Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 25

• 29 737
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Малко офф,ама може да е полезен. При щерката са 9 оставащи. Много бавно ги вади. И много драма и болка е всеки един. Съответно кърменето понякога спасява деня - и хранене, и успокоително. Вчера за пръв път спа 12 часа на куп. След 3 кътника и по 3 часа сън на нощ, направо не ми се вярваше 😂

# 151
В момента пия сминдух на капсули 3х3 и бирена мая 3х2 за увеличаване на кърмата. Колко време мога да пия тези дози и трябва ли да ги намаля?. Пия ги от 5-6 дни. Имам и останал Лактил от преди, но него мисля след като свършат тези. Има ли опасност от пренасищане и дали да направя почивка между тях? Simple Smile

# 152
А ефект виждате ли от всичко това? Трябва да постигнете желаното и да задържите, а след това да ги спрете постепенно, поне според мен.

# 153
Съжалявам, но няма доказано действие и на двете върху жлезистата тъкан. Начинът за увеличаване на кърмата е един - повече стимулация. Другото е...

# 154
Ами ефект има дали от това, дали от  друго не знам. Първоначално цедях по 5-10мл на ден, а вчера събрах 170 мл Blush

# 155
  • София
Вероятно е от цеденето Simple Smile С всяко цедене кърмата се увеличава малко. Оптимално е бебето да суче много често, но ако то не може-помпата е варианта.
Сминдух и разни други билки и добавки нямат доказано действие, наистина. Някои майки споделят, че се увеличава кърмата, но не е провеждано изследване, е които да се отчетат всички фактори и действия. Обикновено увеличаването на лактацията е в следствие на другите основни мерки-често кърмене и цедене. Майките, обаче, често забравят за тях, като основен начин за увеличаване, и отдават ефекта на храни и напитки.
Важно е да отбележим , че сминдубът не се препоръчва на жени с проблеми с щитовидната жлеза.
Иначе не биха навредили Simple Smile Макар, че не е добре да разчитаме на тях за увеличаване на кърмата.

# 156
Здравейте, на 14 дни са нашите близнаци. Не мога да ги накарам да цикат от гърдата, само се цедя но е някакъв ад.. постоянно реват, не знам може би аз не ги слагам правилно. Сега получих и обрив по корема, не е от храна, не пия нищо дали мога да им давам кърмата според вас( изцедена) благодаря ви

# 157
Може да им давате кърмата. Повикайте консултант, който да ви помогне да ги сложите на гърда, защото още има надежда това да се случи, все още са малки.

# 158
  • София
Момичета, харесах си един детокс чай, но няма кого да питам дали става за кърмачки. Това е съставът на чая:  сушени нарязани билки от зелен чай, глухарче, джинджифил, лимонова върбинка, хвойна, мате, полски хвощ, сибирски жен шен, коприва, портокалови кори, цвят от българска роза, пу-ер, натурален аромат портокал. 
Какво мислите, дали мога да пробвам? Дистрибуторите ми казаха, че са имали положителни отзиви от кърмачки, но все пак....

# 159
Здравейте момичета, помагайте малката я кърмя вече 9 месеца, само че за зла беда прищипах нерв съм на кръста, болката е ужасна. Не ми се случва за първи път, до преди бебето са ме лекували с афламил, алмирал и др , които обаче не са особено съвместими с кърменето. Ще ми се да кърмя още известно време,  някаква идея как да постъпя?

# 160
Не мога да се изкажа, но те дистрибуторите могат да кажат, че имат положителни отзиви и от арменския поп.
Не знам какъв ефект гоните, но не мисля, че с чай може да се постигне каквото и да е.

# 161
  • София
Ами, препоръча ми го позната, която е доволна от него и го е пила след раждането, но тя не е кърмила. Уж спомага за намаляване задръжката на вода, съответно целулита, намалява апетита и подпомага отслабването. А аз вече се отчайвам, че не мърдат кг, въпреки че всеки ден правя упражнения, излизам по разходки, хляба спрях и пак няма шанс да вляза в никоя дреха......Но явно ще пропусна, аз също съм настроена скептично към тези неща по принцип.

# 162
Ограничете сладките неща, в общи линии всички пакетирани неща, спортувайте, ама не упражнения някакви, а яко кардио по 30 мин на ден. Трябва метаболизма ви да се размърда. Пийте много вода, може чайчета, но не сокове. Апетита за сладко се намалява с увеличен прием на мазнини, например ядки.
Понякога заради хормоните се сваля трудно, но все пак не е невъзможно.
Аз отслабнах с много кардио като заради детето трябваше да огранича цяла група храни, не ядях млечни, което много жестоко оряза менюто ми, но на фона на това се тъпчех със захар и тесто. Искам да кажа, че дори и на захар и тесто може да се свали с много движение.

# 163
От фразата "билки от зелен чай" трябва да ти стане ясно,че е яко простотия. А ако нещо ти подтиска апетита...извинявай, ама приятелката ти не е в час. Добре си действаш, просто търпение. Хормони, гени, инстаграм фиданките веднага след родилното, не ги гледай.

Аз пък отслабнах без яко кардио (нямах време за него),а със упражнения и движение през деня. И пиенето на вода е изключително важно за отслабването. Инсталирала съм си апликация  water reminder,  защото нямам навик да пия вода 😂
Тоя отвратен чай (ако съдържа всичко това ще е отвратна отвара на вкус) да не е на Джуганите простотията?

# 164
  • София
Ок, съгласявам се Simple Smile Чаят е от една страница във Фейса, някаква спортна беше. Просто бях много слаба преди и сега сякаш това не е моето тяло, но явно си трябва време и упоритост. А и признавам, че без сладко не мога. Иначе вода пия по 3-4 литра сигурно, но това не сега заради кърменето, а винаги е било така. Благодаря ви за мненията и лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт