Венерическа/и болест/и е ли основание за развод?

• 6 533
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
  • Paris, France
С ЧВП можеш да се заразиш практически от всичко и да разбереш след десетилетия.  Не съм ти чела другите теми и не съм наясно с казуса, но в случая това не стига, за да го обвиниш в изневяра.

Точно. Изчакайте поне да излязат резултатите, бре, хора! Я си представете, че мъжът не е носител на никакъв раков вирус, а Десита има дисплазия. След раздялата тя ще трябва да съобщава факта, че е била заразена с такъв вирус на всеки нов потенциален партньор, дори и пресни изследвания да не покажат наличие на вирус. Остава сама с две деца, с демоклиев меч на някакво раково заболяване, което може да се отключи след година, 5, 10 години. Мъжът си хваща шапката с едната ръка и шавливия с другата и си е свободен. Такива решения не се взимат лесно.

Тези, които мислите, че той я е заразил - мъжът си прави годишни профилактични изследвания и доколкото разбирам досега не е имал такава зараза. Десита, обаче има дисплазия. Може да го е хванала от него преди много години, а неговият организъм отдавна да е изтрепал гадините, а може и от друг мъж. Презервативите не предпазват от този вирус или слабо.

Дори и той да е заразен със същия щам вирус ще е трудно да се докаже в съда кой кого заразил. Трябва всичко да се обмисли и Десита да се посъветва с адвокат. Намесени са 2 малки деца.

# 46
Е, резултатите са готови (145лв). Във влагалището "само" Гарденерала (т.нар. бактериална вагиноза), а в цервикалния канал "само" Уреаплазма. Ха
Май ще трябва да пиина нещо!
И, казвате, че всичко това си е седяло в мен дори при последното раждане, което е било преди 3години!?!?!?
Добре!
Ще ви пиша като се произнесе док
Тези нашественици са след проведено лечение!!!

# 47
Е, резултатите са готови (145лв). Във влагалището "само" Гарденерала (т.нар. бактериална вагиноза), а в цервикалния канал "само" Уреаплазма. Ха
Май ще трябва да пиина нещо!
И, казвате, че всичко това си е седяло в мен дори при последното раждане, което е било преди 3години!?!?!?
Добре!
Ще ви пиша като се произнесе док
Тези нашественици са след проведено лечение!!!

Уреаплазмата може да си я имаш с години особено при жените. Брат ми 5 години се отрови от антибиотици и ту изчезваше те се появяваше. Накрая в Италия му казаха да си живее живота и да не я мисли. Може да я предадеш на децата си по време на бременността. Уреаплазмата може да си стои с години и да нямаш симптоми и да не разбереш ако не се изследваш.

# 48
Бактериалната вагиноза пък не е полово предавана инфекция, а дисбаланс на вагиналната флора.

# 49
Бактериалната вагиноза пък не е полово предавана инфекция, а дисбаланс на вагиналната флора.
Ами, д-р Гугъл каза, че е половопредавана болест (бактерия)

# 50
  • Paris, France
Това го има мъжа ти, така ли? Или това са твоите резултати?

Ох, ами какво ЧПВ те гонеше тогава?

# 51
Аз съвсем други неща намирам:

https://www.puls.bg/zhensko-zdrave-c-68/bakterialna-vaginoza-lec … e-uporito-n-34031

"Като цяло не може да кажем, че бактериалната вагиноза е заболяване, което се предава чрез половите партньори. Факт е, че много жени, които не водят полов живот боледуват от бактериален дисбаланс."

"Провокиращи фактори за развитието на бактериална вагиноза са продължителна менструация, използването на тампони, вагинални душове, спермицидни, или хормонални препарати за вагинална употреба, както и бременност."

"Това заболяване обаче не се счита за инфекция, предавана по полов път."

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1% … D0%BE%D0%B7%D0%B0

Гарднерелата се намира естествено във вагината, при вагинозата се е преразмножила прекомерно. Мъжът може да е преносител, но жените си я носим.

# 52

Това са мои резултати. Мъжът ми не можеш да го накараш да си направи изследвания.
Това беше като резултат от първа цитонамазка. Последва лечение, което не знам дали е било заради HPV

# 53
Десита, не ти знам проблемите в брака, но това, което е открито при теб, може да го имаш дори да не правиш секс.
Бактериална вагиноза се казва и е нарушен баланс на вагиналната флора.

Учудвам се, че доста хора са невежи относно гъбичките и не знаят, че употребата на АБ провокира растеж на гъбички и затова задължително лечението трябва да се комбинира с антимикотични препарати.

# 54
  • Paris, France

Това са мои резултати. Мъжът ми не можеш да го накараш да си направи изследвания.
Това беше като резултат от първа цитонамазка. Последва лечение, което не знам дали е било заради HPV

Как така не можеш да го накараш? Аз бих клъцнала секса дори с презерватив.

Първата ти цитонамазка е била лоша, така ли? Това е било отдавна. Познаваше ли го тогава? Не ти ли предложиха типизация след лоша цитонамазка? Какво са лекували като не знаят какво е имало или нямало? Нещо не си разбрала.

Лоша цитонамазка може да има след раждане без ЧПВ. Затова хитри доктори изписват цитонамазка 5-6 месеца след раждане и после гонят Михаля със скъпи лечения.

Уреаплазма и микоплазма имат много хора. Това не е точно ППЗ. Може да предизвика преждевременно раждане. Мене ме изследваха след като ми се спукаха водите в 28гс, но нямах, а много жени имат и не раждат преждевременно. Може да е признак на висок лош холестерол. Триглицеридите ти трябва да са под 0.80 ако не искаш проблеми.

Дева ти е обяснила как стоят нещата. Всичко, което имаш е от влошен имунитет и си заслужава да обърнеш внимание.

Имах девствена приятелка с твоя проблем. Тя кого да вини? Носеше памучни гащи, миеше се, внимаваше, но си имаше Кандида и някакви други гъби.

Изпила съм тонове антибиотици, като дете, като млада, никога не приех противогъбично с тях и никога не съм имала никакви гъби. Ген.

Вземи наистина се поуспокой, яж салатки, тичай, нещо приятно прави!

# 55
  • София
След излизане на резултатите - конкретно те не доказват изневяра. Ако има такава, търси други методи. И не прави секс с партньора си.
В момента ти нямаш ППБ, но пък някои по-сериозни заболявания не се хващат веднага, а след няколко месеца.
Аз очаквах да излезе сифилис, гонорея или друга "класика".

# 56
Пу-пу, Fever Ray!
Ами е това е идеята на тези форуми: Невежи като мен, наистина да се поуспокоят.
Благодаря на всички!
А относно семейното статукво, .... . Мисля, че човек живее твърде кратко, за да си позволи да бъде нещастен. Аз не вярвам в ад/рай и отвъден живот, важно е в преломния момент да си щастлив, да си кажеш: Ако имам правото на още един живот, бих го изживяла точно с този човек, точно по този (жалък) начин.
Е, това е мое мнение!
Спокойна нощ на всички!

# 57
  • София
Поограмоти се малко за тия венерически болести, та следващия път да не береш излишно страхове...А ако подозираш мъжа си за венерически болести и дори би изживяла пак живота си с него, по този жалък начин, какво можем да ти кажем 😂

# 58
Съжалявам, когато остана неразбрана.
Може би не е възможно човек да знае всичко, но сигурно има всичкознайковци.
И не, не казвам, че ще изживея живота с който и да е, мисълта ми бе  друга.

# 59
Мисълта си я знаеш ти, ние не сме ясновидци.
Но изследванията не показват венерически болести.

Общи условия

Активация на акаунт