НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 3

• 91 567
  • 776
  •   1
Отговори
# 120
  • столицата
Мисля, че ясно съм посочила другите, които имам предвид, но след като не искате да ми отговорите, все пак ви благодаря за включването. Бъдете здрави!

# 121
Здравейте, моля да не  се приема като заяждане. Питането ми е напълно сериозно тъй като съм в чуденка. Интересува ме как успяват да учат на едно място и какви са отношенията между децата, при положение, че една част идват от семейства на адвокати, банкери, журналисти, а други са деца на фолкзвезди и футболисти? Все пак това  са семейства с твърде различни ценностни системи и успешна ли е тази симбиоза в училището? За класовете от 1 до 7 питам.

Засега имам поглед само над първи клас, децата се сприятеляват с деца със сходни ценности. В класа на моето дете са задружни, засега не съм чула за конфликти. Иначе, предполагам с годините и порастването разликите в ценностите ще се оформят по-ясно. И в НУКК не учат само деца на "адвокати, банкери, журналисти, фолк звезди и футболисти".

# 122
  • столицата
Фотон, благодаря!

# 123
  • София
Здравейте, имате ли информация колко деца са записани общо за кандидатстване в първи клас? Защото с обявената бройка от 72 за прием и мързела на детето, ми се струва още по-трудно 🤔

# 124
Няма да са по-малко от 500 гарантирам

# 125
Обикновено са под 400 ( 340-370).

# 126
Ще видим;)

# 127

Миналата година бяха около 440, по-миналата около 500

# 128

Миналата година бяха около 440, по-миналата около 500
При всички положения за едно място се борят 5 деца поне

# 129
  • София, България
Двете предни години бяха по 530 кандидатите

# 130
  • София, България
Нали няма да има изпит утре?

# 131
Нали няма да има изпит утре?
Не

# 132
Здравейте, според съобщението в сайта на НУКК приемната процедура за проверка на знанията на децата ще бъде обявена допълнително като в скоби е поставено и "начънът" на провеждане. Смятате ли, че възможно дистанционно да бъде проведена и в каква насока трябва да подготвяме децата за такъв вариант.

# 133
Не мисля, че ще променят начинът на провеждане. Най-вероятно просто ще вземат допълнителни мерки като например: 1) Изпитите да бъдат в по-малки групи 2) Допълнителни мерки за спазване на дистанция 3) Не изключвам и вариант при който изпита е в няколко дни за да не се получи струпване на деца, родители, изпитващи. При този вариант просто ще трябва да направят сходни по сложност варианти.

Като цяло вярвам, че са отговорни и добре организирани и ще се справят. Лично аз очаквам изпитите да се проведат около 20-ти Май.

Поздрави,

# 134
  • София
Няма как да е дистанционно, нали родителите ще го направим тогава 😃
Най-вероятно ще е в няколко дни

Общи условия

Активация на акаунт