С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 26 146
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • при късмета
Сега стана още по-объркано. По първия ипотечен са тези 65х. и той е просрочен. Знае ли се при подновяването каква е била сумата, когато вноската е станала 1500лв.? Защото би трябвало да се явява изцяло нов кредит, който да включва и задълженията от предишния, т.е. новия трябва да е нова сумата, а не взетите първоначално 65х.
Изниква още по-важен въпрос. Защо когато тя си е превеждала вноската, знае от началото колко е, дава ги толкова време без проблем и изведнъж решава, че спешно сина ѝ трябва да тегли друг кредит? Че и всички му се сърдят, че отказал и от семейството ще го отлъчват.
Както каза Тайс, 5 години по 1500лв. са 90000лв.. Ако във втората ипотека влизат просрочените задължения от първата (тях не знаем колко са) е съвсем в реда на нещата след 5 години вноски да остават 60х. за доизплащане. Ипотечните кредити са с дълъг срок, най-късия за който съм чувала е 15 години, повечето са към 20. И за 10 да е ще се съберат за връщане 180х., но тази сума е фактически за 2 ипотечни кредита + лихвите по тях. За което със сигурност е получила погасителен план по месеци за целия период, та няма никакъв шанс да е изненадана от сумата която остава към който и да е момент. Абсолютно изключено е.
И другото неясно остава какъв е изобщо проблема, ако известията не са за този кредит

# 541
Само аз ли съм разбрала, че свекървата иска да се прибира в България вече за постоянно? Да не би това да е проблемът? Не иска да работи повече в чужбина, няма кой вече да плаща кредита и затова е цялата дандания?

# 542
Мен чак ме хвана страх с тия кредити.
Значи взимаш 65к, плащаш някакво време по 700-800лв, после спираш и става изисказуем, ти събираш пари назаем, даваш ги на банката, те ти вдигат вноската двойно, ти пак плащаш и накрая дължиш колкото и в началото почти.
Докато не се провери какво точно се е случило с тоя кредит и къде са парите по него, нищо не е ясно.
Ние тук иначе хубаво се справяме с преразказа по картинка. Имало смисъл да се учи в училище, а все съм се чудила кому е нужно Laughing

# 543
  • при късмета
Мен чак ме хвана страх с тия кредити.
Значи взимаш 65к, плащаш някакво време по 700-800лв, после спираш и става изисказуем, ти събираш пари назаем, даваш ги на банката, те ти вдигат вноската двойно, ти пак плащаш и накрая дължиш колкото и в началото почти.
Докато не се провери какво точно се е случило с тоя кредит и къде са парите по него, нищо не е ясно.
Ние тук иначе хубаво се справяме с преразказа по картинка. Имало смисъл да се учи в училище, а все съм се чудила кому е нужно Laughing
Вероятно не са събрали всички пари които са дължали по просрочието и голяма част от тях са пак от банката. Вдигат ти двойно вноската по новата ипотека именно заради просрочието и размера му. Съвсем нормално е втора ипотека, на вече ипотекиран имот да стане с двойна вноска от първоначалната. Поне така си мисля. Във всяка вноска има и лихва, не е само главницата, т.е. парите които си взел. Ако някой си мисли, че ще вземе 65х. от банка и след ен на брой години ще върне пак толкова, трябва да е много заблуден

# 544
Да изместя малко фокуса от Баклавичката( сили и кураж ѝ желая да се справи) и да попитам за нещо, мен касаещо.
Предистория: Аз и мъжът ми сме от две различни държави, живеещи в трета. Под наем.Той от 15-16 год., аз от 10. Свекърва ми идва при нас, но в последствие в друго жилище преди 5. След нея и със нея дъщеря и. Сега настояват да продадат къщата, наследство от дядото, на името на мъжа ми, в която е живяла сестра му досега, но той ( мъжът ми) е плащал всички данъци и да си РАЗДЕЛЯТ парите. Аз отказвам. Правя скандал, че не искам да се продава. Става въпрос за имот, в който не съм стъпвала, в страна в която не съм ходила. Но евентуално може да се окаже роден дом, един ден. И съм лоша и алчна. И не ми се говори от доста време. А аз наистина не искам да се продава имота. Не е единствен техен дом, имат и апартамент, на името на сестра му. На мъжът ми му е общо взето, все едно. Съгласява се с мен, но не иска и на тях да им чупи хатъра.
Та,,,, имам ли аз право и има ли право свекърва ми да ми прави скандали, че съм не съм занесла нищо там, за да искам.?!?!?

# 545
Не разбрах имота на кого е?

# 546
  • София
Нямаш право.

# 547
изпидирай ги и не ги кани повече . намирай си причини да им отказваш да идват. след като имат претенции към нещо ваше ги разкарваш

# 548
Нямаш никакво право.

# 549
Както се разберете с мъжа ти.
Ако изберете всеки да отговаря за наследствените си имоти - нямаш право. Ако изберете всеки да се разпорежда с чуждия имот - имаш право, но това означава, когато той каже да продадеш нещо на твоите родители, а на теб не ти се иска, да направиш каквото той иска.

# 550
как да няма право . имота е само на мъжа и от дядо му, а те искат да се продае и да делят ... за какво да делят ? нали си е негово?

# 551
Аз пък разбрах, че имотът е прехвърлен на мъжа и, а свекървата и дъщерята искат ТОЙ да го продаде и да си делят парите. А сестрата досега е живяла там и си има нейно.
Мъжът на авторката няма друга собственост и живее  под наем. Нормално е да си защитят собствеността. Нали дядото го е прехвърлил на мъжа на авторката. Какви са тези разпореждания с чужда собственост.

# 552
# 553
Ако мъжа ти го е придобил преди брака, да решава какво ще го прави. Аз не можах да разбера защо дядото го прехвърлил само на него, а пък сестрата живее там.

# 554
  • при късмета
Ако на мъжа ти му е собственост от преди брака или пък наследство (независимо, че е от дядото), единствения който решава е мъжа ти. Такава собственост остава лична и при брак не става СИО, дори наследството да е настъпило по време на брака. Т.е. нямаш право. Това де юре. И ако спорния имот е тук, в България. За друга страна трябва да си проучите законите
Де факто е както обработиш мъжа ти, защото неговите решения може ти да ги вземеш, но трябва да имаш предвид с кого се е съобразил, когато опрете до обратната ситуация

Общи условия

Активация на акаунт