С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 26 154
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Ама той и тм е за бой. Какво означава, че му е все едно. Нали и вие дете имате. Една недвижимост е застраховка в добро, или зло.
Като са млади хората, не мислят за лоши неща и никой не ги и допуска, но ако нещо се случи и се налагат лечения, нали оттам бихте могли да се подпомогнете. Очевидно е, че не сте дезинтересирани от този имот. Поддържате го с общи средства, своите си го, както си е редно.
Пък и някой ден може да искате да си купите нещо свое, това би ви улеснило. Пари от продажба, без целево да се знае за какво друго, по-ценно ще се влагат / бизнес, имот, обучение/, толкова лесно се харчат, че не зная въобще как на някой му минават през ума такива мисли.
Колко ще се подпомогне тази сестра, мъжът на децата и не плаща ли издръжка, тя не работи ли. Доколкото схващам, си вървят в комплект с бабата и помощ наживо има за децата. Много странни хора бродят по света.

# 586
Не, не е слабохарактерен, просто наистина, за тази къща му е все тая. Не е живял никога там. Сестра му е живяла малко и по тази причина( и по думи на свекърва ми )е наполовина нейна. Аз съм лакома да го наречем, появих се от някъде, и започнах да имам претенции.

Не мислете, че е нещо против зълвата. Когато дойдоха, съм им отделяла и внимание и място в къщи, та дори и дрехи. Не съм засвидетелствала нищо с което да ги обидя.

# 587
ermalianna, абсолютно права си, не отстъпвай! Значи, всеки си има жилище, обаче искат да продават неговото, че и да делят! Брейй, то не е наглост, не е чудо! Луда работа!
Как ще намират продавач на чужд имот, изобщо как им го е родила главата?
Представям си аз да намеря купувач на имот на брат ми и да му кажа да го продаде и да ми даде половината пари JoyJoyJoy То направо и в турски сериал сигурно няма да се намери такава щуротия Simple Smile

Живеете под наем, това жилище ви е спасителната мрежа за старини. Никакво продаване. На който му трябват пари (сестрата) да продаде собствения си имот (апартамента). А вие, като истински благородни хора, дори няма да й вземете половината сума (както очевидно се счита за редно Simple Smile).

Подкрепям те, не се давай Simple Smile
+1

# 588
Оставете чужденците сами да се оправят Simple Smile

# 589
  • Blondeville
При положение, че и братът и сестрата си имат имоти, сестрата да се разпорежда с нейния такъв, братът с неговия си.

# 590
Ама той и тм е за бой. Какво означава, че му е все едно. Нали и вие дете имате. Една недвижимост е застраховка в добро, или зло.
Оф! Поредният, който е над нещата. А че този имот, дори никога да не живее в него, може да се превърне в пари, които да потрябват на детето му, явно е твърде сложна мисъл за него.

# 591
Не, не е слабохарактерен, просто наистина, за тази къща му е все тая. Не е живял никога там. Сестра му е живяла малко и по тази причина( и по думи на свекърва ми )е наполовина нейна. Аз съм лакома да го наречем, появих се от някъде, и започнах да имам претенции.

Не мислете, че е нещо против зълвата. Когато дойдоха, съм им отделяла и внимание и място в къщи, та дори и дрехи. Не съм засвидетелствала нищо с което да ги обидя.

Била си излишно добра, вече ще си знаеш да гледаш само себе си, мъжа си и детето си.
Накарай мъжа си да продаде имота си на избран от вас купувач и си купете свое жилище в държавата, в която живеете под наем. Дори го пишете на детето си, вие си оставете право на ползване.

# 592
  • при късмета
Тя изрично подчерта няколко пъти, че не иска да се продава имота

# 593
  • София
Оф! Поредният, който е над нещата. А че този имот, дори никога да не живее в него, може да се превърне в пари, които да потрябват на детето му, явно е твърде сложна мисъл за него.

А баш. В такива моменти никак не е зле да има една "зла" снаха, която да запъне петичка.

# 594
Не, не е над нешата. Просто го няма сантимента, който аз например, бих изпитвала към къщата, в която е живял дядо ми. Малко странно звучи,аз да се застъпвам за неговият дом- но е така. Един имот повече, никога не би бил излишен, където и да е. Ние, живи и здрави, можем да си купим и тук, парите се харчат, дом трудно се гради

# 595
Не, не е над нешата. Просто го няма сантимента,
Аз не говоря за сантименти, а за пари.

# 596
  • при късмета
С последните казуси се затвърждава тенденцията, че свекървите считат синовете за длъжни, а дъщерите си толерират и не считат за длъжни. Едната иска сина ѝ да откупи имота, че да е чист и дъщеря ѝ да живее в него, а другата пък направо да продадат имота на сина и да делят парите. Като 2 капки боза са

# 597
Уиш, който, каквото и да ти каже- накрая винаги става въпрос за пари. Не съм/ сме богати.
Глупаво е да се похарчат едни пари( тяхният дял за квартири, кола и други наложащи), от нещо което дори не е собствено( пример- ако аз съм си купила сама каквото и да е, мога да го изгоря, подаря, каквото и да е, но наследственото би трябвало да го предам на следващато).
Сега си помислих, по тази логика да съм искала наем на сестра му За тези преживяни  там години?
Или както ми каза свекърва ми, последното, "НИе сме си семейство, ти не се меси, нямаш право на глас"

# 598
  • при късмета
Юридически и те нямат право на глас

# 599
Така е, но като ти е наследство сигурно не го чувстваш съвсем като свое, а се съобразяваш с роднините. Ако си си го купил ти, съвсем няма как да имат претенции, ама наследствените истории явно са вечно в раздор кой повечко да успее да вземе.

Общи условия

Активация на акаунт