Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 586
  • 806
  •   1
Отговори
# 435
И аз да се включа. Нашата сметка е 230 лв 514 kw/h. На доставчик последна инстанция сме ☹️. Има ли други, като нас? Вече ме е страх да гледам новините.... С тея покачващи се цени на промишления ток ми се реве 😥😥😥 уж ще има пак компенсации, но са крайно недостатъчни според мен
Подпомагането е за бизнеса,не за някой,който поради безброй причини няма А16.
Колега така вчера се жалвал...Построил си къща в покрайнините на града, голяма, триетажна.Но от стиснатост не извадил удостоверение.И ся реве ли реве.Ама като реши да прецака държавата с някой лев му е било добре,нали.А сега дори и да иска,не може да го изкара, защото няма нужните документи.Всеки сам си плаща за грешките.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 20:50 от Ренко

# 436
  • София
В нашия случай строителят изчезна и не довърши сградата. 10 години се борим, вече има светлина в тунела.
Не смятам, че в нашия случай ние сме виновни.
Дано поне следващата зима да сме битови абонати.

# 437
  • Велики Преслав
Змия, сега имаш ли представа каква ти е цената на 1 киловатчас.

# 438
Скрит текст:
То е ясно,че все някой е виновен за липсата на А16.Няма нужда сега всеки да се припознава в написаното от мен,и да се "оправдава".Истината е,че поради мишкуване голяма част от собствениците на имоти го нямат.А после обвиняват държава,че не им помага достатъчно?!

# 439
  • София
Да, 17,449 ст. е цената без всички добавки.
Нямам представа защо е толкова ниска предвид цените на свободния пазар.

# 440
  • Пловдив
Ние също сме без акт 16 ,но очаквам до месец да го придобием.Бяхме в чужбина,докато строяхме и фирмата строител  не е вадела  актовете,въпреки,че бяхме заплатили за услугата.Но,става въпрос за закъснение от 8 месеца,не са години.

# 441
А защо не сте на битов ток. Наистина много имате. Мисля че по документи се оправя това, но не съм толкова запознат да кажа
За жалост сградата няма акт 16. Строителят обяви фалит и заряза всичко плюс задължения към ЕВН, така че и да искаме да сключим договор за промишлен ток на фиксирани цени до влизането на акт 16 не можем. Имаме си синдик, който уж обещава до март да имаме акта, но май са празни приказки, защото от години нищо не се случва. Ние сме за първа година в този блок, за съжаление не ни стигнаха парите да си купим нещо с акт 16, а сме с бебе и беше наложително да се изнесем от квартирата. Вече не знаем към кого да се обърнем, ще стискаме зъби и това е ☹️

# 442
153,02лв Период 9.11-9.12. Три климатика, бойлер всяка вечер, че и през деня, пускам по 7-10 перални седмично, всеки ден готвя (ползвам котлони и фурна, е нея не всеки ден,но веднъж-два пъти седмично) и други електроуреди. Мисля, че е добре сметката.

# 443
106 лева (16.11-15.12)...три хиперинвертора не се спират, сушилня съдомиялна фурна и всякакви други уреди... Няма бойлер - топлата вода е от ТЕЦ.  Миналата година в същия месец е била 111 лева сметката.

# 444
  • Велики Преслав
И моята излезе.

Марсиан. Това с хиперинверторите е глупост. Измислиха го Миткубиши Хеави и сега всички магазини решиха да казват така на климатици с Коп над 5. В сайтовете на повечето които уж са Хиперинвертори пише .........inverter split sistem...... няма huperinverter. Твоите какви са? Все пак това което казвам не се отнася за всички.

# 445
Много добре знам....но е по-лесно да кажеш хиперинвертор от колкото "висок клас климатици с КОП над 5" защото някои потребители се чудят...е как някои с 3 климатика имат такава сметка а те с 1 имат същата. (Както е и по-лесно ксерокс от колкото копирна машина)
Тошиба Дайсейкай 8 стари са вече 6 годишни

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 09:42 от Marsian

# 446

2 климатика, бойлер денонощно,духалка, че племениците бяха 2 дни вкъщи, 2 тв,2 лаптопа, пералня почти всеки ден и отскоро имаме сушилня.
Доволна съм.

# 447
От 2.11- 2.12 205 лв ( 903 kw/h)  но с два климатика, бойлер, който не се изключва, всеки ден по две перални през половината време и три компютъра  постоянно работещи  е поносимо.

# 448
За периода 23.11-23.12 сметката е 125 лв.
Включва 2 климатика работещи на 21 гр нон стоп. Трети който се пуска за около 10 дни в месеца когато съм хоум. 2 бойлера подгряващи само на нощна, хладилник, до 3 перални и 3 готвения на седмица, 2 ТВ, PS конзола.
Дек.2020 сметката ни е била 91 лв. Не знам от къде идва разликата. Ползването е същото, може би е било по-студено от миналата година.

# 449
Дек.2020 сметката ни е била 91 лв. Не знам от къде идва разликата. Ползването е същото, може би е било по-студено от миналата година.
Сравни  потреблениети в kw/h, а не саматаплаена сума.Ето  през зимните месеци 2020 и 2021 при нас варира 948 до 997 kw/h, като се има предвид че климатиците са на 27 градуса и миналата учебна година големия общо ходи месец на училище ... отделно и ние с дребния не малко  време бяхме пред компютрите.

Общи условия

Активация на акаунт