбирането от другата страна щеше да ми е пробация дали да продължа.
   Разбира се , този случай вероятно е съвсем различен. Не всички близки заслужават доверие. Момичето ми изглежда и то ненаясно със ситуацията и хората. Но конфигурацията мама, баба и сестра без друг мъж наоколо , освен годеника, може да е много усложняваща и натоварваща занапред.

# 391
  • Варна
Като си сгафил (заради недоглеждане или нещо друго, няма значение какво, все пак кредитът е на твое име и задължението да си в течение на нещата е само твое) не е зле да понаведеш малко глава, да поговориш нормално със сина си и да се пробваш да подсладиш малко горчивия хап. Примерно "сине, така и така, кофти са нещата, има голяма вероятност да загубим жилището, дали съществува вариант да изтеглиш кредит на твое име, а аз да го изплащам или пък да го плащаш ти, а аз да ти прехвърля жилището". Нещо такова. А не "лошата банка ще ми вземе апартамента, тяхната сметка недна, тегли шейсет бона, да ги взимат и дано им приседнат, иначе не съм ти майка вече". При първия вариант не са много синовете, които да тръшнат вратата и да кажат на майка си да се спасява сама обаче при втория има адски голяма вероятност дори предан син да го направи.

И преди да скочи някой, че тя не го е заплашила в прав текст, да, думите й едва ли са били точно такива, но посланието очевидно е било това и синът го е схванал веднага.

За съм да й се помогне, но да не се разчита на честната й дума, че ще плаща.

# 392
  • Blondeville
Синът е работил в чужбина за собствения си бизнес, нищо не е спасявал. Уредил е заеми от познати, които доколкото разбрах майка му сама си е връщала. Нека Баклава ме поправи ако греша, и нека каже участвал ли е с лични финанси мъжът  ѝ до момента.

# 393
  • София
Aз за най-близки хора, на които имам проверено доверие, бих изтеглила кредит. Родителите ми бяха хора, на които знам, че можех да се доверя напълно и никога не биха направили нещо да ме повлекат надолу.
Скрит текст:
Така, че за тях без да се замисля. Но не защото са ми родители, а защото бяха  честни и порядъчни хора, които си държаха на думата. Ако в такъв един предварителен етап от връзката, трябваше да мина през изпитание дали да ги подкрепя, признавам си , че неразбирането от другата страна щеше да ми е пробация дали да продължа.
   Разбира се , този случай вероятно е съвсем различен. Не всички близки заслужават доверие. Момичето ми изглежда и то ненаясно със ситуацията и хората. Но конфигурацията мама, баба и сестра без друг мъж наоколо , освен годеника, може да е много усложняваща и натоварваща занапред.
Очевадно тук ситуацията не е такава – тя повлича два пъти себе си.

Блонди Ана, Баклава написа, че синът е помагал с пари при предишния гаф на свекървата.

# 394
  • Blondeville
Може и аз да не съм разбрала, но останах с впечатление, че само е уредил заеми. Наистина не помня.

# 395
  • София
2. За кредита - веднъж синът вече го е спасил тоя златен апартамент. И в резултат е трябвало да иде в чужбина да работи.Тъкмо си е стъпил на краката в личен план-има си приятелка сериозна, и дай пак да го спасяваме този ап.

Това вече са свободни съчинения.
И по-назад в постовете пак прочетох свободни съчинения от ма ко.
Даже се чудя на моменти една и съща тема ли четем.

# 396
  • Blondeville
От цитатите става ясно, че синът не е участвал с финанси до момента. Уредил е заеми от познати, които майка му е връщала.

По кредита не сме плащали,плащаме си само сметките,което сме и длъжни да правим,ще се преместим по най-бързия начин в моето жилищеНе,не е искано от нас да покриваме кредита.

Ма ко,бабата е с  пълномощно,ходи и жената,банки,адвокати.
Преди години когато свека не е могла да обслужи кредита,щели са да загубят жилището,знам,че мм е ангажирал адвокат,вземал е пари от приятели,роднини са помогнали да не им го вземат.Заминала е в чужбина,инак е нямало как да покрива задълженията и да връща на хората.

# 397
  • при късмета
Може и аз да не съм разбрала, но останах с впечатление, че само е уредил заеми. Наистина не помня.
На теб ако някой ти даде пари назаем, после от майка ти ли ще ги търси? От теб ще ги търси разбира се, ти си ги взела, ти трябва да ги върнеш.
2. За кредита - веднъж синът вече го е спасил тоя златен апартамент. И в резултат е трябвало да иде в чужбина да работи.Тъкмо си е стъпил на краката в личен план-има си приятелка сериозна, и дай пак да го спасяваме този ап.

Това вече са свободни съчинения.
И по-назад в постовете пак прочетох свободни съчинения от ма ко.
Даже се чудя на моменти една и съща тема ли четем.
Ама верно не четете, но другите си правели свободни съчинения

Преди години когато свека не е могла да обслужи кредита,щели са да загубят жилището,знам,че мм е ангажирал адвокат,вземал е пари от приятели,роднини са помогнали да не им го вземат.Заминала е в чужбина,инак е нямало как да покрива задълженията и да връща на хората.
Оправдавам донякъде мм,живял е в чужбина,връща се,пуши му главата защото се опитва да пробие професионално,заживяваме заедно....трябваше да се поинтересува,не да си казва-всичко е ок.Ама пък откъде да знаехме,че нещо се случва.

# 398
  • Blondeville
Тя е заминала, защото не е могла иначе тя да покрива задълженията към хората. Абсолютно същият цитат съм дала и аз.

# 399
  • при късмета
Той е вземал парите. А и двамата са били в чужбина да работят, това е уточнено

# 400
  • Blondeville
Той е взимал, тя е връщала.

Той е бил в чужбина заради собствения си бизнес.

# 401
  • при късмета
И какъв е бизнеса? "Опитва се да пробие професионално", не значи непременно собствен бизнес. Бил е студент преди да замине за чужбина, естествено, че да изкара пари е заминал и той е взимал заеми по предишното спасяване на апартамента и е плащал адвокатски хонорари и като се е върнал е започнал да работи. Може да е в някаква сфера свързана със специалността му, не е задължително да е собствен бизнес, не може да го назначат за директор веднага

# 402
  • Blondeville
Баклавата писа из постовете, че става дума за собствен бизнес. Както и че той пари по кредита не е давал. Другото са догадки. Тя като се появи, ще изясни.

# 403
  • при късмета
По текущия кредит не е давал пари. За предишния е помагал с намиране на адвокат и взимане на пари от приятели. Кой друг да ги връща, ако не той.
Не знам какво е плащала свека под това "всичко",мм работеше в чужбина,върна се почна работа и заживяхме заедно.
Писала е също, че с парите от чужбина се е издържал и ги вложил в свои начинания тук, освен това да си разбрала като собствен бизнес, ама то пак не е същото като собствен бизнес

# 404
  • София
Жената писа, че свека ги е връщала тези пари.

Общи условия

Активация на акаунт