Могат ли чуствата, при редки интимности, да спасят една връзка?

• 9 031
  • 268
  •   1
Отговори
# 105
Bratan, без да искам да те обидя, съжелявам ти мисленето, честно.
Дано да не е спам.
Много точно го формулира Братан.
И човек може да изневери без да губи чест и достойнство. Моралните задръжки са разтегливо понятие.
Дано не те обидя, но съжалявам мисленето ти,честно.
 И възниква резонен въпрос: Чий точно търсят в СО мъже, обединени от общо, честно и достойно мислене?
 п.п. Не ги съжалявам, честно.

# 106
Честта и достойнстовто, не са размити  понятия, просто човек трябва да се е научил на тях, да е израснал. Изневярата е предателство или вид бягство от проблемите във връзката, които могат да бъдат от най- различен характер. Не съдя никой.  Много е важно хората да имаме добра комуникация в отношенията си.

# 107
Честта и достойнстовто, не са размити  понятия, просто човек трябва да се е научил на тях, да е израснал.
Тоест ти казваш, че не са размити, но са условни. Горе-долу същото. Мога да ти дам десетки казуси, от които ще ти гръмне главата, докато проумееш кое колко е общочестно и общодостойно.

Моралът пък на всеки човек е несравним и зависи от изключително много фактори - самия човек и неговите възприятия, образованието и културата му, външната среда - дори в самия форум рядко повечето потребители са единодушни по даден въпрос.

# 108
И аз съм от хората, които искат секс всеки ден. Че и по няколко пъти.
Обаче, от както започнах да правя по близо 300 работни часа на месец, изобщо не ми е до секс.
Партньора ми видя разликата и започна да мрънка. Той също работи приблизително колкото мен, но си иска секса. Е да, ама той е по-издръжлив физически и ако може да спи 2 часа по-малко, аз не мога, защото обслужвам клиенти и трябва да съм адекватна.
 Правеше ми изречения първите два месеца, после спря. И то след голям скандал, в който му обясних, че ако може да поддържа сам стандарта ми на живот, ще започна да работя по-малко и няма да имаме проблем. Е, той очевидно не може и изреченията спряха. Сега секса е веднъж, два пъти седмично. И не мрънка.
  По някога има и други причини за безсексието, а не е защото партньора не те привлича. И ако някой ми направи график, по който да се отчита...Е свободен да си търси друга жена, защото аз ще се пенсионирам от връзката.

# 109
  • Paris, France
Франсоаз, четеш избирателно.

Освен това, ние сме толкова зависими от хормоните, че ако не са те, сутрин няма можеш да се вдигнеш от леглото.
Ако тялото е кораб и съзнанието ни е руля, то хормоните са вятъра и вълните. Колега на баща ми имаше някакви здравословни проблеми и му биеха някакви хормонални лекарства, които да подтискат определени хормони. Баща ми разправяше, че този човек за няколко месеца напълнял ударно, реввал за най-малкото нещо, губел концентрация, при една и съща температура му било ту студено, ту топло и т.н. поведенчески аномалии.

При висок тестостерон, кортизол и допамин, и съответното женско държание от отсрещната страна, късмет някой мъж да устои на изневяра. Както казва Шопенхауер "A man can do what he will, but not will as he will" или по-просто казано "Човек завинаги е роб на нуждите си". Затова има хора, които постоянно изневеряват, въпреки да не са лоши хора сами по себе си. Очевидно тези, които устояват на изневярата имат здравословния баланс от хормони, за да имат волята да го направят.

С повечето съм напълно съгласна. Ми да, точно хормоните движат половото поведение, при мъже, но и при жени.

Високият кортизол е негатив за мъжа и го прави непривлекателен за жените по принцип. Имам предвид когато е около горна граница и над нея.

Висок кортизол = лош имунитет,

а жените сме привлечени от добър имунитет и гени и колкото по-млади и привлекателни сме самите ние, толкова по-голямо значение отдават мозъците ни на признаците на силна имунна система.

Мъжете с висок тестостерон са по-привлекателни и съответно по-шавливи. Високият тестостерон има огромна имунна цена и само здрав, читав мъж с хубави гени може да си го позволи.

А хормонът, който привързва мъжа към партньорката и му пречи да гони други жени е окситоцин:

https://www.google.com/amp/s/www.chatelaine.com/health/sex-and-r … rom-cheating/amp/

# 110
  • София

Типично по женски за една хипотетична твоя изневяра ще е виновен мъжът до теб. Много несъстоятелно. Причините може да са различни, но отговорността си остава твоя, не на някой друг.
Посочи един мъж от сериозните потребители, който се задява с други мами.
Просто споделят мироглед и опит, както жените във форума. Възползвайте се от възможността да видите нещата от другата страна.

Не, бъркаш понятията.
Причината  да се стигне до охладняването и  изневерярата на една жена, е в мъжа.
Никой не бяга от хубавото, затова не се опитвай да оневиняваш държанието си.
Отговорността за действието "изневяра" е нейна.
Но не и вината- щетата е нанесена от теб, така че вината също е в теб.

# 111
Не съм съгласна, че за женската изневяра, мъжът трябва да носи вината.  Има случаи, в които жената е щастлива със съпруга си, но му е изневерила. Не издържала на изкушението, така да го кажем. Осъзнава, че той не го заслужава и въпреки това го прави. И друг случай - нещастна изтормозена, зависима от мъжа си, съпруга - не му е изневерила нито веднъж, а живее зле чувства се нещастна и т.н. Така, че кардиналните и общовалидни заключения не пасват на всеки индивидуален казус. Няма как да се случи. Хората по своята същност не са съвършени - грешат. Но също така всеки носи отговорността за себе си и собствените си действия и бездействия.  И никой друг, не би могъл да отговаря, вместо него. Не е редно.

# 112
+1 за Бонбон.

Не виждам изобщо как мъжът ще ме накара да изневеря, ако не искам. И обратно, ако искам.

# 113
Много точно го формулира Братан.
И човек може да изневери без да губи чест и достойнство. Моралните задръжки са разтегливо понятие.
Дано не те обидя, но съжалявам мисленето ти,честно.
Не се обиждам от всеки, хеле пък от анонимни, спокойно. Това, което си написал е пълен nonsense.
Изневяра и чест и достойнство. Хм, доообре.
Рано или късно човек трябва да порасне и да разбере, че изневерявайки, изневерява главно на себе си. Разбира се, оправданията всеки си ги има, защото е по-лесно.

# 114
Като ми обяснявате как седят нещата с изневярата, честта и достойнството, изневерявали ли са ви, а вие?
Как се справихте и какви поуки си взехте?
Защото имам чувството, че говорите хипотетично.

# 115
  • BG
Като ми обяснявате как седят нещата с изневярата, честта и достойнството, изневерявали ли са ви, а вие?
Как се справихте и какви поуки си взехте?
Защото имам чувството, че говорите хипотетично.
Може пък от опит...

# 116
Аз не съм изневерявала. Не съм и хващала в изневяра. Познавам хора, които са изневерявали и мъже, и жени. В никакъв случай не ги съдя. Нито съм моралист от ранга на Ислямска държава, където прелюбодейците се убиват с камъни, но... Е, как да си изкривя душата, че изневярата е грозна постъпка? Знам и оправданията - нуждиците, хормончета... Ами на това ниво ли се принизява изневеряващият?

Сега прочетох темата по внимателно. Да, когато либидото в двойката не е в синхрон, е доста зле и за двамата, но с разговори може да се намери решение. Примерно ако този с по-ниското либидо предложи на този с по-високото либидо да си търси секс навън, то това вече не се брои за изневяра, а за договорка, справяне с проблема. Може и негласно споразумение да е, пак според мен не се води изневяра. Но да се кълнеш във вярност или да имитираш такава, а да не си верен, е доста подло.

# 117
Е то пък едно справяне Joy

# 118
Е то пък едно справяне Joy
И на мен ми е странно, но примерно някои хора са ок с това половинката им с високо либидо да не ги налазва по всяко време. Знам за жени, които си отдъхват след едно такова решение. Както и лично съм чувала от една жена на пътуващ по корабите мъж, че ѝ е мн добре и спокойно той като е на рейс. А като се върнел на суша, се чувствала длъжна да се поддържа, да се обезкосмява и да му откликва на мераците за секс, а това я уморява. По принцип мъжете се оплакват, че след няколко години секс с една и съща партньорка им омръзвал. Ами да не се заблуждават, и на жените им омръзва с един и същи мъж дълго време.

# 119
Да, когато либидото в двойката не е в синхрон, е доста зле и за двамата, но с разговори може да се намери решение. Примерно ако този с по-ниското либидо предложи на този с по-високото либидо да си търси секс навън, то това вече не се брои за изневяра, а за договорка, справяне с проблема. Може и негласно споразумение да е, пак според мен не се води изневяра. Но да се кълнеш във вярност или да имитираш такава, а да не си верен, е доста подло.
По-рано в темата съжаляваше мисленето ми.
Сега пък аз съжалявам твоето. Rolling Eyes
Това нормална двойка ли е което описа ти?

Общи условия

Активация на акаунт