Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 25

• 29 728
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Ми то и аз не съм я следиа слад като я намерих. Имаше шанс да изчезне с края на първото кърмене, но не изчезна. Ще ида като приключим и с това кърмене, ама кога, никой не знае.

# 136
Здравейте,
Моля за съвет от по-опитни майки.
Дъщеря ми е на 20 дена и я кърмя. До сега е наддала 480гр и се храни много умело. От два дена обаче, все едно забрави как се суче. Не отваря достатъчно уста, не задържа вакума и се появи “цъкането” при сучене. Възможно ли в да е нещо временно? Мисля си за, къса, юздичка, но ако беше така щеше да й е трудно от началото?
Също така тази нощ за пръв път спа 6 часа. Събудих я на третия час, но цокна 1-2 мин и си заспа пак.
Благодаря предварително на тези, който ще ми отговороят.

# 137
Огледайте устата за бял налеп, може нещо да създав дискомфорт като суче, например гъбички. Юздичка, надали, все пак си е сучела добре.

# 138
Може да е от налягането/ силната струя. Моето в началото си сучеше нормално, но около 3-4ти месец направих хиперлактация (от постоянното изцеждане) и започна точно така да суче с това цъкане и се наяждаше точно за 2 Мин (засичала съм).

# 139
Пробвайте биологично поза и кажете как е така -  слагате бебечето по корем върху вас, вие си легнете удобно назад.

Вэзможно е да е временно. Пишете как е днес положението.

Ваня, в elactancia излизат безопасни витамини от група B. Аз мисля,че изобщо няма да стигнат до бебето, честно казано, мисля,че бързо се резорбират в организма.
Мегду другото и бирената мая е предимно богата на витамини В.

# 140
Не съм пила, но не се ли дебелее от нея Simple Smile Иначе, да, проверих, че са безопасни, само това ми беше опасението, че пише, че са водоразтворими, следователно си преминават в кърмата. Ще взема да пробвам, защото в чудо се виждам вече с моя себореен дерматит. Оказа се, че това на зърното, което ми се беше обелила кожата, е точно петно себореен дерматит, и преди съм имала там, но късно зацепих, с сега и на двете зърна има, много е неприятно. Не ми се струва добър варианат да мажа често с кортикостероид и търся начини всякакви за преодоляване на проблема. Чела съм, че Б-комплекса може да окаже добро влияние, пък да видим....

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 11:53 от Ваня А.

# 141
Оф, че неприятно 😖

За бирената мая и аз съм чувала, че се дебелее, но не съм приемала редовно, поне не повече от месец и не знам дали е вярно. Аз нямах промяна в теглото за това време.

Взимай ги витамините. Иначе няма проблем да се маже с кортикостероид зърното, но за дълъг период и аз бих се притеснявала. Дерматолог това ли ти препоръча?

# 142
Здравейте. Аз пия бирена мая вече осем месеца докато кърмя, на мен ми се отразява много добре, учудващо добре и на хемоглобина, който по принцип е нисък. А сега като си пуснах изследвания, за първи път е в норми и ти доста нагоре Simple Smile

# 143
Ох, колко пъти съм ходила на кожен...свяко кремче помага за кратко. Кортикостероид не за дълго време, а от време на време, но дори и така ако това от време на време е рядко, пак изтънява и се променя кожата. Сега клепя с кокосовото масло, леко помага, но при кърмене пак се влошава, поне не до пърмоначалния момент.

# 144
Благодаря, момичета за предположенията.
Ние бяхме на консултация днес и педиатърката предположи, че носа й се запушва ( което е възможно , защото вкъщи сме на климатици). Аз съшо я забелязвам за сумти от време на време. Сега като се прибрахме и капнах физиологичен разтвор в носа и се нахрани значително по-лесно и по-бързо.

Ще опитам и биологичната поза все пак , защото особенно от едната гърда струята ми е много силна.

Млечница няма, слва Богу Simple Smile

# 145
👌 супер,че се е идентифицирал проблема! Аз съм много доволна от носко аспиратора за прахосмукачка между другото.

Ваня, ох,наистина много неприятно място за такъв проблем, има ли шанс да намалиш кърменията постепенно?

Сол, мерси,че сподели! Да взема и аз да възобновя приема, имам в шкафа🙄

# 146
Happy_mommy, Дези. , благодаря за съветите. Надъхах се още повече като знам че има шанс и сега ще се постарая да "бълва" мляко от мен Grinning

# 147
Аспиратор се използва само при хрема, т.е. вирус, не са такова запушване от сух въздух, защото ще засили проблема. Физ. разтвор капете често и няма да имате проблеми, няма и да навредите.
Ние сме на 3 кърмения, две дневни преди сън и едно нощно. Баща и активно става нощем, за да намалим нощния брой, защото вече започва да ми писва. Вече мисля да се приключва леко полеко, 2 години са си добър старт.

# 148
Аз ползвах аспиратор и при запушване на носа с кърма,още ми е чудно как ставаше,ама ставаше.

Е , Ваня, действай лека-полека тогава, че и по-лесно да мине дерматита.

И аз вече се изморявам и ми писва на моменти, но при мен няма изгледи преди избиване на оставащите зъби. Помрънках.

# 149
Ние сме на последните 3 зъба и режем финалната лента, ама като гледам само един има изгледи да се пръкне скоро. Аз все си мисля, че се буди от зъби, ама ме гложди съмнението, че е диване, което и без да избиват зъби, ще се буди така. Голямата на същата възраст спеше на пън цяла нощ.

Общи условия

Активация на акаунт