С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 26 131
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • ЯМБОЛ
  Първата свекърва си е направила добре дребната сметка.Синът и кандидат снахата отидат при сестрата,плащат режийни,гледат да  пълен хладилника,да наглеждат студентката.А парите за кредита едва ли са отивали всички по предназначение.Пълно безхаберие.А сега да свикат семейния съвет,да вземат всички справки от банката и да направят план за измъкване от положението.Всеки да даде своя дял,този,който е теглил кредита естествено най-дълбоко да се бръкне.А сестрата и тя да се вземе в ръце.Например,вечер може да гледа деца за по няколко часа и да спре да иска пари за парцалки и дискотеки.

# 601
Ще пиша когато ми станат по-ясни нещата и има развитие по казуса,вместо да обсебвам форума и споделяйки информация по лъжица  да ги правя още по-сложни.
Вменяването,че мм е безотговорник,лентяй , егоист и прочие,не го приемам,ами,не е вярно.
Що да не му е вървял гурбета,защото не се е върнал с мЕлеони от бачкаторство?!
Върна се защото искаше,защото си го теглеше към Бг,защото искаше да направи нещо свое тук.Защо всеки,който се връща да е неуспял?!Най-лесно е да захвърлим всичко и да заминем двамата в някоя страна,след време ще сме и финансово,и устроени много по-добре,но защо?!
Защото тук е гадно,по-капацитетните от народа  бягали навън,тук оставали еди си какво и прочие приказки,които чувам.
И смотаната гарсониерка е документално моя,но ще е наш дом,като иска да прави ремонт,обзавежда-да прави,не се замислям за разводи,кой колко наливал и какво дал.

# 602
  • при късмета
Така е, но като ти е наследство сигурно не го чувстваш съвсем като свое, а се съобразяваш с роднините. Ако си си го купил ти, съвсем няма как да имат претенции, ама наследствените истории явно са вечно в раздор кой повечко да успее да вземе.
Никой не може да вземе повече от това, което му е отредил закона. Може, но с изричното съгласие на другите.
А това да искаш да продадеш чужди имот и да вземеш пари от това е нещо съвсем друго. Няма място в света, което да го счита за законно

# 603
Краси, кой в България търси и плаща на почасова гледачка на деца вечерно време! И откъде знаеш, че момичето иска пари за парцалки и дискотеки!
По коментара за невъзможността да работи докато следва, може би става дума за медицина. Какви дискотеки и парцалки от обрулените бъдещи лекари. Те нямат време дъх да си поемат момичетата и момчетата. И по-добре. Не бих искала утре да ме лекува лекарка, която вместо да учи е висяла (пардон, работила) в някое кафене или магазин.

# 604
  • ЯМБОЛ
        Аз съм с висше медицинско образование и в онова далечно време пак намерих начин да изкарам някой лев като демонстрант по химия на по- долните курсове.Който иска намира време и начин да изкара някой лев.Та не я щадете девойката толкова.Въпрос на организация.

# 605
С последните казуси се затвърждава тенденцията, че свекървите считат синовете за длъжни, а дъщерите си толерират и не считат за длъжни. Едната иска сина ѝ да откупи имота, че да е чист и дъщеря ѝ да живее в него, а другата пък направо да продадат имота на сина и да делят парите. Като 2 капки боза са

Тук обикновено съм чела как маминките все обгрижват синовете си , за сметка на дъщерите си, които са  самостоятелни, оправни и независими. Понеже и моите впечатления са наобратно - че мамините Богданки са повече , съм го запомнила.
  По казуса с къщата , да , мисля, че е несправедливо искането. Но изначално са объркани нещата. Не трябва ли децата, а не внуците да наследяват. Аз също не бих се месила и не се меся в наследствените въпроси на друг, дори на съпруга ми. Наследството е бонус в живота , ако го имаш.  Добрите отношения също. На който каквото му е важно.

# 606
  • при късмета
С последните казуси се затвърждава тенденцията, че свекървите считат синовете за длъжни, а дъщерите си толерират и не считат за длъжни. Едната иска сина ѝ да откупи имота, че да е чист и дъщеря ѝ да живее в него, а другата пък направо да продадат имота на сина и да делят парите. Като 2 капки боза са

Тук обикновено съм чела как маминките все обгрижват синовете си , за сметка на дъщерите си, които са  самостоятелни, оправни и независими. Понеже и моите впечатления са наобратно - че мамините Богданки са повече , съм го запомнила.
  По казуса с къщата , да , мисля, че е несправедливо искането. Но изначално са объркани нещата. Не трябва ли децата, а не внуците да наследяват. Аз също не бих се месила и не се меся в наследствените въпроси на друг, дори на съпруга ми. Наследството е бонус в живота , ако го имаш.  Добрите отношения също. На който каквото му е важно.
Свекървите не се борят да обгрижват синовете, а да ги обсебват и да им насадят чувство, че са по-задължени на майките си, отколкото на жените и децата си. Изобщо няма предвид мамини синове или Богданки, в смисъл разглезени и обгрижени.

А за наследството, да деца наследяват, не внуци. Но авторката уточни, че има завещание, другото е по право. Когато има завещание, преките наследници имат право да оспорват завещанието, до 5 години от откриване на наследството. Ако изпуснат този срок и да не са съгласни със завещанието, разпореждането по него си остава. При оспорване преките наследници си взимат запазените части, а на наследника /ците по завещание се намаляват частите, според броя на преките наследници, ама пак отмъкват нещо, независимо дали са роднини или не.
В конкретния казус щом данъците текат на името на мъжа ѝ от 20 години, това означава, че нищо, че е придобита със завещание вече е негово и то неоспоримо. Това пак казвам, ако имота е тук. Авторката не уточни, а някой друг каза, че не е

# 607
Какво не е уточнила авторката? Просто й прочети първия пост!

# 608
  • при късмета
Дали имота е в България или не. Каза, че са обиколили няколко страни, та не можах да разбера дали имота на мъжа ѝ е тук и дали изобщо е българин. Защото всичко което изговорихме по инерция се отнася за законите на нашата страна. Ако имота е другаде е възможно да важат други закони. Например да няма давност за оспорване на наследство или нещо друго

# 609
Или както ми каза свекърва ми, последното, "НИе сме си семейство, ти не се меси, нямаш право на глас"

Е, да де - ама нали и Вие сте семейство? И дете имате. Та ти защитаваш неговите интереси. Тази къща след време ще я наследи вашето дете/ деца. Та и свекървата няма право да се меси във Вашите семейни въпроси.

И защо ми се струва, че и при теб въпросът опира не до парите, а до сантимента? Ние, българите- или поне част от тях, сме такива - ценим имот, къща и за нас те не са само пари. Няма да забравя как преди много години, леля ми се изказа за чужд имот/ нямала е нищо общо с него/ - презираше хората, които го продали.

# 610
Предистория: Аз и мъжът ми сме от две различни държави, живеещи в трета... Става въпрос за имот, в който не съм стъпвала, в страна в която не съм ходила...
За чукчата да си припомним Simple Smile

# 611
  • при късмета
Коментирах имотния казус предимно, не ми е било на първи план кой от къде е и къде е. Затова още с първия си пост по темата казах, че ако не е тук, да проверят какво е законодателството в съответната страна.

# 612
Хората са по-важни от къщите , но за много хора явно не е така.
Това е класически случай на имотна драма, която ще доведе до разрив в отношенията. Класика просто - както казват по пейките "като дойде чуждият човек". Затова и не трябва да се прескачат поколения, да се приписват имоти на любими деца и внуци, че само до разпад в семейството води. Да си върви по наследствения закон - не че и тогава не стават разправии, но някак по-ясно е кой не е прав. Защото да, има право момичето за къщата. Тя си гледа нейния интерес , но дали къщата и апартамента са съпоставими. Обикновено една къща е по-стойностен имот. И майката е направила глупост като се е съгласила на това завещание. Обикновено родителите дават този акъл на дядовци и баби и се отваря кутията на Пандора.

# 613
Ермалиана е напълно права да вземе отношение по въпроса дали да се продава имот на мъжа и.Просто е трябвало да е по-тактична и да каже на свекървата+...Това си е ваш въпрос,аз не се меся...",а да се разбере с мъжа си.Имота е негов ,дядото му го е завещал и майка му и сестра му нямат никакво отнощение.Още повече ,че сестрата не е ощетена,дядото е завещал и на нея.
На мъжа не може да му е все едно,тъй ката има дете и отгоре на всичко живее под наем.

# 614
  • при късмета
Не е задължително дядато наследодател да е родител на майката. Може да е бил на бащата и майката изобщо да не може да му казва какво да прави с имотите. 20 години им е било по равно, сега изведнъж не е. Не е въпроса кой какво е наследил, а че сестрата иска да запази своя имот и да се продаде този на брат ѝ, че да си разделят парите. Нагло е независимо от къде са и къде живеят

Общи условия

Активация на акаунт