Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 25

• 29 718
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
За това нещо по препоръка на баба ми давам по много малко мед Animal Bee Honey Pot( домашен лично наше производство , не че знаем пчелата къде е била Bowtie Animal Bee ) на бибероната ,той усмуче меда и плюе бибероната, после си усмуква езичето и търси вода и проблем с езика и следите от мляко нямаме ... малки сме на 15 дни сме и някъде казват че не е хубаво да се дава мед на толкова малко дете ,но ние се гледаме по "бабешки" и сме ок .

# 106
Е не, това е абсолютна глупост. На 15 дни.... Ужас!!! Това по-добре да не го беше писала, направо се излагаш.... Аз съм в потрес !!!

Оставям това тук:

Педиатрите не разрешават да се дава мед на бебето преди навършването му на една годинка, но повечето майки се презастраховат, като изчакват детето да стане на поне две години. Причината е, че в меда може да се съдържа специфична бактерия, която при благоприятни условия може да произведе опасен токсин в тялото и да доведе до ботулизъм.
Бебетата са крехки и нежни създания, които те първа изграждат имунен щит срещу вируси, бактерии и болести, с които е пълен света. Колкото повече растат, толкова по-силни стават, така че организмът им да може да издържи на различни „атаки“. В случая, ако се даде мед на най-малките, той може да отключи животозастрашаващо заболяване и ако то не бъде засечено навреме, може да доведе до фатален край.
Ботулизмът въздейства на нервната система и може да има паралитичен ефект върху детето.
Симптомите на заболяването се появяват най-рано 18 часа след приемането на меда и включват запек, липса на апетит, отпадналост, а в по-късен етап затруднено дишане и парализа. Тъй като ранните симптоми наподобяват много на други по-безобидни инфекции и трудно могат да бъдат свързани с ботулизъм, родителите предпочитат да не рискуват, тествайки медицинските си познания, и да не дават мед на детето преди навършване на година и половина – две.

# 107
А да ви умре бебето от ботулизъм как ви звучи?

# 108
А нима когато вашите майки и баби са ви гледали по "бабешки" вие сте умрели от сегашните модерни болести ?!
Дори мисля че сте биле много по здрави от сегашните деца гледани по "модерни" методи . А и мисля че всеки е свободен да си гледа детето както го чувства и както намира за добре, без да бъде "съден " от други майки ,намерили за редно да гледат децата си по по - разлучен начин от вашият ..

# 109
Моля спамът да спре тук. Тази тема е за кърмене. Обяснила съм за гъбичките вече.

Тук следваме препоръките на СЗО и АПА,който както иска да си гледа децата, но животозастрашяващи практики няма как да не се отбележат като такива. Не е съдене, а реалност. Във фейсбук има премного групи на майки, гледащи по бабешки. Успех желая!

# 110
Ми дай тогава да живеем, както е живяла баба ти, без ток и вода, да се къпем на реката, да ходим във външни тоалетни, да перем на ръка със свински сапун...
Колко ти е, ей го е баба ти го е преживяла и нищо й няма.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 14:08 от Mamma_knows_best

# 111
Хахах евала изказване . Само да отбележа баба ми не е толкова стара ако правите сравнение с вашата .. живяла е в къща с ток , вода и баня , а не в пещера Grinning
Лек ден ви желая "мила госпожо " , а мен и на бесило ако искате сложете във вашите представи  , важното е детето ми да е добре Heart Exl

Ми дай тогава да живеем, както е живяла баба ти, без ток и вода, да се къпем на реката, да ходим във външни тоалетни, да перем на ръка със свински сапун...
Колко ти е, ей го е баба ти го е преживяла и нищо й няма.
На такива "майки" като теб, трябва да им се отнемат децата, ти си за съд...
Горкото дете....

# 112
Ами това ти казваме, че с тези практики няма да е добре. И не, че ние сме динозаври, както се казва - питай патило, а не старило. И последно - би ли си оставила детето на баба ти да го гледа щом й имаш такова доверие? Мислим най-доброто за децата, а откакто ги имаме и за всички деца. Не се ядосвай, прочети, за твое добро го казваме.

# 113
  • София
Момичета, не хранете трола. Всеки има глава на раменете си. И колкото да е ужасно, естествения подбор ще си свърши работата.

# 114
Мерси, Кактусче, олекна ми... Не, аз не я мъча чак толкоз и не и през нощта, да не говорим, че вече пък съвсем съм се предала, но пък се чувствах зле, че не го правя и не съм по-строга.

Предполагам идеята на този подход е, че гъбичките се завъждат където има остатъци от мляко дълго време. Но при този отпор... По-добре да не намрази малката водата заради евентуални гъбички, които са и лечими.

# 115
Пебълс, наистина е ужасно безотговорно даването на мед по няколко причини. Първата е ботулизма, това са спори, които са в меда и киселинността в стомаха на бебето неможе за ги убие. Второ, вие алергизирате бебето и може да направи алергия към меда или да провокира алергизиране към какво ли не. Трето, вие приучавате детете да търси сладкото, което дълосрочно е много вреден навик. Четвърто, аз съм виждала дете, гледано така, то нямаше зъби...те бяха проядени целите от кариеси и почти не се виждаха от венеца, а това което се виждаше беше черно. Пето, сладката среда, която създавате с меда е чудесна среда за развитието на гъбички.
Вашият довод за едно време не важи, детската смъртност е била брутална, но не е било ясно кой от какво умира.
Вие сте съвременен човек, тогава четете, проверете за меда и не се доверявайте сляпо на баба си. Тя може и добре да е гледала деца, но вие излагате на огромен риск вашето дете.

Тъмен шоколад, не се тормозете толкова от реакцията на бебето ви. Гъбичките причиняват и болезненост и трябра бързо да се махнат, защото могат да заразят целия хранокмилателет тракт на детето. Мажете и зърната си, нали?

# 116
Шоколадче, педиатърката ти е откровена идиотка. Трябва да мажеш устата на детето и зърната си с антимикотичен препарат. Има доста на пазара. За пиене ли ти е изписала или за мазане?

Да, идиотка е! На мен не ми изписа нищо! Добре, че човек може да се консултира с препатили и миналия по този път... Явно няма да мога да разчитам на нея на 100%.

Докато трае лечението дали трябва да си мия гърдите всеки път?

Ваня, Фунгостатина го почнах днес. Първия път мина някак, но втория път го прие ужасно Cry Повърна и 20 минути след това имаше позиви за повръщане. Гърдите не мажа с нищо все още. Чета из форума, че някои си мажат и гърдите с Фунгостатин, но той е ужасно горчив и ме е страх бебка да не почне да отказва да суче после... Иначе сложили картинка и аромат на банан, но на вкус е нещо ужасно Angry

# 117
+1 на всичко в горния пост

Медлиниел, ако това им е логиката,е грешна, защото зърното в устата на детето застава така,че реално кърмата се излива в гърлото на детето, не пръска из цялата уста, че да остават остатъци да кажеш,ето го нагледно
Скрит текст:
С твърдата храна е друго и тогава "плакненето" наистина е от полза,особено ако има зъбки.
Та не се притеснявай за гъбички, ако се появят няма да е заради липсата на вода 😂 споко. Ама той майчиният инстинкт сам те е насочил в правилна посока.

Шоколадче,
Ами звънни й и вземи друго мазило,като това е гадно. Има няколко препарата. Не ми се е налагало и не ги знам. Някоя мама да препоръча, която е лекувала млечница. Но ти задължително трябва да мажеш. Май не се отмиват преди кърмене,ама тряцва да проверя.

# 118
Сменете препарата, проучете кое е подходящо. И
Мажете и зърната колкото често мажете и детето. Не е нужно да се мият гърдите, та нали същото е в устана на бебето. От читав лекар знам, че содата не се препоръчва, защото е силно алкална и това не се отразява добре на бебешкия организъм.

# 119
Сега се доизцеждам и веднага звъня на консултант.
Ако дам шише след гърда изпитото количество със зор е 10-20мл. Ако пропусна кърмене и дам направо шише, за момента 40мл ни е максимума. След това или започва да се дави или да заспива .
Ще споделя после коментара от консултанта. Благодаря много за съветите!
Olnik,
При така описаната ситуация има голяма вероятност да се касае за неефективно сучене, поради неправилно засукване в комбинация с поспаливостта на детето. Та, консултант възможно най-скоро. За да види на какво се дължи и да се коригира.

Иначе буденето ще трябва да продължи,ако бебето не се буди само (разбирам, че в момента само си иска на къс интервал,което е добре) или заспива много скоропостижно. Миенето на дупето на чешмата или памуче, напоено с вода по лицето, мърдане на ръката в лакътя леко, оригване, Лимончето имаше много поспалива госпожица,тя сигурно ще се включи с още трикове.
А от шишето след гърда пак ли се успива? Колко изпива?
Трябва да се стимулират в момента и двете ви гърди, предлагам докато консултант дойде, да пробвате да изцеждате след храненето и двете гърди (то май си го правите де), но да продължите да помпате "на сухо" известно време след като спре да се пълни шишенцето.

За прясно изцедена кърма - на стайна температура 6-8 часа при температура под 25 градуса (аз лично повече от 5 часа не бих я държала). Сложена в хладилника най-отзад 3-5 дни при 4 градуса температура.
Ако вече е пито от съответната порция, се хвърля.

По таблица в първи пост имате количество кърма за деня, и то ориентировъчно, колко ще пие на кърмене си е работа на детето. На едно кърмене може да е 40мл, на другото 60мл. Кърмата не е АМ, детето може да има 13 кърмения,а може и да има 10, ако яде по на често, ще изпива по малко мл на кърмене.

Не се обезкуражавайте, трудно е началото почти при всеки. Кърменето е най-естественото нещо, но това далеч не го прави лесно. Затова не е срамно да се поиска помощ и подкрепа. Може есна колекция в позата да оправи всичко и да тръгнат гладко нещата. Но уви, от тук няма как. Свържете се с консултант, безплатно е. Да кажете как е минало.

Общи условия

Активация на акаунт