С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 695
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Хубаво. Да им дава тогава частта ... и то ако те я искат и им изнася. Защото ако те ще получат половината и тя им продаде още една трета ... и с другата трета сестрьонката ще ги разиграва един ден ... аз не бих се вързала.

# 136
  • при късмета
Че тя нали работи в чужбина жената. От 5-6 години! Какви сметки за парно ще плаща тук? Техните?
Баклавата нали гордо каза, че те сами са си ги плащали. Голямо геройство Rolling Eyes
Какво парно пък сега?

Интересно като свекървата е пращала пари за погасяване кой ги е внасял в банката...Синът като я знае, че е "разсеяна" защо не се е поинтересувал за статуса на кредита при положение, че живее в същото жилище?
Не съм много сигурна, че от банката ще дадат такава информация на друг, нищо, че ѝ е син. Договора за кредит е м/у банката и свекървата и мисля, че нямат право да разкриват нищо по него, нито задължения, нито лични данни, на лице, което не фигурира в договора.
Хубаво. Да им дава тогава частта ... и то ако те я искат и им изнася. Защото ако те ще получат половината и тя им продаде още една трета ... и с другата трета сестрьонката ще ги разиграва един ден ... аз не бих се вързала.
100 пъти се каза, че апартамента е само на свекървата, сина и дъщерята нямат никакви дялове, ти обаче не спираш да го делиш и това си е

# 137
Пращат се едни пари за погасяване и никой не знае какво става със заема. Това е несериозно...

# 138
...
100 пъти се каза, че апартамента е само на свекървата, сина и дъщерята нямат никакви дялове, ти обаче не спираш да го делиш и това си е

100 пъти ти се каза, че един ден ще делят ... целта е да не го дели с никой ако си вложи парите в него.

# 139
Белла чао, нали се сещаш, че апартамент 100 кв. в хубав квартал в София (?) струва много повече от 30000 евро Simple Smile

Само ми е интересно, ако това е вашата собствена майка, как бихте реагирали?
Въртяла бизнес години наред (успешен, според думите на самата снаха), издържала семейството с него, издържала децата студенти, излъгана от бившия да плаща и неговите дългове, заминала на гурбет в чужбина за повече пари, че да поеме вноските (пак заради вас!)... Пак ли щяхте да викате - "то си е нейна работа, не ме интересува, да се оправя" или щяхте земята да изровите, но да й помогнете?

ПП. "Бабата" при 30годишен син и дъщеря студентка сигурно е 50годишна жена. Тук е пълно с такива млади майки Wink

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 15:06 от птица

# 140
а нали се сещаш, че бабата друг залог няма ? Да иде тогава да намери 60 000 лв. по друг начин ... кой ще и даде без ипотека? Или без да продаде нещо ?

# 141
Аз не разбрах точно казуса, значи свекървата изплаща кредит със залог апартамента и в който живеете вие. А защо вие живеете там, а не във вашия апартамент,  а апартамента на свекървата да е даден под наем, който да изплаща кредита? За апартамент 100 квадрата в центъра може да се взема добър наем.

# 142
Не са в София, само да уточня.

# 143
Защото е майка и иска да им угоди, а те са готованковци.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 15:15 от птица

# 144
птица сигурна ли си?
Iris04 там живее и сестрата студентка, която май нищичко не плаща . Майката май вече не е в чужбина , а по живот ... или в къщи. Доколкото разбрах

# 145
  • София
Кой издържа сестрата?

# 146
  • Blondeville
+1 на цитата по-долу на Ирис.

Бих добавила също, че могат да дадат под наем и по-малкото жилище, където е бабата, а тя да иде при внучката в по-голямото. Или обратното. Двойката в жилището, което имат, но дават под наем. Предполагам авторката си дава сметка, че тя и половинката ѝ си прибират едни пари всеки месец, благодарение на това, че живеят в дома на свекървата.

Моментът явно е труден, но в крайна сметка са семейство, и трябва да подходят отговорно. Аз не мисля, че бих оставила майка си или свекърва си на улицата, каквото мога да направя, ще го направя.

Аз не разбрах точно казуса, значи свекървата изплаща кредит със залог апартамента и в който живеете вие. А защо вие живеете там, а не във вашия апартамент,  а апартамента на свекървата да е даден под наем, който да изплаща кредита? За апартамент 100 квадрата в центъра може да се взема добър наем.

# 147
Щом не са в София може да се провери колко са наемите, все пак щом е с добро местоположение и хубав може да му се взема наем, който при всички случаи ще покрива част от вноската. Иначе какво излиза, майката бачка в чужбина, за да плаща вноската а авторката и мъжът и си прибират наема от нейния апартамент и са си екстра, а пък жената в чужбина да плаща вноската с каквото изкара.
Малката нали може да живее при баба си в крайна сметка, а и вероятно майка и все още и праща пари, след като е студентка. Студентите също работят, да кажа само.

Нещо неправилно са разпределени отговорностите ми се струва около тоя апартамент.

# 148
  • София
А, отговорност....
Има заем, пилее пари, сега изведнъж "Кой ми ... в гащите?"

Като теглиш заем/ипотекираш, мислиш как да си връщаш парите, а не как другите да ти връщат парите. Освен ако предварително не си го обсъдил с тях.

# 149
Тя пилее пари, ама други си ги кътат, възползвайки се от това, че ползват апартамента, чиито наем може да изплаща част от вноската.

Общи условия

Активация на акаунт