НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 3

• 91 737
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
Включвам се само,да кажа племенника ми беше във втората група от 11ч и задачите са били различни,много по-лесни  по думите на детето.
Така че тестовете са различни и със сигурност на резервната дата няма според мен да дадат еднакъв тест.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 14:47 от Teriska

# 466
В това няма никаква логика и е доста нечестно спрямо децата в първите групи.

# 467
Повярвайте ми и аз не съм очарована от този факт особено като знам колко време ни е отнело да се подготвим и труд.И факта че моето дете излезе разочаровано,заради това че не е успял да се справи а наистина е дал всичко от себе си.

# 468
Включвам се само,да кажа племенника ми беше във втората група от 11ч и задачите са били коренно различни,много по-лесни  по думите на детето.
Така че тестовете са различни и със сигурност на резервната дата няма според мен да дадат еднакъв тест.
Синът ми беше от 11ч и се припокриват. Според мен са различни варианти и зависи от детето дали ще са му лесни или ще му се сторят трудни.

# 469
  • София
Хм странно, ние говорихме с няколко деца, които бяха втора група и по описанието им задачите са същите.

# 470
Включвам се само,да кажа племенника ми беше във втората група от 11ч и задачите са били коренно различни,много по-лесни  по думите на детето.
Синът ми беше от 11ч и се припокриват. Според мен са различни варианти и зависи от детето дали ще са му лесни или ще му се сторят трудни.

Да и това го има за това съм написала "спрямо думите на детето ".
За едни е трудно едно за други друго...
Здрави да се децата потрудили са се,все ще им е от полза наученото.
Късмет на всички дечица!

# 471
А как са се справили вашите дечица със задачите като цяло? Има ли деца с решени задачи до край или всички са направили някакъв % от задачата? Интересно ми е как изчисляват точките.

# 472
% от задачите е решила само, може би 2 до край. Не й е стигнало времето и задачите са й били трудни и непознати, не от книжката. Излезе доста спечена и мълчалива, което за мен е ясно колко е успяла да се справи.

# 473
Не мога да съм на 100% сигурна. На тази с гласните, предпоследната буква и лабиринта е между 50-80% направил. Математиката като цяло му е много лесна и там твърди, че всичко е решил. Останалите също казва, че се е справил. Дали е така ще разберем др месец. Беше доволен, независимо че на тази с предпоследната буква му се е сторила трудна. Но и ние се разбрахме предварително, че ако нещо му се стори сложно, да опита и ако не може да не се тормози. Така, че излезе доволен, че е решил повечето задачи, а на трудните се е опитал.

# 474
  • София
Моето дете е решило лабиринта и огледалната на 2/3 и останалите целите, ама да видим резултатите...Уж е много добре подготвена.

За точките - доколкото знам задачите се делят на части/компоненти и се дават частично точки. Ако лабиринтът е направен на 2/3 и носи 15 точки, може да получи 10 точки за тази задача.

# 475
  • sofia
При нас положението е подобно - доста трудно. Не е решила лабиринта, огледалния образ и други не се е справила докрай. Това е от 1м подготовка само обаче. Има ли някой дето се е справил с огледалния образ и лабиринта?

# 476
Детето на племенника ми се е справило с огледалния образ, но то има талант и рисува по 2 часа седмично с учител, плюс има страхотно пространствено мислене. За сметка на това с българския език нещата куцат и май не се е справило, дори не можа да обясни добре какви точно са били езиковите задачи.

# 477
Имало е две задачи математика, едната е била детето да прецени какво число да извади за да получи частното.
Имало е задача мемори за запомняне със символи
Огледално прерисуване в кръг
Лабиринта с влакче
Но останалите не ги разбрах много много, някой може ли да сподели?

# 478
1 - аритметични действия с пропуснати числа и знаци;
2 - задача с множество групирани по двойки аритметични задачки и да кажат верни/грешни с означаване на 🍀/🐞;
3 - задачка с гласни, да преброят колко думи са с гласната;
4 - търсене на групи еднакви фигури;
5 - памет (показват им картинки);
6 - брой звукове в думи;
7 - концентрация на внимание (да задраскат символ);
8 - трудния лабиринт - определя го по-скоро като трактор, а не влак/локомотив 😁);
9 - много трудно огледално прерисуване в кръг;
10 - no info.

# 479
  • София
Моето дете си спомни същите 9 задачи и за друга не можа да се сети. Да не би задачите 9 да са били?

Общи условия

Активация на акаунт