Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 25

• 30 044
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте отново. Дали валидолът е съвместим с кърменето?

# 166
Имаше нещо в сайта на хедра и май беше съвместим.

# 167
Здравейте отново. Дали валидолът е съвместим с кърменето?
Аз пия от време на време: валериан мента и глог

# 168
Ами, препоръча ми го позната, която е доволна от него и го е пила след раждането, но тя не е кърмила. Уж спомага за намаляване задръжката на вода, съответно целулита, намалява апетита и подпомага отслабването. А аз вече се отчайвам, че не мърдат кг, въпреки че всеки ден правя упражнения, излизам по разходки, хляба спрях и пак няма шанс да вляза в никоя дреха......Но явно ще пропусна, аз също съм настроена скептично към тези неща по принцип.

Подобни чайове са пълна измишльотина, така че няма смисъл изобщо да пиеш подобно нещо. Ако има и някакъв детоксикиращ ефект, вече и е вредно по време на кърмене, защото може да се отделят токсини в кърмата.

По повод отслабването по време на кърмене, темата е дълга, но пролактинът може да пречи на отслабването и теглото да се задържи, въпреки приемът на по-малко калории. Някои жени дори пълнеят по време на кърмене, защото имат повишен апетит. Така че е по-скоро мит, че самото кърмене помага да се отслабне(това го пише на много места).

Въпреки всичко, отслабването по време на кърмене не е невъзможно. Намаляване на теглото се постига само и единствено с прием на по-малко калории, отколкото се изразходват дневно. По време на кърмене, обаче, жената не трябва да гладува, нито да сваля повече от 2-3 кг на месец, поради рискът да се отделят токсини. Затова най-доброто е да започнеш съвсем лека диета с леко намаляване на дневните калории. Въглехидратите ги намали и предпочитай бавните такива. Храни се питателно, а не калорично, т.е. хапвай месо, риба, зеленчуци, млечни, а не бял хляб и тесто. Най-важното, обаче, е да не се стремиш към бързо отслабване, а към съвсем постепенно. По този начин, нито ще попречиш на кърменето, нито ще стресираш и собствения си организъм. Може да си свалиш и приложение за броене на калории.

Аз лично, и след двете бременности по време на кърмене успях с балансирана диета да си сваля всички натрупани килограми. Трябва, обаче, много упоритост и постоянство. Първият път за около 5 месеца свалих 14кг(свалих бременните кг + още няколко допълнително). Сега след второто раждане(преди почти 10 месеца), вече съм на старите си килограми, но благодарение отново на балансирано хранене с леко намаляване на дневните калории. При мен, най-много действа да хапвам питателно през деня, а вечер след 18ч нещо съвсем леко, като плод или кисело мляко.

# 169
  • София
Happy_mommy, благодаря за съветите! Ти доста бързо си влязла във форма! Аз, за съжаление, съм от тия, които от кърмене пълнеят и ме гони зверски апетит, особено за сладко. Но ще се опитам да се взема малко в ръце Simple Smile

# 170
Happy_mommy, благодаря за съветите! Ти доста бързо си влязла във форма! Аз, за съжаление, съм от тия, които от кърмене пълнеят и ме гони зверски апетит, особено за сладко. Но ще се опитам да се взема малко в ръце Simple Smile

Да, вероятно в сладкото е проблема. Сладкишите и подобни са най-калоричните храни, като те носят празни калории, т.е. калорични са, но нямат полезни за организма вещества. Опитай да ги намалиш и да ги замениш с плодове. Постепенно ще станат нещата, но ако не намалиш дневните калории, няма да как да отслабнеш. Но и като спреш да кърмиш, вероятно апетитът ще намалее, така че е много вероятно тогава да ти е по-лесно да започнеш диета. Опитай и с някакъв вид автотерапия. Аз след първото раждане бях пълничка, както до тогава никога не ми се беше случвало. Бях се отчаяла в началото, но реших, че ще трябва да се стегна и като започнах балансираната диета(малката беше на 6 месеца), всеки ден се гледах в огледалото за известно време за да се подсещам защо трябва да отслабна + качване на кантара всяка сутрин(което не е много правилно, но ми помагаше). Joy Опитай да намериш своя начин. Успех. Simple Smile

# 171
Имам силни колики и болки , спазми в стомаха, разбута се стомахът ми и след секциото, от стоене гладна, хапване на бързо, на сила и т.н Кърмя на поискване от два дни, какво може да се пие да ме облекчи, че скъсва тоя стомах.Пробвах еспумизан капки...

# 172
За вашия стомах става дума, нали? Пийте еспумизан таблетки или сашета, освен това хубав пробиотик. В началото много боли, нормално е. Аз си бях взела в родилното еспумизан сашета и го ядях като за наяждане. Еспумизана, който те ми даваха не беше достатъчен. Големите количества няма да навредят, той не се усвоява.

# 173
Да, за моя.Още по -тегаво е като тя ме рита, натиска и тежи като я кърмя, държа...но търпя.Скъсаха ме тия болки.Аз също ползвам еспумизан, но на капки, малко има ефект.Мерси много!А чай копър да си направя, сега се сетих ...? Пробиотик ще си взема.Heart

# 174
Трябва време да се възстанови перисталтиката, знам, че адски боли. Увеличете еспумезана до максималната дневна доза.
Редактирам: https://ppc.sanita.bg/zdrave/hranosmilatelna-sistema/zapek-3329/ … AYASAAEgLCZfD_BwE
Това пих след първото секцио, добре ми се отрази, но като беше второто ве можах да го намеря в аптеките.

# 175
Здравейте, на 09.02 със спешно секцио, родих прекрасно момченце - Боян. Бяха ми назначени антибиотици, заради което на гърда ми позволиха да го сложа на 3тия ден, а той не искаше да засуче. Гърдите не са ми били твърди, но течаха. Вече вкъщи си засуква, но аз имам кърма общо от двете гърди между 40-80мл. През нощта не се буди и аз го будя за да хапва, а през деня е по - неспокоен. Вчера  примерно от 7 до 9 и 30 заспива на гърдата, ама я пуска и го оставям да спи и през 20 мин се буди и търси гърда. А след това спа непробудно до към 2:00, когато аз го събудих. Може ли някакви съвети да ми дадете какво да правя? Записала съм час при консултант по кърмене, но до тогава съм безкрайно притеснена, какво да правя.

# 176
Мерси!Мислех, че само в мен е проблема!⚘⚘⚘

# 177
Здравейте. Аз бях писала преди за моята сага с хапането. Това с хапането продължава, а вече има зъб, било доста. Какво ли не пробвах, магам от гърда, казвам не, казвам мама я боли, смее се, посуче няколко минути и пак почва да хапе. Странното е, че като спи( понеже заспива само на гърда) пак хапе. Ако го отдръпна, се буди и реве. Боли доста, вече и вазоспазми получих... Мъжа ми предлага протектори, но аз не искам...Някакви идеи? Много благодаря предварително Simple Smile

# 178
Нма оправия докато не свикне със зъбите. Причината е, че детето го боли, има нещо ново в устата и немо да се спогоди с него. Период е, но е много неприятно. Може наистина да пробвате с протектори, има и каучукови.

# 179
Здравейте, на 09.02 със спешно секцио, родих прекрасно момченце - Боян. Бяха ми назначени антибиотици, заради което на гърда ми позволиха да го сложа на 3тия ден, а той не искаше да засуче. Гърдите не са ми били твърди, но течаха. Вече вкъщи си засуква, но аз имам кърма общо от двете гърди между 40-80мл. През нощта не се буди и аз го будя за да хапва, а през деня е по - неспокоен. Вчера  примерно от 7 до 9 и 30 заспива на гърдата, ама я пуска и го оставям да спи и през 20 мин се буди и търси гърда. А след това спа непробудно до към 2:00, когато аз го събудих. Може ли някакви съвети да ми дадете какво да правя? Записала съм час при консултант по кърмене, но до тогава съм безкрайно притеснена, какво да правя.
Може ли да разкажеш как се храни през деня? На какъв интервал? На поискване ли? На двете гърди ли го слагаш но едно хапване? В каква поза кърмиш? Дохранваш ли и как, ако да? Колко пълни памперси има за 24 часа? Всичко,което се сещаш. За да можем и да ти дадем по-конкретно инфо.

Общи условия

Активация на акаунт