С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 826
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • Blondeville
Реагирала е първосигнално, очаквала е по-малко от 30 хиляди лева да остават, както си е, но е разбрала, че остават 60. Ядосала се е на банката и е решила да си приключи взаимоотношенията с тях. На никого от семейството нов кредит е нямало да дадат, освен на Баклавчо, затова тя е помолила сина си. За да се избегне ситуацията, в която са сега, е трябвало просто да се успокоят страстите, и да се провери подробно преди да се драматизира. И от двете страни. Ако синът беше казал “Мамо, дай първо да видим точно как стоят нещата, после ще го мислим”, сега нямаше да си мълчат най-вероятно. И даже ще отида още по-далеч и ще кажа, че според мен най-добре щеше да е ако синът беше казал “Мамо, дай първо да видим точно как стоят нещата, после ще го мислим. Ако наистина няма друг начин, съм насреща” В крайна сметка дори пари му е искала.

# 721
  • волно калдъръмче
Реагирала е първосигнално, очаквала е по-малко от 30 хиляди лева да остават, както си е, но е разбрала, че остават 60. Ядосала се е на банката и е решила да си приключи взаимоотношенията с тях. На никого от семейството нов кредит е нямало да дадат, освен на Баклавчо, затова тя е помолила сина си. За да се избегне ситуацията, в която са сега, е трябвало просто да се успокоят страстите, и да се провери подробно преди да се драматизира. И от двете страни. Ако синът беше казал “Мамо, дай първо да видим точно как стоят нещата, после ще го мислим”, сега нямаше да си мълчат най-вероятно. И даже ще отида още по-далеч и ще кажа, че според мен най-добре щеше да е ако синът беше казал “Мамо, дай първо да видим точно как стоят нещата, после ще го мислим. Ако наистина няма друг начин, съм насреща” В крайна сметка дори пари му е искала.
Първо, той има право да не се съгласи да го нагърчат. А какво мислиш за мама да каже "Синко, сбърках", което е напълно закономерно със създалата се ситуация. Или викаш, тя има пълно право да се сърди, щом детето не е предано.

# 722
Не е виновен синът. Майката е постъпила доста нагло, отделно и сестрата със заявлението за отлъчване от семейството.

# 723
  • при късмета
Не е помолила сина си да помогне. Директно е заявила, че ако не го направи го отлъчва от семейството. Това не е молба за помощ, диаметрално противоположно е. Ана, ако и твоите представи за искане на помощ се припокриват с тези на свекървата, язък ти за претенциите

# 724
Хич не е виновен синът, да, да! Да го гледаш, храниш, издържаш, докато учи, и въобще дондуриш 25-26 години и накрая той при първа молба за помощ и подкрепа да се обърне и да ти се изплюе неблагодарно.
Но пък най-нахално продължава да виси в апартамента ти, че и се кани да повиси още няколко месеца с жена си там...
Нищо, де, сега да ходи да ремонтира и обзавежда апартаментчето на женичката си за 50-60000. Докато тя не го изгони и не разбере тогава къде зимуват раците  Wink

# 725
  • Blondeville
Е аз няколко пъти написах, че проблемът е във всички участници. Първосигални реакции, непроверена информация и тн. И разсъждавам изцяло по зададения казус, в хипотетичната ситуация кредитът на името на сина да беше единственият изход. Казвам, че аз бих се съгласила да се тегли кредит на мое име, ако случаят е краен. Сега аз дали съм права да мисля така е друг въпрос, просто такова е моето виждане. Аз даже за някои от най-близките си приятели бих се навила да го направя, какво остава за родител. Може и да съм наивна, може и да съм лековерна, но така ги разбирам нещата.

# 726
Това не е била първата молба за помощ от майка му, напред се писа, че тя и друг път е закъсвала, а той е търсил пари от познати и е ангажирал адвокат. Човекът си знае роднините, нищо чудно, че е отказал веднага.

Ако беше нормално майка да задължи пълнолетните си деца да теглят заеми, щеше да е залегнало в някой закон, в семейния кодекс да речем Simple Smile
А това с отлъчването заради парите е... е.а ти простотията, но явно хората са си такива.

# 727
  • при късмета
Дори синът да беше единствения вариант за разрешаване на ситуацията, не това е начина да се поиска помощ от него. Помагал е и при предишната издънка на свекървата, какво повече иска от него?
Птица, ако смяташ, че децата си ги имаш само за да ги хрантутиш и после затова са ти длъжни си в голяма грешка. Самите деца ли те накараха да ги родиш? Предварително не си знаела какви задължения ще имаш към отглеждането им ли? Кое точно те накара да смяташ, че сина е длъжен да изтегли кредит на майка си. издържала го е докато е учел. Това не е хрантутене, а изпълняване на задълженията на родител. Или имаш деца и си поемаш задълженията или изобщо нямаш. А не децата да са ти длъжни за това, че ти си взел решението да ги създадеш.

# 728
Ана ,не си лъгана от роднини.И както бе поставен казусът, най-ненадаждно бе банкова грешка и то такава нескопосна.Изплашили са се ,но това не дава право да поставят ултиматуми, молба повече подхожда синът да препровери какво е станало щом са сигурни, че са редовни платци. Реакцията им е навеждаща на мисъл за нещо нередно  у тях.Тя не е наблизо жената ,но предните  и опити с финанси не дават кураж да и се вярва.Та за това -но щом е завършило добре ,няма нужда от повече коментари.
Има нужда да се изнесат когато стане възможно. И да си подкрепя мнението-жената има повече нужда от сигурност заради бъдещи деца.Дори в негово жилище остава тя с децата по закон.Но не става нейно  автоматично.Та нека  е сигурна за бъдещето си с мъж ,независимо кой, една жена. Мъжът излиза  и на хотел дето имат парите, на квартира при нас.Заради това са полемиките по имотите.
Отсвирвам откровени търсачки на сигурност, дето предварително с тази нагласа са тръгнали-да се файдосат.

# 729
  • волно калдъръмче
Хич не е виновен синът, да, да! Да го гледаш, храниш, издържаш, докато учи, и въобще дондуриш 25-26 години и накрая той при първа молба за помощ и подкрепа да се обърне и да ти се изплюе неблагодарно.
Но пък най-нахално продължава да виси в апартамента ти, че и се кани да повиси още няколко месеца с жена си там...
Нищо, де, сега да ходи да ремонтира и обзавежда апартаментчето на женичката си за 50-60000. Докато тя не го изгони и не разбере тогава къде зимуват раците  Wink
И викаш да увлетвори молбата, за да се издължи на майка си, за да може майка му и сестра му да добруват, а той с жена и деца да не види бял ден години наред, да се свива и не пердета и маса, ами и най-простия латекс за стените да му се види луксозен.

# 730
  • Blondeville
Вяра, как да не види бял ден години, стига моля ви, никой не е искал от него и една стотинка, и за масичка ще има, и за столчета. Защо не се придържаме към фактите - кредит на негово име, който свекървата е щяла да си плаща. Какви черни сценарии начертахте само, нека не се отклоняваме от фактите по казуса.

Тя жената всъщност е закъсала веднъж преди това, и пак финансово сама се е справила, синът ѝ е уредил заеми, които тя сама си е връщала. Второто закъсване както се вижда е много шум за нищо и драми тип нероден Петко. За толкова закъсала и финансово негрмаотна жена е странно как е успяла:

- да издържа сина си докато следва, нищо да не му липсва, да не се налага да се опитва да работи, докато учи, тъй като и самата му специалност не го позволява
- да издържа дъщеря си по същия начин
- да работи в чужбина отчасти по специалността си, а не да бере ягоди от зор.
- да плаща 1500 лв вноска, отделно гореспоменатата издръжка
- че и по круизи да ходи

Ок, правила е грешки, но и се е постарала да ги поправи.

В случая преди да се избухва по всички фронтове просто е трябвало да се проверят нещата предварително, преди да се драматизира.

Относно отлъчването, това е тълкуване на сина, така явно е почувствал нещата. Съмнявам се майка, сестра и баба да седнали срещу него, и да са заявили "Тегли кредит или те отлъчваме с държавен вестник". Та е хубаво да стане ясно отлъчването как е било изразено - буквално и директно, или имплицитно, на база неговото усещане как те са приели отказа му. При всички случаи ултиматуми не са ми по вкуса, и тук ако има такъв не мога да застана на страната на свекървата. Но както писах доста по-назад, из поредното предъвкване на казуса, аз на мястото на свекървата щях да се натъжа, и може би разочаровам. Не бих поставила ултиматум обаче, просто ще си остана с  разочарованието. И за да не тръгне пак същата тема - да бих се натъжила, и не, не бих оставила децата ми да ми изплащат кредит, или да съм им в тежест. Но и тук случаят не е такъв, отново повтарям, че става дума само и единствено кредитът да е на името на сина, не той да го плаща.

Заминавам,на сл.ден питам мм как са по вкъщи и той ми казва-цупят се,не ми говорят,сестра му му казала,че е можело да не я отрязва така,казва мм още-ще ме отлъчат от семейството ако не им помогна.Това е.
Свека е 67 набор,рано се е омъжила,родила.

# 731
Сестрата е казала, че ще го отлъчат, имаше го в друг пост.

Както и да е, те вече се отделят, матриархатът ще трябва да живее отделно от сина.

# 732
Казусът е поставен от кандидат снахата, която има неизяснени отношения с майката на момчето/ мъжа.
Кандидат снахата се опитва да се намеси в семейни проблеми, за неща, които не са и в работата...просто поредната клюкарска постъпка. Първо навива момчето, после изтъпанчва историята в публичен форум. Ако съм на това момче, ще исбягам с двеста далеч от кандидатката за снаха.

# 733
  • София
Ако кандидат–снахата стане реална снаха, каквито планове имат, законово напълно ѝ влиза в работата какви заеми се водят на името на съпруга ѝ.

# 734
Недоумявам как все още има хора в темата, които защитават свекървата на Баклавата. Та това, че тя няма финансова култура и е рисков играч, го е доказала. И с последната изцепка за мен оглавява класацията от неблагонадеждни финансово свекърви. Та тя дори не е разбрала каква е грешката с разликата от 30 бона !!! и вече е скроила пъклен план как да се забатачва с нов, потребителски ! кредит, за да сменя банката. Естествено, въвличайки и сина си първосигнално , че и ултмативно.
Е, добре, че грешката е в банката, ама как човек стига дотам, че да си вади удостоверения, за да си види остатъка от дълга. Ми безотговорна е тази жена. Как да я подкрепи сина и, как.

Общи условия

Активация на акаунт