С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 850
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Тоя мъж денонощно ли работи? Ако отговорът е не, значи като се върне от работа може да отдели половин час, да седне с децата пред телефона/компютъра и да си лафи с майка си.

Точно така, почти денонощно работи,понякога дори повече от 17 часа е извън дома. Говори с техните, докато шофира. Те напират на видят бебето и нямат друг избор, освен да се прежалят да ми звъннат. Ако не вдигам системно, наистина ще бъда обвинена, че крия бебето. Освен това на мен самата ми е гадно, да не вдигам. Принципно нямам против да им го покажа за 5мин, но ревнувам, че и за тия 5мин навират другите си внуци в очите ми и не се интересуват от моите деца.
В предишни постове вече споделих, че ако мрънкам и дудна на мъжа ми, постигам обратен ефект.

# 76
  • София
Скрит текст:
Тя звъни на мен, точно защото мъжът ми е на работа, не че е умряла за мен. След поздрава и формалното "как си", гледам да подпра телефона на нещо и тя да си "поговори" на бебето. Съвестно ми е да не й вдигна изобщо. Трябва да поработя над себе си, но наистина не искам да съм във война с нея.
Мъжът ми не знам дали изобщо има собствено мнение по въпроса за деленето на децата. Веднъж каже, че няма такова нещо, друг път заяви "далече от очите, далече от сърцето", общо-взето, както му е удобно в момента. На мнение е, че свекърите компенсират другите внуци, затова че не били обгрижвани от родителите им. Мъжът ми е смесица от доброта, наивност и заблуденост. Не съм сигурна дали наистина не вижда делението, или му е удобно да не го вижда. Както казах, всеки път когато се е опитал да вметне някоя критика по различни поводи към свека, тя го вкарва в кучи г*з.

Фрау Дона, ако я игнорирам, ще повлияе на отношенията с мъжа ми. Честно казано, писнало ми все да сме на нож.
И как точно? Ще ти се разсърди, че се занимаваш с някое от 3те деца + другите 2 кръжащи наоколо, вместо лафмоабет с маминка? Че говтиш, чистиш и переш , вместо лафмоабет с маминка или ???
Сама си слагаш главата в устата на лъва, после мрънкаш.

# 77
  • при късмета
Мъжа ти не може да те задължи да говориш с майка му, вместо нещо друго. За да не обвиняват теб, че криеш бебето, той да го показва, да види колко е натоварващо да изпълнява чужди прищевки. Големите деца деца също имат нужда от внимание и по тях също има ангажименти, не са невидими. Обясни на мъжа ти, че и тях игнорираш защото майка му е решила точно сега да се обади и цялата къща трябва да си зарязва дейностите, че да ѝ се показва бебето и да се дава отчет защо това е така, другото иначе. Ако смята, че не е проблем, да го поеме и да види. Няма нужда да се разправяш с него и да сте на нож. Като му делегираш комуникацията с майка му и му отиде и малкото свободно време, сам ще види. Но докато го жалиш, оправдаваш и не искаш нищо да направиш, всичко ще е на твоя гръб. Питай го комфорта на майка си трябва да гледа или на трите си деца и жена си. Ако избере майка си, при следващото ѝ обаждане я уведоми, че си ѝ го пращаш да си се гледат и общуват. Къде ги намирате и как ги избирате тези мъже, не ми е ясно Пак ти казвам, от него започни, зарежи свекървата. Но му навирай примери в лицето, аргументирай се, на момента казвай и давай пример за всичко, което смяташ, че не трябва да е така. Не с караници, а с много спокоен и премерен тон. Ако той иска да го обърне на караница и това му навираш в лецето, че той е този който бяга от реалността и възрастните не решават проблеми така

# 78
Kateto подкрепям напълно дадените ти съвети. Сама си създаваш проблеми. Мъжът ти все понякога си е вкъщи, нали, когато може, ще покаже бебето. През другото време ти си заета и не можеш.

# 79
Ма ко, да, така е, има резон. Ще опитам.
Да, понякога се случва да е в къщи и да говори с тях. Ще гледам да се скатая с големите в друга стая, проблема е, че и бебето иска непрекъснато мен Sweat

# 80
  • Варна
Изобщо не би ми пукало, че бачка 17 часа щом позволява тормоза на майка си върху мен. Без капка жал ще го накарам след 17-часовия работен ден да отдели 5-10 Мин за нея и да й показва бебето. Ти - в другата стая. Като пореве бебето за теб пред компютъра днес пет минути, утре пет минути и така всеки път, да видим дали мъжа ти няма да даде заден или самата свека да реши, че ще иска да го вижда като попорасне малко и спре да реве.

# 81
Освен това на мен самата ми е гадно, да не вдигам.
Ето нещо, върху което да поработиш.

# 82
Т.е. ако чета правилно между редовете, по-големият проблем не да 5те минути разговор със свекървата, а това, че и другите внуци участват в този разговор.
На мен ми хрумва лесно решение с повече пт един плюс. Другите внуци едва ли са 24/7 на линия за разговори. Снахата казва: ще ви звънна аз в толкова часа и звъни, когато на линия ще е само свекървата.
След като няма опция за незвънене и без разговор, поне хвани да управляваш съпътстващите обстоятелства, които те дразнят.

# 83
Аз пък да ви кажа, че оставям телефона си на вибрация или без звук. Така е откакто съм с бебе. Пускам му звука само, ако чакам обаждане. Виждам кой ме е търсил и се обаждам.
Стискайте палци. След 9 месеца най-сетне ще излизаме с мъжа ми на 14.02.Уж майка ми се нави да гледа бебето след 20 ч. Уговорката е да заспи и да излезем. Близо сме и ако има проблем ще се прибере единия..или двамата 😋
Дано стане работата, ходи ми се много.

# 84
  • France
Ох, стискам палци. Знам какво ти е. Hug

# 85
  • София
Скрит текст:
Тоя мъж денонощно ли работи? Ако отговорът е не, значи като се върне от работа може да отдели половин час, да седне с децата пред телефона/компютъра и да си лафи с майка си.

Точно така, почти денонощно работи,понякога дори повече от 17 часа е извън дома. Говори с техните, докато шофира. Те напират на видят бебето и нямат друг избор, освен да се прежалят да ми звъннат. Ако не вдигам системно, наистина ще бъда обвинена, че крия бебето. Освен това на мен самата ми е гадно, да не вдигам. Принципно нямам против да им го покажа за 5мин, но ревнувам, че и за тия 5мин навират другите си внуци в очите ми и не се интересуват от моите деца.
В предишни постове вече споделих, че ако мрънкам и дудна на мъжа ми, постигам обратен ефект.
Изчетох постовете ти и може да не ти хареса гледната ми точка, но мисля че е по-близо до истаната-лреживяла съм о и съм го оглеждала от всички страни.
Баба ми живееше при вуйчо в друг град и беше близко ежедневно с двамата си внуци.
Ние със сестра ми бяхме в София. Виждахме се веднъж годишно за малко и толкова.
Когато дойдеше на гости, говореше непрекъснато за "наще"- това включваше И внуците там.
Дразнех се, засичах я, тя се оправдаваше, че "максус" така била казала. Че си обичала всички правнуци еднакво.
Беше вярно и не беше-обичаше си всички внуци, но беше близка с тези, с които живееше и контактуваше ежедневно.
Така че, приеми го и не се натоварвай излишно. Нормално е, няма как да се създаде близост по скайпа. И не, няма да си признае, че дели внуците си, защото трябва да се почувства виновна и грешна, а тя не го иска. Не го прави нарочно. Мъжът ти е прав-далече от очите, далече от сърцето.

# 86
  • при късмета
Абсурт, на нея не ѝ проблема, че дели братовчедите от нейните деца. Дели собствените им деца, интересува се само от бебето и изобщо, по никакъв начин и по никакъв повод от големите 2

# 87
Чета ви от определено време,ще се осмеля да споделя и аз най-накрая,тъй като ми закипя чайника вече и усещам пулсации в ушите днес.Извинявам се за дългия пост,но няма как по-кратко да се ожаля.
Свека ми е неоправен,безотговорен човек,имала е успешен бизнес,играла го е чики-рики без да задели нищо настрана и в последствие е баталясала бизнеса и е задлъжняла с мнооого пари,свекър ми не съм го виждала,развели са се като той също и е оставил задължения.Тъй като е щяло да им вземат жилището,едвам са го спасили,тя заминава  в чужбина  да работи и изплаща заемите.До тук хубаво,минали са 5-6г.праща пари,погасява,обаче в последните две години нито се е интересувала до къде е стигнал този заем,колко още има,а го удря на живот,екскурзии в чужбина,миналата година беше  в 3 страни с дружката и,удря го на любов.Праща пари,но наскоро направиха справка и се оказа,че от банката са им наложили допълнителен процент лихва или нещо подобно(извинявам се,не ги разбирам нещата),та заема е станал в размера преди да замине.Шок,шок...полудя.Говорила с мъжа ми да и изтегли 60 хил.лева,да погасят този заем и да минат в друга банка с по-леки уж условия,тя щяла да му праща пари.Нправо вдигнах кръвно.Младо семейство сме,не сме си стъпили финансово на краката,не искат да продадат жилището и да покрият заема,а се мислят всякакви други вар.Мъжът ми има и сестра,която е по-малка и студентка,та..патова ситуация.Мм отказа да и изтегли заем,а тя му затвори телефона и вече не му говори.Аз съм в командировка и днес се чухме с него,при което той ми каза,че ако не и помогнел щели да го отлъчат от семейството,било военно положението вкъщи и т.н.,мислят някакви други вар.пак включващи него.
Знам,че най-нормалното е да помогнеш на майка си,ноооо аз не съм сигурна в нейната коректност,цял живот тя е подкрепяна от родителите си,оправяли са и всякакви бакии,всяка втора дума и е как се връща в Бг и зарязва всичко,пък после ще му мисли..неоправна и крайно безотговорна жена,да не изпадам в многословие.
Има къде да отидем с мм,давам жилище под наем,ще се пренесем там,но съм обидена,че му се говори на него,буквално като изнудване,а с мен никой не се допитва,все едно не съм фактор.Мм казва,че ще вземе някакво решени,което няма да е в ущърб на нашето семейство за в бъдеще,но аз съм силно притеснена да не виснем с големи задължения някой ден,да и скимне или да не издържи психически ,да си хване шапката и да се прибере,та ние да втасаме.

# 88
  • София
И аз бих побесняла на твое място. И не бих се съгласила мъжът ми да тегли заем.
Каквото и да прави, трябва решението да е ваше, общо, а не негово, защото теб това те касае пряко и може да ти навреди сериозно.

# 89
  • при късмета
И аз решението го виждам да се продаде запорирания имот. Остава обаче въпроса има ли къде да живее сестрата. И свекървата като се върне да не се натресе в тях. Разбира се, че те засяга решението на мъжа ти. Щом сте семейство, финансите излизат от семейството, не само от единия

Общи условия

Активация на акаунт