С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 826
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Скрит текст:
Ултиматум няма да поставя.
Но ще се натъжа да ме оставят сама да се оправям.
Скрит текст:
Естествено, че ще гледам да не стигаме дотам с мъжа ми, но знае ли човек.

Писах по-назад, че баща ми е същият типаж по отношение на финансите. Въпреки това съм му обещала ако реши, да тегля кредит на мое име за да си купи кола и той да го изплаща.
Ще се натъжиш, че те оставят сама да се оправяш, а не, че съвсем реално може да навредиш на детето си?

Да, този шантаж - тегли заем на твое име или те изключвам от семейството, - плюс всички лъжи около вноските и кредита са много притеснителни и поне за мен са червени лампи за поведението на майката.
Да, много грозно го манипулат. И то не само майката, но и бабата, и сестрата. Това беше второто, което ме възмути.

# 346
  • Варна
Като не съм готова , не се занимавам с такива типажи, просто е.

Да де, само че тя е започнала да се занимава с въпросния типаж далеч преди свека да се накисне в блатото. И сега по твоята логика Баклавата трябва да тръшне вратата на годеника заради майка му.

# 347
 Майка му е огромен проблем, както е видно от темата. По-добре в зародиш да се вземат мерки. Поправимо е още.

# 348
Там е работата, че това сега не е зародиш, а просто етап от безкраен цикъл на закрепване, последвано от разклащане, след това пак на кризисни мерки по закрепване и т.н. Докато има какво да залага, ще е така.

# 349
Момчето не е виновно, че да го зарязва годеницата. И добре реагира към този момент.
Ще се приберат на малка площ при нея, майката да се оправя с това жилище. Под наем да го дава, за да си помага .
Сестрата да започва работа. И по-добре е брат и, ако могат с Баклавата, да я подпомагат нея, отколкото да се нахендри с такъв кредит заради майка си.  Тя добре го е измислила , лисицата. Да прави заложник момче, което тепърва се е изучило и сгодило. Няма начин да няма други варианти в банката. Те са гъвкави и гледат да не си губят клиентите. Ще и предложат варианти, ще го разсрочат. Ако е решила да се тръшка, сама си е виновна, че момчето и ще  и тегли една накрая. Вместо младите да мислят как да си купят жилище, ще оправят чужди безотговорности. Как пък не.
Баклава, на колко години е тази жена ?
Ако и предоговорят кредита до 63 годишна възраст и са 60 х, ще плаща по едно ок. 500 лева месечно, ако е към 53.
С наем ще ги покрие тези вноски.

# 350
  • Blondeville
Аз няма да се оставя да навредя на детето си, ако съм в хипотетичната ситуация да не мога да обслужвам кредита, който детето ми е теглило от мое име, ще се разделя с имота. Твърде хипотетично е всичко, но да, ако съм затруднена и ме отрежат, ще съм тъжна.

Моите разбирания за семейство са такива, помагаме си когато някой има нужда. 

Ако някога така бяха оставили баща ми да се оправя сам, можеше и да не е между живите сега, ако ще да звучи драматично и преекспонирано.

Майка ми и баща ми нямат официален развод, въпреки това майка ми се съгласи да си продадат общото жилище и не взе стотинка.

Скрит текст:
Скрит текст:

Писах по-назад, че баща ми е същият типаж по отношение на финансите. Въпреки това съм му обещала ако реши, да тегля кредит на мое име за да си купи кола и той да го изплаща.
Ще се натъжиш, че те оставят сама да се оправяш, а не, че съвсем реално може да навредиш на детето си?

Да, този шантаж - тегли заем на твое име или те изключвам от семейството, - плюс всички лъжи около вноските и кредита са много притеснителни и поне за мен са червени лампи за поведението на майката.
Да, много грозно го манипулат. И то не само майката, но и бабата, и сестрата. Това беше второто, което ме възмути.

# 351
  • при късмета
Аз бих помолила Баклавата да уточни дали това е почти точен цитат “Тегли кредит или те отлъчвам” или по-скоро той е разтълкувал така разочарованието на майка си от отказа. Има океан разлика.
Информацията, че е отказал да тегли кредит е от днес. А това с отлъчване, изключването ли беше, го каза още в началото.
А за помощта, ясно е, че трябва да си помагат в едно семейство, но като нещо се случва за пореден път и виждаш, че няма никаква полза, трябва да си идиот да не се замислиш заслужава ли помощ, човек който забърква една и съща каша
Ананас, тя не се бърка в семейни решения или дори дискусии, поради факта, че в момента дори не е в града, с мъжа ѝ си комуникират по телефона. Нея я касае само е единствена но мъжа ѝ решението и обсъжда само с него, не е имала намерение да се бърка на свекървата и сестрата в решенията

# 352
Бабата има пълномощно от няколко години ,предполагам на нея е,защото първо е малко властолюбив характер,второ-тя твърди,че цял живот оправя кашите на свека и иска да държи нещата под нейно око,както и много други неща се е изпускала.
Разбрали са за задълженията,аз съм си в нас цял ден,никой нищо не ми казва,ок,шок.Мм прибирайки се от работа,минавайки през баба му, и тогава му е съобщено и на него,свека  се включва в онлайн разговор с тримцата(мм,сестра,баба),на което му казва да и изтегли кредит,той казва -не,тя тръшва тел и му пише-благодаря ти за подкрепата.Аз научавам по-ксъно вечерта.
Заминавам,на сл.ден питам мм как са по вкъщи и той ми казва-цупят се,не ми говорят,сестра му му казала,че е можело да не я отрязва така,казва мм още-ще ме отлъчат от семейството ако не им помогна.Това е.
Свека е 67 набор,рано се е омъжила,родила.

# 353
  • София
Аз няма да се оставя да навредя на детето си, ако съм в хипотетичната ситуация да не мога да обслужвам кредита, който детето ми е теглило от мое име, ще се разделя с имота.
Скрит текст:
Твърде хипотетично е всичко, но да, ако съм затруднена и ме отрежат, ще съм тъжна.

Моите разбирания за семейство са такива, помагаме си когато някой има нужда. 

Ако някога така бяха оставили баща ми да се оправя сам, можеше и да не е между живите сега, ако ще да звучи драматично и преекспонирано.

Майка ми и баща ми нямат официален развод, въпреки това майка ми се съгласи да си продадат общото жилище и не взе стотинка.

Скрит текст:
Скрит текст:

Само че свекървата отказва такъв вариант.

# 354
Точно , както казва Таис, с наем ще покриват кредита и жилището ще остане в семейството. А младите , да си градят собствения живот. Но ако свекървата е изнудвачка, ще имат проблеми и занапред, може от друго естество. Затова момичето да реши , дали си заслужава да се сродява с такива хора. Заслужава ли младежа нервите, които ще и създадат такива хора занапред. Знаем, че е обречена кауза промяната на 30 г. мъж.

# 355
Спокойно, няма да отлъчат единствения финансово стабилен човек в семейството. Но трите ще продължат да го тормозят и манипулират.
Много неприятна ситуация, но за съжаление човек не винаги случва на роднини.

# 356
  • Blondeville
Те още на са стигнали на такъв етап. Ако той тегли кредит, който тя не може да обслужи, и тогава тя откаже да се раздели с имота за пореден път и го остави той да плаща сам вече ще бъде нахално, да.

Аз няма да се оставя да навредя на детето си, ако съм в хипотетичната ситуация да не мога да обслужвам кредита, който детето ми е теглило от мое име, ще се разделя с имота. Твърде хипотетично е всичко, но да, ако съм затруднена и ме отрежат, ще съм тъжна.
Само че свекървата отказва такъв вариант.

# 357
  • София
За мен и в момента и тя, и сестрата са доста нахални. И ще бъде много безотговорно от негова стана, ако подаде на шантажа им. Не може да си възрастен човек, н-пъти да оплескваш положението и все някой друг да ти оправя бакиите.

# 358
  • София
Блонди, разбирам мнението ти, макар да не разбирам кое в поведението на свекървата дотук те навежда на мисълта, че тя ще си плаща кредита? Тя ако има намерение да го плаща, защо й е друг да го тегли?
Единствената причина, за която се сещам аз, е, за да спре да си го плаща без последствия за нея.

# 359
  • Blondeville
Ако работи в чужбина, надали ще ѝ дадат кредит тук, може би затова. Както най-вероятно аз ще тегля от името на баща ми, защото съм с по-висок доход, и по-добра кредитна история от него, та шансът да одобрят мен е към 100%, него доста по-малко. Само разсъждавам, естествено, но предполагам, че ако майката можеше, щеше да изтегли, както е правила досега. Не знам как са реално нещата.

Блонди, разбирам мнението ти, макар да не разбирам кое в поведението на свекървата дотук те навежда на мисълта, че тя ще си плаща кредита? Тя ако има намерение да го плаща, защо й е друг да го тегли?
Единствената причина, за която се сещам аз, е, за да спре да си го плаща без последствия за нея.

Общи условия

Активация на акаунт