С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 839
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
На мястото на Катето не бих се занимавала със свекървата, пълен игнор. Ама тя дълбае, горката.

# 61
Тя звъни на мен, точно защото мъжът ми е на работа, не че е умряла за мен. След поздрава и формалното "как си", гледам да подпра телефона на нещо и тя да си "поговори" на бебето. Съвестно ми е да не й вдигна изобщо. Трябва да поработя над себе си, но наистина не искам да съм във война с нея.
Мъжът ми не знам дали изобщо има собствено мнение по въпроса за деленето на децата. Веднъж каже, че няма такова нещо, друг път заяви "далече от очите, далече от сърцето", общо-взето, както му е удобно в момента. На мнение е, че свекърите компенсират другите внуци, затова че не били обгрижвани от родителите им. Мъжът ми е смесица от доброта, наивност и заблуденост. Не съм сигурна дали наистина не вижда делението, или му е удобно да не го вижда. Както казах, всеки път когато се е опитал да вметне някоя критика по различни поводи към свека, тя го вкарва в кучи г*з.

Фрау Дона, ако я игнорирам, ще повлияе на отношенията с мъжа ми. Честно казано, писнало ми все да сме на нож.

# 62
Добре де, за тия видео разговори що мъжете не се строяват и да си показват децата, ако има напрежение между жена му техните? Аман от чувствителни, много работещи и тн. мъжове, че да трябва и синовния дълг да им се облекчава.

# 63
Кати, ти защо й вдигаш изобщо? 20 пъти като не й вдигнеш и ще се откаже. Оправдай се, че си била заета, не си чула телефона, била си навън, в банята....просто не вдигай. А подаръци не виждам защо изобщо си даваш зор да купуваш. Сама се набиваш в тези ситуации и после ревеш, че и мъжа си замесваш. Помисли над своето поведение, малко на Стокхолмски синдром бие. Нямаш ли си други занимания? Кой какъвто е, такъв е. Майки, свекъри, девери, племеници......Не ги прави част от ежедневния си живот и не ги брой като семейство. Те са част от разширеното семейство, но ти, мъжа ти и децата ти сте ваше си семейство и вземете подайте някаква заявка за отделно такова. И сте толкова далеч, непонятно ми е как все пак успяват да ви влияят.

# 64
  • при късмета
За това ти казах, че не е оправдание "няма време", ама гледам сама го оправдаваш, не той. И за другото го оправдаваш, а от мъжа си трябва да започнеш, не от свекървата. Спрете да ги жалите тези мъже и да ги отменяте в техните задължения, защото нищо не се променя така. Само бетонирате ежедневие, което не ви харесва и после друг излиза виновен, а не е. Остави го сам да излезе от заблудата си, иначе и двамата нямате вариант да промените каквото и да е. Или ще си отвори очите или ще спре да позволява на майка си да го навира някъде си и ще започне той. Просто трябва да спреш да го отменяш в задължението с комуникацията. Ясно заявяваш на него, че той ще говори с майка си, а като звъни на теб не вдигаш

# 65
Разреди вдиганията на телефона. Не е задължително да влизаш във война с нея.

# 66
Кате,
Моят мъж е много близък с родителите си. Също работи. Дори, когато не работех 2 години, той по собствена инициатива се обаждаше по Скайпа на свекърите в неделя вечер да си говори с тях. И досега той или свекърите звънят по същото време, говорят си с него и децата. Децата им показват, кой какво направил, получил и т.н. Понякога и аз се включвам, но по-често използвам времето за себе си. Никой не звъни на мен, не се чувствам пренебрегната.

# 67
За момента единственото което можеш да направиш е да делегираш комуникацията и "показването на бебето" на мъжа ти. С уйдисване на хрумките на свекървата когато иска и каквото иска, нищо няма да промениш. Да не говорим, че изобщо не трябваше да допускаш на теб да звъни и теб само да занимава и ти беше дадено като съвет отдавна, когато се оплакваше, че свекървата звъни когато ѝ хрумне
Точно така. Това е единственият работещ подход.

# 68
Хора, стига с този мъж. Защо трябва горещия картоф да се прехвърля на някой друг, който не вижда проблема? По този начин мъжа й ще обвини нея, че не иска да контактува с роднините му. Тя сама трябва да се справи с тях като ги отбие няколко пъти. Аз съм на мнение всеки да се оправя с неговите си, но тези твоите като не намират мъжа ти, налазват теб и точно ти си човека, който трябва да се справи с тях.

# 69
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Какво значи “налазват я”?!
Да не й звънят на вратата.

Спира скайпа и толкоз. Вирус има 😉

# 70
А, да налазват колкото си искат. Много важно. Сега не е чула, защото е била в банята. После не е чула, защото бебето е ревало. След това не е чула, защото е спала. После е била навън и е било шумно. Така, като не им вдигне 5-6- пъти, ще се откажат.

# 71
  • Варна
Тоя мъж денонощно ли работи? Ако отговорът е не, значи като се върне от работа може да отдели половин час, да седне с децата пред телефона/компютъра и да си лафи с майка си.

# 72
Горещия картоф, като не го пипаш, не пари.

# 73
  • при късмета
Хора, стига с този мъж. Защо трябва горещия картоф да се прехвърля на някой друг, който не вижда проблема? По този начин мъжа й ще обвини нея, че не иска да контактува с роднините му. Тя сама трябва да се справи с тях като ги отбие няколко пъти. Аз съм на мнение всеки да се оправя с неговите си, но тези твоите като не намират мъжа ти, налазват теб и точно ти си човека, който трябва да се справи с тях.
Глупости. Ако мъжа беше на мястото си изначало, то и проблема с който да се оправя жена му нямаше да има. И теб да питам, каква е ползата жената да поема задължения на мъжа и да го пази от конфронтации или заявления, които касаят семейството му? Никаква. И главната причина тази тема да навърти повече от 100 издания, ако не ти е ясно са не свекървите, а мъжете. Поне в 80% от казусите изобщо нямаше да има казус, ако мъжа беше на мястото, независимо от това какви негативни черти и навици има свекървата. Не на снахата е работа да се оправя с нея, на сина е. На нея в случая нямаше да ѝ се налага да ги отбива, ако беше послушала съветите в темата изобщо да не допуска това положение. Явно е, че си намерила темата скоро. На Катето се даваха тези съвети още преди да се роди бебето представи си. И това което ѝ казахме, че ще стане с нейните нагласи, точно това стана и в момента от него се оплаква. Имаше индикации за делене на децата още преди това, както и за намилане на нейната глава, а не тази на мъжа ѝ. Те мъжа ѝ изобщо не търсят, търсят директно нея. От там цялата ти теория е грешна

# 74
А, да налазват колкото си искат. Много важно. Сега не е чула, защото е била в банята. После не е чула, защото бебето е ревало. След това не е чула, защото е спала. После е била навън и е било шумно. Така, като не им вдигне 5-6- пъти, ще се откажат.
Точно! Според мен на снахата ѝ е интересно и умишлено си създава драмите.

Общи условия

Активация на акаунт