Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 25

• 29 530
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
Мая,
Едно питие е 360мл бира (5% алкохол); 150мл (12%) вино или 45мл (40%) твърд алкохол.

Лана, нали нямаше да се панираш повече днес, бе жена?

Гърдите е нормално да омекнат. Това им е нормалното състояние. Да цедиш 180мл на един път е направо уау. Аз не съм успявала повече от 40мл от двете гърди на една сесия. Кърма 1г 10месеца към момента. Разбираш ли,изцеденото количество нищо не значи, то няма нищо общо с количеството, което детето поема, сучейки.
Ако детето е в добро общо състояние,пълни памперсите, няма място за притеснение.

Виж повишеното ниво на кортизол, демек ти се стресираш и си в паника цял ден, действат на процеса на лактация, на рефлекса на потичане. Тъй,че успокой се, моля те!
Кърма не спира изведнъж,не спира и за месец. Отбили жени имат все още кърма.

Следвай детето. Наблюдавай го. Ако стане апатично и свърде поспаливо,няма апетит, не пълни памперси, тогава може да са касае за друго и е нужна консултация с педиатър.

# 76
  • София
Леле, аз направо съм пиянде, като гледам вие за какви работи се притеснявате! 😂 С мм почти всяка вечер си разделяме по една бира, а от декември до сега имахме и много поводи ( имени, рождени дни и Т.н ) та хич не съм се замисляла за чаша вино. Даже с каката ми бяха препоръчали да пийвам вино за увеличаване на кърмата Wink

# 77
Сестемно не е добре ако не се спазва времето за изчистване на организма от алкохола, защото черния дроб на детето се товари.

# 78
Хей, имам питанки (дълго стана, извинявам се). Бебчо е на 7м., 7.600кг. (удвоил около 4.5м.) - манекен расте. Захранвам от 5.5м., изцяло на кърма е. Нямаме заместен обяд - независимо колко изяжда, след това му предлагам и той суче (понякога като гладен, понякога съвсем малко или за приспиване). От самото начало е с рефлукс, но мислех, че ще спре със захранването. Напоследък обаче честичко взе да повръща. Възможно ли е да му става просто тежко от това, което е изял? Защо тогава цока? Нали кърмено бебе не можело да преяде... След седмица сме на консултация и ще питам, но взех да се притеснявам вече. Ядосва се, като му се гади, а след като повърне му олеква. Все ми се струва, че не е непоносимост към някоя храна (поне няма абсолютно никакви други симптоми). Също от няколко дни вечер държи да е само върху мен и много суче (знам, че го дразнят зъбките, но пък още нищичко не е избило, вече отдавна сме в това положение). Взе да ми се върти натрапчивата мисъл за количеството кърма. Но защо да е намаляла, след като се водя по бебето и сме скачени и давам винаги, когато пожелае?! На тази възраст абсурд да говоря за 4-5 хранения на денонощие - ние сме си с безброй. Трябва ли да правя нещо по въпроса?! Ака, пишка, смее се, играе, трудно спи (това винаги е било така), наддава (макар и малко, както обикновено), вода пие само по 2-3 глътки след твърдата храна и това е. Напоследък започна и да приревава вечер и да се изнервя. Чудя се дали да правя консултация с гастроентеролог, да не би да му е зле на коремчето. Иначе моето хранене не се е променило, така че едва ли е от нещо, което аз съм яла. Какво е вашето мнение?

# 79
  • София
Откакто детето спря да се буди през нощта, редовно си пия една бира или чаша вино.

Иначе с младежа вървим към отбиване. Суче 2-3 пъти през деня, от които само 1 е както трябва. Горе долу, ако не се отбие сам до края на април, планирам да му помогна. Мисля, че 1,6 + месеца са максималното, което мога да направя. А и да си призная честно, вече почва да ми писва някой да ми виси на гърдите 🤣

# 80
Кактусче, Ваня ❤️ трябва да ви черпя, благодаря за мненията ❤️
През нощта имахме 2 хранения по 15тина минути и сега още 1 около 20. Дано да се запази така 😊
И още един въпрос, последен за сега 😁, когато зърната не са добре оформени като "биберон", не са плоски, ами средна работа, кърменето може ли да бъде успешно? Защото когато почнах да ползвам силиконови протектори ми казваха как до няколко месеца зърната ще се оформят по-добре, лявото се пооформи - да, обаче дясното си седи по-малко и на нея й е по-трудно.

Скрит текст:

Такъв уред дали ще ми върши работа? Знам че е вариант с помпата да се опитвам няколко минути преди това, но ако има по-бърз вариант ще бъде чудесно

# 81
И с плоски зърна се кърми, не се притеснявайте. Ако не е скъпо това чудо може да пробвате, аз не бих дала много пари за това. С помпата мите да се дръпва малко, макар че не е много удобно.
Феичка, то щом не яде нощем може и по 2 бири...
Енерджи, мноо се съмнявам да няма мляко като повръща. Моето  голямо си повръщаше и след захранването.

# 82
Лана,
Не се безпокой за зърното, щом детето си го захваща и суче. И то постепенно ще се оформи. С тази джаджа трябва ръчно да направиш вакуума, ще ти отнеме повече време отколкото с помпата обаче.
Тия зърна биберон както ги наричаш, понякожа всъщност са проблемни. Та, не си сравнявай зърната 😝
Те са много еластични и повярвай - детето ще си ги "изтегли", но ако искаш помагай с помпата на по-проблематичното временно.

Феичке, честито, порастна момчето❤! Щом вече ти дотяга - подпомагай лека по-лека.

Енерджи, всичко звучи нормално за възрастта предвид растящите зъби. Не е количество кърма, не и кърменето като цяло. Заведи го на гастро,аз бих. Но приреваването, дразнението, това са зъбите. Може и от някоя нова храна да го боли корема. Но повръщането е хубаво да обсъдите с гастро. Педиатърът от сега знам какво ще ти каже 😂
Съни, една биричка е ок 😊

# 83
Привет и от мен .
Аз съм с плоски зърна но когато сучи малкият си ги" дооправя като по негов вкус " хих пробвах със силиконово зърно но не минсе получи . Кърма що годе имам , цедя се след като е сукал и от двете гърди има 70-80 мл. Но ме притеснява това че бебчо суче по малко и заспива и се налага да го дохраня с АМ , защото не иска кърма от шише незнайно защо ....

# 84
Не трябва да цедите след кърмене или да дохранвате с шише. Трябва да кърмите на поискване.

# 85
Много сбъркана система имате, с цялото ми уважение към усилието, което полагате. Кърма имате, цедите много за след кърмене. Правете компресия, за да суче повече, като се наяде или заспи го оставяте да спи. Като ревне пак, пак на гърда, ако ще да е след 10 мин и така докато се нагодите. С АМ си направете течен шоколад, от онзи стария домашния....за да не го хвърляте, но спрете да го давате, защото с този режим няма да кърмите дълго.

# 86
Пебълс, най-много да си докараш хиперлактация с това цедене. Най-добре ще е да спреш с цеденето, да оставиш бебчо на гърда само, да суче колкото и когато поиска и нещата ще се регулират. Може да ти се струва, че постоянно ти е на гърдите, но в началото на кърменето е така. По този начин малкия усеща и сигурност и безопасност в мама, все пак до преди няколко дена е бил на топло в корема, сега има нужда от много гушкане.
Също така забравих да питам дали предлагаш и двете гърди на хранене, защото е важно да го правиш. Когато пусне или заспи на първата, сменяш и даваш втората. Ако е заспал дълбоко можеш да смениш памперса, за да се разбуди и тогава да предложиш и другата гърда. Това е най-правилния начин да ти потръгне кърменето. Забрави за добавката, цеди се само при нужда и само за облекчение.
Ако имаш още някакви въпрос питай смело.

# 87
Благодаря ви , днес ще пробвам само на кърма.

# 88
Важното е да не се отказваш. Колкото повече суче бебето, толкова повече кърма ще произвеждаш. За един ден няма да има кой знае каква промяна, но ако продължите само на гърда, до две седмици например вече ще сте се нагодили.

# 89
Здравейте на всички, да се включа и аз. Имам близнаци на 40 дена, които кърмя, а след това дохранвах с АМ. Сега се опитвам да спра добавката, надявам се да се справя, но сега ми изникна въпрос. Как кърмят майките като излизат на разходка навън с децата, ако и двете ревнат едновременно?

Общи условия

Активация на акаунт