С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 611
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • при късмета
Като е толкова сигурна свекървата, че ще го връща тоя заем, да ипотекира малкия апартамент в някоя "добра" банка, да се разплати с "лошата" банка по отношение на големия и да си плаща. Поне лихвата ще е 3-4%, а не 7-8.
Малкия апартамент е на бабата, не на свекървата, доколкото разбрах

Почвам да си мисля, че отлъчването му от нея ще е най-доброто решение за Блаклавата и бъдещия й мъж...
Аз сама бих се отлъчила

Баклава, не се ядосвай на приказки, че дължите наеми. Дали сте били там или не, дори наем да бяхте давали през това време, това с абсолютно нищо не променя нито едно обстоятелство по настоящото положение.

# 376
Аз продължавам да подозирам сестрата. Хубаво свястна, ама не сте били през цялото време с нея, не се знае тия пари къде са потънали.

# 377
Свеката върти всички и си разиграва коня. Защото , доколкото разбирам, тя нищо не е създала за децата си. Тези жилища са от бабката. Аз  вчера го писах това някъде. Бабката е обещала малкото жилище на сина си. А на дъщерята, щом е ипотекирала, явно и го е прехвърлила. хем голямо, хем бабката живее  сега реално в жилище на  сина си. И внучката там ще отиде. А мама вее прелести из света. Наготово и е било всичко и го е пропиляла. Чужди пари лесно се харчат. За бизнес. Поне да си поеме отговорността да си оправи безобразията, че не е престаряла. Поне нещо да остане е за нейните деца. Както е тръгнало обаче.... не знам. накрая момчето ще вдигне ръце и ще и изтегли кредита. И то не под угрозата, че ще бъде отлъчен. Като му се поставят така нещата, и че това е единствения вариант.
Лошо е, че младото семейство няма да може да си изтегли кредит за свое жилище. Ама кой ли ти мисли. Важно е да се спасява омацаното д...пе на маман.

# 378
Засега се държи приятелят на Баклава. Обаче ако се огъне и се набута с кредита, бих го оставила. Борбата със семейството на мъжа обикновено е обречена на неуспех. Големи тарикати ей.

# 379
Скрит текст:
Точно , както казва Таис, с наем ще покриват кредита и жилището ще остане в семейството. А младите , да си градят собствения живот. Но ако свекървата е изнудвачка, ще имат проблеми и занапред, може от друго естество. Затова момичето да реши , дали си заслужава да се сродява с такива хора. Заслужава ли младежа нервите, които ще и създадат такива хора занапред. Знаем, че е обречена кауза промяната на 30 г. мъж.

Според мен, Баклавата и приятеля й са постъпили доста нахално - нейното жилище е дадено под наем, а те в апартамента на лошата свекърва, знаят, че тя изплаща голям кредит, но са се направили на умрели лисици! Хайде да бъдат така добри сега и да й върнат всички наеми, които са получили на неин гръб! Ама надали. Свекървата не е могла да им откаже, иначе пак ще е лоша. На 53 г. има време и да работи, и да изплаща, само да е здрава.
Ти сериозно ли? Прочете ли нещо изобщо? Апартамента не е под запор заради неплатени сметки и ползването му. Свекървата е забатачила кредита от 2 години, а те са поканени да живеят там преди 6 месеца. Айде бъди така добра да прочетеш, преди да нападаш

Ана, свекървата вече ИМА кредит тук и той вече е отпуснат. Няма нужда да се тегли нов, а да се направи нужното да се обслужва този, наличния. Така че няма значение дали ще ѝ отпускат повече кредити нито тук, нито там
Баклавичке, и аз се присъединявам към съвета да не скараш с мъжа ти. Изнервени сте, а на неговата глава е повечето от напрежението. И на теб не ти е спокойно, но трябва него да поуспокоиш и да си направите ваши си консултации, ако иска да помогне какъв е най-добрия начин
   Аз си признавам, че не чета като за дисертация, но и никъде не съм писала, че жилището е със запор. И никого не нападам . Писах, че предложението на Таис за даването на апартамента под наем е разумно. Относно плащането на наем от хора, които претендират, че са семейство ми е смешно и смятам, че семейство от хора, които си гледат в ръцете и устата да не се минат, не се гради. Някога аз продадох собствено жилище, за да направи нещо съпругът ми . Изплати се тази моя "саможертва" многократно. Ако се бях дърпала и пресмятала толкова, щяхме да си живеем още  в полетата на Люлин.

# 380
  • при късмета
Ананас, това не беше към теб

# 381
Колко от тези, които твърдите, че трябва да се помогне на свекървата, бихте изтеглили кредит за 60 000 лв? 🤔
Защото и аз съм ЗА да се помага на родителите, но не на всяка цена.

# 382
  • при късмета
Колко от тези, които твърдите, че трябва да се помогне на свекървата, бихте изтеглили кредит за 60 000 лв? 🤔
Аз ако имам възможност бих помогнала. Но не и в такъв случай, признавам си. Казах вече, че не бих помогнала на някой който прави една и съща грешка. Ще продължава до безкрай.
Когато купувахме настоящото ни жилище, такъв момент се улучи, че моите средства бяха около 75-80% а от мъжа ми останалите. По нотариален акт си е 50 на 50, като всяка СО и през ум дори не ми е минавало да определяме части собственост. Даже брокерката, защото ми е близка на няколко пъти ми го намекна и натвърди, въпреки, че познава и мъжа ми от доста време. Някой може и да ме изкара луда, че съм подарила четвърт тристаен апартамент, но аз не смятам така. Материалното не ми е водещия приоритет и помагам винаги когато ми е възможно. Помагала съм и когато ми е невъзможно лично на мен, и аз поемам ангажимент да върна услигата, ако помагащия и този на когото се помага нямат връзка помежду си. Обаче ако майка ми тегли след кредит, помагала съм за оправянето на предишната каша, много сериозно ще се замисля и ще откажа последваща помощ. На кой както иска, така да му звучи

# 383
  • Blondeville
Аз бих теглила на мое име, щом ще си го плащат. Ама все пак това е моята камбанария, знам си родителите, знам си доходите и тн.

# 384

Въпросът е не само да се помогне, а да се запази хубав апартамент и да остане в семейството. Но да, нов заем е последен вариант.

# 385
Аз бих теглила на мое име, щом ще си го плащат. Ама все пак това е моята камбанария, знам си родителите, знам си доходите и тн.
Според споделеното от авторката, ако беше на мястото на годеника ѝ? 🤔

# 386
Аз не бих теглила, за когото и да е. Единствено за/заради сина ми. За мен също никой не би изтеглил, така че няма драми.

# 387
  • София
Пак ще напомня, че нямаме идея как стоят нещата документално.
Дали наистина свекървата не е плащала или някой не е внасял всичките пари?
Дали някой е "забравил" да й каже, че нещо в условията на догова с банката се е променило?

Защото, ако вината не е на свекървата и ако е превеждала парите, които са й казвали  да превежда, си заслужава да й се помогне.
Друг въпрос е дали само по този начин трябва да стане?

# 388
  • Blondeville
Бих, както казах и баща ми е същият тип по отношение на парите, е, сега вече се е стегнал де, но си е с кофти кредитна история.

Все пак мъжа на Баклава така помага на майка си, помага да се запази семеен имот към който и той има сантимент, доколкото разбрах. Не вярвам жената да спре да си плаща, щом до момента плаща по 1500 месечно и отделно издържа сестрата, млада е, работи доколкото разбирам отчасти по специалността си в чужбина, тоест не е чистачка там с неясно бъдеще. Предполагам ако си нямат доверие винаги могат да се разберат правно как да се обезпечи кредита на сина ако майката спре да плаща или недай Боже нещо стане с нея.

Иначе не одобрявам изнудване и манипулации.

Според споделеното от авторката, ако беше на мястото на годеника ѝ? 🤔

# 389
Бая прочетох.
1. Ганели, съжалявам, че свека ти е простачка, но пък ти си я знаеш.
2. За кредита - веднъж синът вече го е спасил тоя златен апартамент. И в резултат е трябвало да иде в чужбина да работи. Тъкмо си е стъпил на краката в личен план-има си приятелка сериозна, и дай пак да го спасяваме този ап.

Имам същия пример от близки мои хора. Синът отиде уж за малко, да помогне да се изплатят заемите и ипотеките от бизнеса на бащата. Сега е над 45 г., Няма деца и не е женен. Щото всеки месец и остава ... още малко, и почвам да се грижа за личния си живот. И тъй, до близо 50 г

Още тогава тези хора искаха пари от нас. От родителите ми по-точно. Добре, че нашите не се навиха, защото още висят заемите.

Пак казвам -синът веднъж е помогнал, ай стига толкова.

Никой никой имот не заслужава да останеш без семейство и любов. Чудо пък голямо, 100 квадрата въздух и 3-4 тона тухли!!

Общи условия

Активация на акаунт