С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 934
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
И аз съм на мнение, че не трябва да теглите заем, за да покривате чужди дългове.
Или ако ще го правите този апартамент, който толкова пазят, трябва да стане документално ваш.
Вие в него ли живеете сега? Останах с такова впечатление. Ако да, то така имат коз да изискват от вас.

# 91
... Праща пари,но наскоро направиха справка и се оказа,че от банката са им наложили допълнителен процент лихва или нещо подобно(извинявам се,не ги разбирам нещата),та заема е станал в размера преди да замине...
Възможно ли е това?

Иначе и аз не бих се зарадвала от идеите й или съгласила да тегля такива суми и да задлъжнявам години напред. Всичко се случва, и супер отговорен човек да е, пак може да закъса и да се наложи вие да ги плащате, а щом тя не е - съвсем рисковано става.
Нали има някакви варианти за преструктуриране на кредит, не може ли нещо такова за направи?
А вие да помагате с някаква сума от време на време.
Все пак тя не е взимала и харчила тези пари само за себе си. И децата си, т.е. и мъжа ти, е издържала с тях!

# 92
  • при късмета
За съжаление е възможно. На банките, въпреки, че след кризата имаше промени в закона им оставиха предимството да променят лихва едностранно. Според пазара, според не знам какви си критерии. Щом има и закъснение по вноските и плащането е продължило след това, то условията изобщо не са първоначалните. Просто свекървата явно изобщо не се е поинтересувала

# 93
Сестра му може да живее при баб си,тя е в малко апартаментче до нас.
Да,,живеем тримата,аз,той и сестра му,като много пъти съм казвала на мм да се изнесем,има къде,а той все ми казваше да изчакаме,да сме станели финансово по-добре.
Не знам дали точно съм обяснила за кредитите,ипотекирали са жилището,не са покривали вноските,щели да им го вземат,не знам как са го спасили,уж се водело,че не е застрашен апарт.вече,но кредит има,лихва върху глвница ли са им наложили,не съм наясно,само сумата ми се каза.Не си намериха първоначалния договор...пълен цирк.Някакви вар.се хвърлят в пространството,сега ще се консултират с адвокат,някой им подговорил мм да откупи 1/3 от апартамента и да го ипотекира,да се дава под наем,на мен ми звучи супер фантастично,тъй като не съм наясно,затова може би обяснявам на посоки.
Даже и не се бях замислила като си/ако си дойде/идва къде ще отседне.Как ще се гъчкат в едностайния апартамент на бабата не знам просто.

# 94
  • София
Скрит текст:
Да,,живеем тримата,аз,той и сестра му,като много пъти съм казвала на мм да се изнесем,има къде,а той все ми казваше да изчакаме,да сме станели финансово по-добре.
Не знам дали точно съм обяснила за кредитите,ипотекирали са жилището,не са покривали вноските,щели да им го вземат,не знам как са го спасили,уж се водело,че не е застрашен апарт.вече,но кредит има,лихва върху глвница ли са им наложили,не съм наясно,само сумата ми се каза.Не си намериха първоначалния договор...пълен цирк.Някакви вар.се хвърлят в пространството,сега ще се консултират с адвокат,някой им подговорил мм да откупи 1/3 от апартамента и да го ипотекира,да се дава под наем,на мен ми звучи супер фантастично,тъй като не съм наясно,затова може би обяснявам на посоки.
Даже и не се бях замислила като си/ако си дойде/идва къде ще отседне.Как ще се гъчкат в едностайния апартамент на бабата не знам просто.
Това не е твой проблем, а на този, който си прахосва жилището.

# 95
Ако въобще тегли заем съм на  казано мнение, апартамента на негово име и под наем.Наемът ще покрива нещо и  да доплаща. Като си го издължи да и го върне ако трябва , повече пари но и така го е втасала. Да живее там че може да се натресе при вас иначе. Ако можете да го издължавате  при нейната безотговорност. И ако няма друг вариант. Тя пак така ще постъпи, няма да плаща ,поне има нещо насреща  и ако закъсате да се продаде. Дано не се стига до това.
Какви безотговорни хора , не съм теглила заеми , освен това лято и го издължихме. Наложи се  и да не продаваме  и съсипем друг план.  Това с десетки хиляди не го разбирам. Кой  и знае  и бизнеса как е бил.Отврат.

# 96
Е, първоначаният договор трябва да го има в банката, да ходят да си го търсят там Simple Smile
И да уговарят рефинансиране. Банките, колкото и да са озверели с лихвите, в крайна сметка имат интерес да си получат обратно парите и затова съдействат на закъсали длъжници, които имат желание да си плащат дължимото.

Скрит текст:
Това не е твой проблем, а на този, който си прахосва жилището.
Да, бе, не бил неин! Ще се върне мамето и ще се тръшне, че няма къде да живее. И ако у Баклавата е по-широчко, като нищо ще я приберат. Особено щом вече доста години живеят в свекървения апартамент, а на другия му взимат наема.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 23:49 от птица

# 97
Казаха ми че греша ,но ми се струва от тук от там ,че гласят да свалят валутния  борд и левът ще  е  евтин. За това банките събират парите си и натискат. Дано да греша ,щото като се обезцени те са  на загуба , а  длъжниците плащат малко. Ще вдигнат лихвите, но вече минахме този момент и се знае.Та  не знам как ще е ,но тази  го е оплескала здраво.

# 98
  • София
...
Да, бе, не бил неин! Ще се върне мамето и ще се тръшне, че няма къде да живее. И ако у Баклавата е по-широчко, като нищо ще я приберат. Особено щом вече доста години живеят в свекървения, а на другия му взимат наема.

Как да няма къде да живее? Като не е мислила, ще се бута в едностайния. Пък да се тръшка, щом я влече.

Предполагам, че с този наем подпомагат и другото дете на свекървата. Което живее в същия апартамент.

# 99
......, да ходят да си го търсят там Simple Smile
И да уговарят рефинансиране. ...
Защо в множество число?
Да ходи да се оправя и да уговаря Собственичката.
Синът и снахата да си налягат парцалките и да си гледат собствените финанси и имоти. Безвъзмездни помощи - не.

# 100
  • при късмета
По принцип може да стане това с откупуването, но не на част. Или цялото или нищо. Откупи ли част и да няма нищо общо с погасяването на кредита, вземат ли апартамента взимат и неговата част, защото е неделимо. При продажбата ще получи част от парите, но няма думата откъм рефинансиране и договаряне с банката. Ако има само част, само става съдлъжник. Или взима целия апартамент, заедно със задълженията или нищо. А майка си да накара да направят договор, ако се налага отделно от покупката за кредит. Не, че ще има какво да ѝ вземе ако спре да плаща де.

# 101
Цялото ,тя всякак го е загубила.Или всичко или нищо ,да се оправя.

# 102
......, да ходят да си го търсят там Simple Smile
И да уговарят рефинансиране. ...
Защо в множество число?
Да ходи да се оправя и да уговаря Собственичката.
Синът и снахата да си налягат парцалките и да си гледат собствените финанси и имоти. Безвъзмездни помощи - не.
Защото Собственичката дърпа сина си, а синът не е вече сам, т.е. проблемите стават техни общи.
А и не вярвам Собственичката да е изяла и изпила сама парите, сигурно и към него голяма част са изтекли.
Освен това са ползвали въпросното жилище! Ако си бяха отишли в апартамента на момичето, а това да освободят на майката да го дава под наем и покрива дълговете, или каквото иска да прави, щяха да имат пълното право сега да свият рамене и да й кажат - оправяй се сама. Но те не са. Прибирали са си наема от своето, а нея са я оставили сама да блъска.
Че и възмута защо ходила по екскурзии и имала връзки Simple Smile
Според мен, честно е да помогнат! С колко, вече зависи от желанието и възможностите.

# 103
  • при късмета
Птица, не прочете ли, че свекървата е съсипала бизнес и затова е заложила жилището си? Какви пари са изтичали към сина ѝ, как го разбра? Те и да не живеят там, сестрата живее, така, че не само те са виновни, че жилището не е под наем, да изплаща ипотеката. Естествено, че ще я оставят сама да плаща заема. Сама го е заложила, нали?
Боряна, как мина при децата? Оздравяха ли?

# 104
Прочетох, прочетох Simple Smile
Тя този бизнес само за себе си ли го е правила?

Общи условия

Активация на акаунт