С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 947
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • при късмета
И си сигурна, че към сина ѝ точно е изтекъл заема, така ли?

# 106
Нито сме я оставили да блъска,нито тя е имала намерение да го дава под наем и да я ощетяваме,сметките сме си/си покриваме както си е реда.Свека ни покани да живеем там.
Мм работеше 2г.в чужбина,върна се окончателно,взехме се и заживяхме заедно от август миналата година.
Иначе за това,че е издържала сина си-да,до края на висшето го е издържала,значи до 24/5,сега той е на 30.
Поправка-работил е  и като студент,обща работа-сега се сетих,но надали е толкова важно.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 00:50 от BaklavaTa

# 107
Птица ,като се вижда как се справя , много се съмнявам за бизнеса.Непростимо е да си загубиш дома.Беше едно време , банки фалираха , всички загубихме, сега защо? За образованието  е длъжна да го издържа, това не са изтекли пари.
Ма ко ,децата са само носители на вирус, не са спирани от градина, но се изплашили какво може да стане за дни ,как ще се развие. Добре са ,но беше права за готвенето, така пътувах странно , няма билети в неделя ,от автоус се ориентирах за влак, гара София не  е Плевен, внучо искал да ме срещне и види влака ,но заспал , не може да го остави баща му. От информация на гара Плевен казаха ,че стига на трети перон но стигна 20 мин по-рано и на последния коловоз ,нататък нищо. После се паникьосах и доста качвах и слизах докато намеря къде за централен вход и повече багаж няма да нося ,остаряла съм.Признавам кога бъркам. Срам не срам.
Но другото- сред доста предложения , стигнахме да ги доведе баща ими  да работи оттук,  и без това компа му е  работно място когато не пътува, да свикнем да спим ,че си помъкнаха калъфките като палета при мама  и спаха на спалнята две нощи,  а баба се шири сама. Не можахме да ги уговорим.Но бе много мило, че в разговор внукът поиска пиано, баба няма пари за него и  тръгна да им пребърква джобовете да ми даде. Сладур.Играхме,  това мога добре.
Прибрах се.После тук стана зима и прекъсна всичко , шок беше два-три дни докато тръгна първо ток ,вода ,телефони , интернет, търсят ме  какво става, по какво да се обадя  -по водомера не може. Та така.Но всичко е добро като завърши добре.
Искат лятото да ги погледам, но трябва да се отработят някои неща , та така.

# 108
Чета ви от определено време,ще се осмеля да споделя и аз най-накрая,тъй като ми закипя чайника вече и усещам пулсации в ушите днес.Извинявам се за дългия пост,но няма как по-кратко да се ожаля.
Свека ми е неоправен,безотговорен човек,имала е успешен бизнес,играла го е чики-рики без да задели нищо настрана и в последствие е баталясала бизнеса и е задлъжняла с мнооого пари,свекър ми не съм го виждала,развели са се като той също и е оставил задължения.Тъй като е щяло да им вземат жилището,едвам са го спасили,тя заминава  в чужбина  да работи и изплаща заемите.До тук хубаво,минали са 5-6г.праща пари,погасява,обаче в последните две години нито се е интересувала до къде е стигнал този заем,колко още има,а го удря на живот,екскурзии в чужбина,миналата година беше  в 3 страни с дружката и,удря го на любов.Праща пари,но наскоро направиха справка и се оказа,че от банката са им наложили допълнителен процент лихва или нещо подобно(извинявам се,не ги разбирам нещата),та заема е станал в размера преди да замине.Шок,шок...полудя.Говорила с мъжа ми да и изтегли 60 хил.лева,да погасят този заем и да минат в друга банка с по-леки уж условия,тя щяла да му праща пари.Нправо вдигнах кръвно.Младо семейство сме,не сме си стъпили финансово на краката,не искат да продадат жилището и да покрият заема,а се мислят всякакви други вар.Мъжът ми има и сестра,която е по-малка и студентка,та..патова ситуация.Мм отказа да и изтегли заем,а тя му затвори телефона и вече не му говори.Аз съм в командировка и днес се чухме с него,при което той ми каза,че ако не и помогнел щели да го отлъчат от семейството,било военно положението вкъщи и т.н.,мислят някакви други вар.пак включващи него.
Знам,че най-нормалното е да помогнеш на майка си,ноооо аз не съм сигурна в нейната коректност,цял живот тя е подкрепяна от родителите си,оправяли са и всякакви бакии,всяка втора дума и е как се връща в Бг и зарязва всичко,пък после ще му мисли..неоправна и крайно безотговорна жена,да не изпадам в многословие.
Има къде да отидем с мм,давам жилище под наем,ще се пренесем там,но съм обидена,че му се говори на него,буквално като изнудване,а с мен никой не се допитва,все едно не съм фактор.Мм казва,че ще вземе някакво решени,което няма да е в ущърб на нашето семейство за в бъдеще,но аз съм силно притеснена да не виснем с големи задължения някой ден,да и скимне или да не издържи психически ,да си хване шапката и да се прибере,та ние да втасаме.

не се захващайте с глупости. оставете ги да се оправят сами . или мъжа ти ако вземе пари да за на сестра си падащата и се част и в същност да остане цялото жилище на него, но да му го прехвърлчт още от сега , като имат право да го ползват , но не и да го продават или прехвърлят. Т.е. ще им спаси жилището да не останат на улицата, но ще има гаранция за парите.

# 109
  • Варна
Да не бъда лош пророк, но аз лично залагам, че ако изтеглите пари, тя ще се скатае от плащането и ще опъвате сами.

# 110
  • при късмета

не се захващайте с глупости. оставете ги да се оправят сами . или мъжа ти ако вземе пари да за на сестра си падащата и се част и в същност да остане цялото жилище на него, но да му го прехвърлчт още от сега , като имат право да го ползват , но не и да го продават или прехвърлят. Т.е. ще им спаси жилището да не останат на улицата, но ще има гаранция за парите.
Как хем да му я прехвърлят от сега, хем да не го прехвърлят?
При това починал родител няма, че брата и сестрата да имат части, жилището е изцяло на свекървата. А„
Ако жилището не е изцяло негово преди той да поеме ангажимента към банката, няма никакви гаранции, че ще притежава тази собственост или ще управлява задълженията към нея. Нали за да я придобие трябва да извади парите и да ги даде на банката.
Пак ще остане майка му да му дава пари, защото като не се е интересувала от 2 години какво става с кредита и не е плащала, вероятно сумата която трябва да отиде в банката е 2 пъти по-висока от цената на жилището.

# 111
Този стар апартамент ще излизе на стойност колкото дворец с толкова години заеми, плащания и лихви.
Най-добре е да се дистанцирате от нея, да си вземе сама решенията без да прехвърля финансови отговорности на децата си, и да си носи последствията. Няма да изключи мъжа ти от семейството, даже така както я описваш, тепърва ще има нужда от него.

# 112
  • при късмета
Ако ще поема задължения, то и собствеността трябва да е негова. А и да го изключат от семейството, каквото и да значи, ще му накриви шапката. Не той е натрупал задължения и не са се натрупали от неговата безотговорност, а изцяло от тези на майка му. Не я виждам изобщо в позиция да се тръшка и заплашва

# 113
  • Варна
В позиция е, защото синът кляка.

# 114
Първо за да се дистанцира, трябва да не живеят в имот на свекърите. Не виждам защо се дава жилище под наем, а се гъчкате да живеете със сестрата и без това.

Второ, на всеки може да се случи да задлъжнее и да е на път да изгуби имот. Затова е добре да не се залага единствения, който имаш, но станалото - станало. Едно е да помогнеш с пари, които имаш, друго е да теглиш 60 хил. лв. Това са много пари, независимо дали си на заплата, или имаш бизнес. Обмислете го добре. Аз за нищо на света не бих се навила, но пък имам някакви варианти как да подсигуря роднини да не останат на улицата евентуално. Затова действайте внимателно и не се нагърбвайте с голямата сума. После с помощта на банка, лихви и просрочия дори и за 2 дена, тя винаги расте и няма изплащане, ако не сте супер стабилни финансово.

# 115
Ако ще поема задължения, то и собствеността трябва да е негова.
Как да стане това, като дефакто собствеността в момента е на банката?

# 116
  • при късмета
Ако ще поема задължения, то и собствеността трябва да е негова.
Как да стане това, като дефакто собствеността в момента е на банката?
Много лесно. Ние купихме запориран имот. Само,че го купуваш със задълженията. При нас беше друго,защото го купихме кеш, с банка трудно ще стане. Сделката мина през доверителна сметка на нотариуса, не сме превеждали парите на продавачите. Нотариуса поема ангажимента да се разплати с кредиторите (в случая освен банка беше и монополист, водата ако не се лъжа) и остатъка, ако има такъв превежда на продавачите, а към нас задължението е след погасяване на задълженията, защото и тях сме поели, да свали запора в агенция по вписвания и да вземе чист нотариален акт и удостоверение, че няма задължения, тежести и запори.
Когато имота е запориран не е на банката, а банката е пръв взискател. Има голяма разлика. За да е вече на банката трябва вече длъжника да е осъден и собствеността вече да е взета, тогава банката си го пуска на търг или го продава на когото си иска. Те доколкото разбрах не са на този етап

# 117
Благодаря на всички откликнали с мнение на моите фермани.Просто бях започнала да си мисля,аз ли не съм в ред,та изобщо не приемам идеята да се нагърбваме с огромен заем...
Мм е доста свързан със семейството си,та хем иска да помогне,хем да не било в наш ущърб,но дори и да не ми се търси много,много мнението,явно ще трябва по-ясно да го заявявам.
Днес щели да се консултират с адвокат,да видим какво ще се каже и какво ще е новото 20.

# 118
Баклава, имайте предвид, че ако сте сключили брак и мъжът ви вземе заем, дори заемът да е само на негово име вие също сте длъжник по този заем. Дори и след развод заема си остава и ваш. И ако мъжът официално няма доходи, дори и да разполага с милиони под дюшека, а вие официално имате доходи могат да запорират вашата заплата и вие да изплащате изцяло този заем без мъжът ви и свекървата да платят и стотинка. Не говоря хипотетично, не съм юрист, а давам пример с нещо, което се случи с моя приятелка.

# 119
  • София
Баклава, имайте предвид, че ако сте сключили брак и мъжът ви вземе заем, дори заемът да е само на негово име вие също сте длъжник по този заем. Дори и след развод заема си остава и ваш. И ако мъжът официално няма доходи, дори и да разполага с милиони под дюшека, а вие официално имате доходи могат да запорират вашата заплата и вие да изплащате изцяло този заем без мъжът ви и свекървата да платят и стотинка. Не говоря хипотетично, не съм юрист, а давам пример с нещо, което се случи с моя приятелка.
+100000 от мен.

Когато в началото написах, че може да ти навреди, имах предвид нещо подобно.

Отиди с тях при адвоката.

Общи условия

Активация на акаунт