Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 581
  • 806
  •   1
Отговори
# 450
Действително топлоусещането е индивидуално нещо, не е нужно да се влиза в полемики, а и темата не е такава. А иначе, точно LG са климатиците и да, настроени на 21 държат 1-2 градуса от горе, което за мен е абсолютно комфортно.

# 451
Моите климатици са на 27 градуса. Стане ми топло, изключвам. След половин час пак пускам. Пробвал съм да държа на 24 градуса, ми умирам от студ.
Чат пат ходя да гледам съседско дете. Навличам се като за зла зима, понеже поддържат 19 в огромна холокухня.
Спалнята не я отопляват. Така им харесва, така правят, и малкото дете все болно, горкото.

121 лв. ми е сметката, доволна.

# 452
Действително топлоусещането е индивидуално нещо, не е нужно да се влиза в полемики, а и темата не е такава.
Така е, но е и част от темата. Няма как да няма връзка със сметката различното топлоусещане.
Единствения ми коментар беше, че е огромна разликата в топлината 21 градуса с климатик и 25 с ТЕЦ, тъй като съм минала и през двете. Не ми трябва лекции за марки климатици (към Васил), за това определено не е темата. С климатик винаги е ледник за краката.
Ако оставя на ММ, например, топло няма да пусне никога, на 15-17 също му е чудесно, ама няма да генерира отрицателна сметка за ток 😁. И няма общо с марката на климатика пък хич.

# 453
Моите климатици са на 27 градуса. Стане ми топло, изключвам. След половин час пак пускам. Пробвал съм да държа на 24 градуса, ми умирам от студ.
Чат пат ходя да гледам съседско дете. Навличам се като за зла зима, понеже поддържат 19 в огромна холокухня.
Спалнята не я отопляват. Така им харесва, така правят, и малкото дете все болно, горкото.

121 лв. ми е сметката, доволна.
Цитат
Стане ми топло, изключвам. След половин час пак пускам.

Не правите добре нито за климатика, нито за сметката ви за ток.
По-добре намалете климатика отколкото да го пускате  и спирате.

# 454
  • Велики Преслав
Ледник на краката е с калпави климатици. С подови, още по невъзможно е в краката да е ледник. Лекции, нямаше да изнасям, ако не приказвахте небивалици.
По темата, трифазен ток имам 65 лв. Направо съм изумен. За пръв път толкова малко ток имаме там. При положение, че там има проточен бойлер. Дано не са сгрешили от енергото. Ама каквото такова.
Joy Joy
Прав си много, но така като съдя от сметките, жената има хубави машини, които не им пречи да работят така. По-скоро на сметката влияе.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 11:06 от Васил Василев

# 455
Да, да, знам че е лошо за климатика, но това обяснявам, студено ми е като е намален. Както и да е.

# 456
  • Пловдив
Нашите канални климатици имат калибриране та термостата.Температурата в датчика бе 1,5° над тази на обикновен термометър, поставен на същото ниво.Също мога да избера с каква диференциална разлика да работят преди да изключат,както и да избера статично налягане между 30 и 150 Pa(дано не бъркам мерната единица).Мислех си,че и стандартните климатици имат подобни опции.
 За мен,вида отопление няма отношение към температурата на пода(освен при подовото отопление) .Топлината му зависи от изолацията на пода и дали те отопляват отдолу.Казвам го като дългогодишен потребител на централно парно и леден под -и в БГ и в UK.В момента сме в супер изолирана къща,отопляваща се от един климатик и ходим по-чорапи.

# 457
  • Велики Преслав
Не Нелина, сакън. Сега ще кажат, че си  или пията по празниците или луда Pensive
Как може да казваш, на някои богове тук, че ти с климатици имаш топъл под...........

# 458
Днес майка ходила да си плати сметката и платила и на съседката - 6.03 лв. ток.
Сама живее, топли се с дърва. Само една крушка, телевизор и малко ново комбинирано хладилниче с фризер. Пък може и да й е изключен хладилника сега, зимата.
Майка е с хубав климатик, не го изключва, бойлер нонстоп, хладилник, фризер, два телевизора, готвят на газ-73 лв.

# 459
  • Plovdiv, Bulgaria
176лв ток имаме от 15.11-15.12, очаквах повече.
2020 е бил 189лв, а 2019 - 168лв.

# 460
72,42 лв платени на 29,12, ЕVN. Честно, не знам точно кога ме засичат. Двама души в домакинство, единият климатик работи около десет часа на ден, другият мнооого рядко . Бойлерът не се спира, пералня средно през ден. Майка ми е постоянно вкъщи и все мие нещо на чешмата, отделно ТВ и другите стандартни уреди. Това за за изцяло южен апартамент. Готвим малко над средното Smiley
От всичките ми познати с климатици, най-добре са тези с Мицубиши, но това е мое мнение. Моите са Панасоник.

# 461
От 16.11 до 16.12 - 28.31лв
Не се отопляваме на ток. Фурна,котлон и съдомиялна рядко се ползват. Пералня и сушилня се пускат минимум 10 пъти седмично.

# 462
Зависи от климатика.
Вкъщи в хола сме с климатик...топло става, краката не ми мръзнат. На 22 го държим.

На работа сме с калпави, не го ли пусна на 29...и то на турбо, е студ буквално.

Сметката за предния месец - 150 лв.
Климатик + маслен радиатор в детската.

# 463
197 лв. Доволна съм. С бебе сме, постоянно съм вкъщи. В 2 стаи не се спират конвекторите, в трета се пуска понякога. Бойлер, пералня, сушилня, готвене.

# 464
  • София
Здравейте,тази сутрин получих сметката за ток - близо 900лв... Предишни месеци сме плащали 70-100лв. Някой с подобна аномалия? Не сме променяли нищо в ползването на уреди и т.н. ако е приравнителна сметка, какво е това приравняване 800лв...

Общи условия

Активация на акаунт