Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 581
  • 806
  •   1
Отговори
# 495
Нашият ток продължава да е 23 лв, при все че вече готвим на ток и махнахме газовата печка. И с газовата печка даже не сме падали под 25 лв. Доста странно. 🤷 Но за сметка на това пък сметката за парното не прощава!
И ние готвим на газ + сме на ТЕЦ, но сметката е по 3 🙄 Да не сте се вързали към дамата с 900те вата 😁
На вилата има само 6 крушки (всички са лед) и един бойлер, който пускаме 4-6 пъти в месеца. Ел уреди никакви, печката е на дърва. Там плащаме 20-30 лв.

# 496
От форума знам, че проверка най-добре се прави, като си закачиш вътре един твой електромер да върти, и сравняваш неговите показания с официалния.
Дано техника каже какво е. Но ако в момента на проверката закачилия се, се е откачил, няма да го хванете. Но. С твой електромер ще.

# 497
От форума знам, че проверка най-добре се прави, като си закачиш вътре един твой електромер да върти, и сравняваш неговите показания с официалния.
Дано техника каже какво е. Но ако в момента на проверката закачилия се, се е откачил, няма да го хванете. Но. С твой електромер ще.

Благодаря за страхотната идея , от къде може да закупя такъв електромер ?
Надявам се , да не е крадене а някаква грешка в електромера .Скоро се местим в ново жилище и наистина не ми се занимава с излишни глупости да търсим кой и от къде краде .

# 498
Може и стар ако ви е сменян скоро и го пазите стария.
Питай някой познат еладжия...
Не се сърди, човече...от нея е идеята, може на лично да я питаш... Grinning

# 499
  • ...живея на последния етаж...
От 16.11 до 16.12 - 28.31лв
Не се отопляваме на ток. Фурна,котлон и съдомиялна рядко се ползват. Пералня и сушилня се пускат минимум 10 пъти седмично.
Това ми е някак малко нереално, ама всеки си знае. Хладилник поне нямате ли?
Последно платих 172 лв. , новата сметка е 178лв.
Основно се отопляваме на печка на дърва с радиатори към нея, обаче!
Една от стаите не е включена към системата, а тази година е работно  обитаема, та в този период имаше постоянно включен  конвектор. Другото е бойлер, хладилник, фурна, пералня, миялна, два лаптопа, монитор, телевизор, ютия(2300W), сешоар(2200W), микровълнова. 807kW. При новата сметка сложихме климатик и махнахме конвектора, но сутрин пускаме една ламя духалка, докато тръгнем на работа. Та не се чудете на високите сметки с конвектор, един такъв си навърта 100 лв. , че и повече.

# 500
От 16.11 до 16.12 - 28.31лв
Не се отопляваме на ток. Фурна,котлон и съдомиялна рядко се ползват. Пералня и сушилня се пускат минимум 10 пъти седмично.
Това ми е някак малко нереално, ама всеки си знае. Хладилник поне нямате ли?
Последно платих 172 лв. , новата сметка е 178лв.
Основно се отопляваме на печка на дърва с радиатори към нея, обаче!
Една от стаите не е включена към системата, а тази година е работно  обитаема, та в този период имаше постоянно включен  конвектор. Другото е бойлер, хладилник, фурна, пералня, миялна, два лаптопа, монитор, телевизор, ютия(2300W), сешоар(2200W), микровълнова. 807kW. При новата сметка сложихме климатик и махнахме конвектора, но сутрин пускаме една ламя духалка, докато тръгнем на работа. Та не се чудете на високите сметки с конвектор, един такъв си навърта 100 лв. , че и повече.
Хладилник ( с фризер) си е включен целогодишно.
Не знам кое е нереалното. Сметките ни за ток са около 35-37лв месечно (ако сме ползвали фурна/котлон по-често). Август с пуснат климатик на охлаждане денонощно, сметката ни беше 57лв.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 18:45 от Анонимен

# 501
Коква е тая пералня 10 пъти седмично...сутрин и вечер се пуска ли?

# 502
Коква е тая пералня 10 пъти седмично...сутрин и вечер се пуска ли?
Ами не е сутрин и вечер. И повечето пъти са доста над 10пъти.Има дни, в които и по 4-5 пъти на ден се пуска. С малко дете сме. Пера нон стоп. Нейните дрехи всеки ден се перат почти. Хавлии, спално бельо, завивки- минимум 4-5 перални пускам. Нашите дрехи поне още 4-5.

# 503
За 28 лв ти само ги мокриш Grinning
Майтапът настрана, на 60 гр.не пускаш ли?  Детски, спално бельо е фубаво да се пераг на височки градуси и по-дълга програма.

# 504
За 28 лв ти само ги мокриш Grinning
Майтапът настрана, на 60 гр.не пускаш ли?  Детски, спално бельо е фубаво да се пераг на височки градуси и по-дълга програма.
Не пера на 60гр. Пера всичко на 40гр (1 час). Нямаме мръсни/засякани неща, че да въртя 3-часови перални. Ето, днес например съм сменила 4 пъти хавлията за ръце в кухнята. Не е мръсна, а само мокра, но заминава за пране. Така или иначе всичко минава през сушилнята на високи градуси.

# 505
  • Велики Преслав
Аз пера също по 8-10 пъти на седмица и пералнята ми харчи 12 лв ток на месец
3 от пранетата за на 60⁰
Не искам да обиждам потребителката, ама хавлия изпрана на 40⁰ за мен само е въртяна.
Явно съм старомоден и хавлии и памучни чаршафи си ги пера само на 60⁰ с прах за бяло с кислородни избелители с минимум 10%

# 506
Аз пера също по 8-10 пъти на седмица и пералнята ми харчи 12 лв ток на месец
3 от пранетата за на 60⁰
Не искам да обиждам потребителката, ама хавлия изпрана на 40⁰ за мен само е въртяна.
Явно съм старомоден и хавлии и памучни чаршафи си ги пера само на 60⁰ с прах за бяло с кислородни избелители с минимум 10%
Вие си перете както искате. Аз ще пера така, както съм сметнала за добре.

# 507
  • Велики Преслав
А, вие си знаете. Не ви критикувам.
Казвам как пера аз.

# 508
За 1 час само се мокри, да, докато вдигне до 40 гр.и то време за плакнене дошло. Нито е дезинфикцирана, нито изпрана.
Част от мръсното е невидимо. Не само лекето е замърсяване Wink

# 509
За 1 час само се мокри, да, докато вдигне до 40 гр.и то време за плакнене дошло. Нито е дезинфикцирана, нито изпрана.
Част от мръсното е невидимо. Не само лекето е замърсяване Wink
Ами перете, ако искате и на 100гр. Избора е Ваш. Всеки сам решава 😉

Общи условия

Активация на акаунт