Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 52 737
  • 806
  •   1
Отговори
# 150
Еми аз нямам сушилня, ама имам слънчева тераса и всеки ден пускам пералня, събота и неделя пускам по 3-4 перални. Това от май до октомври, зимата като почнат да палят печките с дърва и почвам да суша на климатика.

# 151
Кое налага сушилня в тая жега? Зимата, ясно. Когато вали, мъгла , разбирам. Ама сега на това слънце дрехите съхнат за отрицателно време. Отделно, че миришат приятно, когато са сушени на слънце.
На първо място - мързелът.
А на второ че терасата ни е западна. Дрехите се изпичат буквално. Твърди и избелели като шкурка стават. Трябва едно постоянно дебнене - жена ми ги е простряла, после все заръчва да ги събера, и все смяташе когато и двамата през деня ни няма да не простира че отидоха дрехите....

# 152
  • Plovdiv, Bulgaria
От както имам сушилня, нямам простор. Не я заменям за нищо. Колко мъхове и пухове остават от терасата иначе, а с нея са си мекички и готови за прибиране. И терасата ми е северна, дори лятото не съхнат толкова бързо дрехите.
Засичали сме я колко гори, под 10лв на месец, а аз не я щадя. Няма от какво да пестя.

По темата - 95лв ток имаме. Тая година най ниското ми беше 85 лятото, предни години е било по-малко, но сме били и на работа. А сега съм с бебе и по-голямо дете в нас, на това го отдавам.

# 153
Това лято плащаме по около 70-75лв. ток на месец. С бойлер сме. Климатици пускаме, но не целодневно. Готвя на ток всеки ден, пералня почти всеки ден.

# 154
Това лято плащаме по 50лв ток. Перални, печки, климатик, компютри, хладилник, фризер, всичко каквото се сетите работи. Зимата сме плащали 130лв. заради климатика. Тухла, къща, няма изолация.

# 155
  • Далечният изток
Здравейте, ако темата не е за тук, моля да бъде преместена в съответния подфорум.
Преди десетина дни смениха електромерите в блока. Днес проверих сметката - със 100 лева повече от това, което обикновено плащаме. Преди малко записах показанията в момента, Ами в сравнение с предишната фактура разликата за дневния ток е 10000 киловата, а за нощния ток е 3500 киловата. Някой имал ли е такъв случай?

# 156
Няма ли протокол за монтажа с данни с какви показания е бил при монтажа? Новият електромер си започва от 0 ако е нов.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 21:45 от Bobi44

# 157
  • Далечният изток
Няма протокол. Би трябвало в новия електромер да вкарат числата, които са били към момента на смяната. Иначе от къде са тези показания в момента?

# 158
  • София
разликата за дневния ток е 10000 киловата, а за нощния ток е 3500 киловата.

По-добре намери някой, който разбира да ти провери показанията, за да не се шашкаш. Това да не е производствено предприятие та цитираш хиляди киловати?

# 159
Нов електромер, нов сериен номер, нови показания. Записват се последните данни на стария и данните на новия. Очевидно не са ви монтирали нови електромери.

# 160
  • Далечният изток
разликата за дневния ток е 10000 киловата, а за нощния ток е 3500 киловата.

По-добре намери някой, който разбира да ти провери показанията, за да не се шашкаш. Това да не е производствено предприятие та цитираш хиляди киловати?
Именно - киловат часа, точно за това говоря. Как е възможно последното показание в последната фактура да е 25000 киловат часа, за август, а днес да ми показва 35000 киловат часа....

# 161
Отидете на място в дружеството. При нас имаше такъв случай, оказа се че има сметка за връщане, но следва да пуснете заявление за прихвашане, защото не го правят автоматично.  Не знам дали при вас е такъв случая, но при нас сметката се оказа със 100 лв надолу от изчислената.

# 162
  • Далечният изток
Най-вероятно е същия случай, 100 лв. повече са написали, но дали ще си признаят, че са сгрешили....

# 163
  • София
Именно - киловат часа, точно за това говоря. Как е възможно последното показание в последната фактура да е 25000 киловат часа, за август, а днес да ми показва 35000 киловат часа....

Вече ти написах, че въобще не правиш разлика между 1 и 1000. Спри да се паникьосваш.

# 164
  • Далечният изток
Правя разлика, това и написах в горния си пост. 10000 киловат часа разлика за два месеца, в повече..... Което е невъзможно както и да се погледне...

Общи условия

Активация на акаунт