С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 695
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Не става въпрос той да плаща кредита, а да го вземе. Въпросът е дали да поеме риска, а не дали да плаща.

# 196
На практика щом момичето е само приятелка ,а не съпруга,много малко може да направи в тази ситуация.Дано се посъветват с кредитен консултант и да намерят решение.

# 197
Абе ние тук си пишем, всеки от неговата си камбанария, но, BaklavaTa, трябва да седнете с бъдещия ти мъж и сериозно да си поговорите за доста неща: от това как тепърва ще вземате подобни решения, които привидно са само за единия, ама засягат и двамата и най-вече как точно да постъпите в тази конкретна ситуация.

# 198
Да,така е,ще седнем,ще говорим,ясно ми е ,че ситуацията е много тегава и ще има дни с напрежение.
Просто имах нужда да споделя,да си сверя часовника,.

# 199
Мисля, че съвсем ясно е написано - жената праща пари и не е спирала да праща.   
Пращала е пари, но явно на студентката, защото за кредита е престанала да се интересува
До тук хубаво,минали са 5-6г.праща пари,погасява,обаче в последните две години нито се е интересувала до къде е стигнал този заем,колко още има,а го удря на живот,екскурзии в чужбина   
Птица, защо сина да получи половин апартамент и цял кредит? Като ще обсъждаш кое е честно де, не за друго
Защото с 30000 евро не се купува цял апартамент 100 квадрата в центъра на града. който и град да е.

И нека четем малко по-внимателно и коректно! Не е следила докъде е стигнал заемът, казва момичето, а не, че е спряла да плаща вноските!

# 200
  • София
Аз не бих инвестирала в апартамент с такива тежести. А и 100 квадрата са излишни.

# 201
А дали сестрата не е внасяла по-малко пари и от там да са се обатачили нещата.

# 202
Вноските могат да се проверят.
Но още в първия пост е казано - заради промяна на лихвения процент.
Защо обаче не е уведомен длъжникът и може ли така, и аз не знам. Вероятно двустранно безхаберие - и на клиента, и на банката.

ПП. между другото, и аз напоследък получавам някакви мейл-писма от моята банка, които направо трия, защото имат прикачен файл, а съм чувАла, че това са вируси Rolling Eyes Та може и мен да ме изненадат с нещо в един момент. Но поне кредити нямам, най-много да ми блокират сметката и да трябва да тичам лично да я оправям Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 17:41 от птица

# 203
  • София
Има вероятност при определени обстоятелства банката да вдигне лихвения процент. Това обаче винаги е описано в договора.

# 204
Аз по моя кредит получавам известие от банката всеки месец за срока и размера на вноската си с смс.
Тази жена е проспала нещо много съществено, в моя договор също пише, че Банката може едностранно да променя лихвата, за което аз имам уведомителен режим. Не че мога да раегирам срещу него.
Но тук ми се струва, че бабата с генералното пълномощно, е  адресат на всякакви съобщения и тя просто ги е пропуснала.
Стига оправдания за майката на момчето. Тя си носи финансовата отговорност да си оправя бакиите, а не сина и, който едва сега си стъпва на краката.
Живеят там, не за да я ощетят. Явно е преценила, че така ще наглеждат и сестрата.Момчето не  е длъжно на майка си по никакъв начин. Тя е поела ангажимент, който не може да изпълни. Да въвлече млади хора в далаверите си е безотговорно .
Бих поела чуждо задължение само срещу адекватна идеална част от жилището. Да изчислят, да му прехвърли собственост и тогава той да се напряга.
Бисквитка, само не разбрах общия размер на задължението към банката. Тези 60 хил. явно са за рефинансиране. Колко е общият дълг и какъв е срокът по него.
То, ако тп махне с ръка, ще си купите собствено, с кредит,  без да участвате в чужда безотговорност.
Категорично съм против коментарите, че Бискивтка се е възползвала от нещо. Тя още е само приятелка, макар и годеница. Ако приятелят и поеме дълг с кредит, и то преди брака, а го изплащат двамата по време на брака, при положение , че имат и деца, Бисквитка ще е ощетена. Безценният имот. Я оставете свека ти да се оправя. Търси благонадежден кредитоискател, и пак оптимистично запълва дупки. А после ?

# 205
Аз все пак си мисля, че майката няма как да е изненадана от остатъка. Или дъщерята се опитва да я върти нещо. Коя банка ще търпи с месеци сумата да се увеличава, вместо да намалява? 🤔
Има нещо гнило. Сина да провери какво се случва с прословутия заем, преди да се нахендри със 60 000.

# 206
  • София
Аз все пак си мисля, че майката няма как да е изненадана от остатъка. Или дъщерята се опитва да я върти нещо. Коя банка ще търпи с месеци сумата да се увеличава, вместо да намалява? 🤔
Има нещо гнило. Сина да провери какво се случва с прословутия заем, преди да се нахендри със 60 000.
Ще му дадат ли информация, след като той дори няма пълномощно?

# 207
  • Blondeville
Баклава, не си ощетила свекърва ти, нито си се възползвала. Но пък парите са ви дошли добре от наема, предполагам, съгласи се и ти.

Жената е проспала вдигането на лихвата, за което е много вероятно да е получила известие упълномощената баба, и така да не е стигнало до когото трябва. Много неясноти има казуса, но аз доколкото разбирам жената си е плащала вноските, не сте ощетени по никакъв начин до момента.

В случая от вас пари не се искат. Искат кредит на името на половинката ти. Да, риск е кредит, затова търсете друго решение.

Но чисто хипотетично, ако ти един ден си в същата ситуация, а детето ти се фръцне и ти каже да се оправяш и да си мислила навреме, няма да ти стане приятно. Да, сигурна съм, че ти си отговорна и с висока финансова култура, но все пак животът ни изненадва понякога.

# 208
Вероятно майката праща от време на време. Кредитът става предсрочно изискуем. Трупат се такси и лихви и ей ги още 60 х. отгоре.
Да кажат банкерите, не съм наясно толкова, но договорът е важен с банката.
А не- дай маме сега едни 60 х., че няма начин, ще изпуснем апартамента.
Ми собственикът си го грижи, не децата.
Значи, бабата е обещала на другото си дете малкото жилище, а сестрата има голямото. И го ипотекира и пей  сърце. Сега децата и заложници.
Така поне аз го разбирам това с разпределението. Че сестрата има свободно, голямо жилище, а бабката е навряна в жилище на брата. И пак го прольоква. Облагодетелстваната сестра , де.

# 209
Ще му дадат ли информация, след като той дори няма пълномощно?
Майка му да му даде пълномощно. Особено щом иска да тегли заем. Още повече, ако се навие на такъв, е добре той да следи какво се случва. Да не се изненада след време. 😜 😬

Общи условия

Активация на акаунт