Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 580
  • 806
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ви.
Питах понеже по празниците пуснахме парното на ток на 6 киловат часа на 20 градуса и имаме 200 киловата,което се начислява на татко електромера ,та исках да му дам парите.

# 526
205 лева ни е тока. 2 конвектора и 1 климатик работещи постоянно, готвя всеки ден, пералня през ден, бойлера се пуска всяка вечер, 2 големи телевизора.
Докато не надвишава 250 лева сме доволни.

# 527
Някой може ли да ми даде идея какво да правя , защото ще се побъркам ... Говорих 3 пъти с Evn последо петък и ми казаха , че е минал техник и чакам уж email ( който са пратили петък , но още не съм получила ...) Незнам кога е минал техник при положение , че съм цял ден в къщи , таблата са в самия вход пред вратата на апартамента ми , а вратата на входа се заключва и аз така не чух да се отваря таблото ... така де .. събота и неделя ни нямаше в къщи и за 2-та дена имаме 53kw дневно и 20 нощно ...Някой може ли да ми даде идея с кой може да се свържа , защото очевидно evn ги мързи да си вършат работата .. Благодаря

# 528
змия , това дали ще ти е от полза?
Тук са без ДДС цените. Това е втората страница на фактурата ми. Не съм битов абонат, на свободния пазар съм от началото още.

Извинявай, че снимах от екрана на компютъра.

# 529
  • София
Благодаря, Фортуна.

# 530
Здравейте.
Знаех че в БГмама има всичко. Търсих да сравня сметките за ток и излезна темата .
Но като гледам вашите цени и съвсем се отчаях.
Ние сме в 130кв, като само спалните за затворени стаи (и баните де), другото е опейнспейс. Климатик , конвектор , 3 телевизора, 2 бойлера , пералня всеки ден, миялна през ден, готвене всяка вечер, всички лапми обикновено работят.
365лв за декември.
много ми се вижда .
А при все че декември почти 10дни ни нямаше и конвектора не е работил.

# 531
  • Пловдив
sparkling eyes,понеже се познаваме от друг форум и знам,че си в моето населено място ,ще кажа само едно- външна изолация+изолация на тавана.Когато правихте ремонта,слагахте ли окачен таван с вата?И какви ви бяха сметките,преди отоплението?
Казвам го,защото отвореното пространство е без значение,когато жилището е изолирано.И ние сме с 60 м2 хол с отворено стълбище към втори етаж.Нито една врата не се затваря,дори на баните и на антрето.Бойлерът ни е един,но е 200л и всеки ден се пълни голяма  вана. С 2 телевизора сме,съдомиялна всеки ден,хлебопекарна също,всеки ден се готви и по цял ден  с ММ сме си вкъщи.Квадратурата е 250м2,отопление с климатик.Минимална температура 23°,но почти винаги е 24-25 ° .Консумацията преди отоплението бе 300-350 kWh,с отоплението за декември е 740 kWh(153лв)
fortuna,направо ме озадачи.Аз подписах договор на по-високи от тези цени ,още ноември месец.Слава богу,януари ще е последният ни на свободния пазар.

# 532
  • София
sparkling eyes,понеже се познаваме от друг форум и знам,че си в моето населено място ,ще кажа само едно- външна изолация+изолация на тавана.Когато правихте ремонта,слагахте ли окачен таван с вата?И какви ви бяха сметките,преди отоплението?
Казвам го,защото отвореното пространство е без значение,когато жилището е изолирано.И ние сме с 60 м2 хол с отворено стълбище към втори етаж.Нито една врата не се затваря,дори на баните и на антрето.Бойлерът ни е един,но е 200л и всеки ден се пълни голяма  вана. С 2 телевизора сме,съдомиялна всеки ден,хлебопекарна също,всеки ден се готви и по цял ден  с ММ сме си вкъщи.Квадратурата е 250м2,отопление с климатик.Минимална температура 23°,но почти винаги е 24-25 ° .Консумацията преди отоплението бе 300-350 kWh,с отоплението за декември е 740 kWh(153лв)
fortuna,направо ме озадачи.Аз подписах договор на по-високи от тези цени ,още ноември месец.Слава богу,януари ще е последният ни на свободния пазар.

Аз съм в апартамент 107 кв.м, но нямам съседи. Всички апартаменти под, над, до нас са необитаеми, а едната стена по цялата дължина на апартамента е калкан.
Под 500 кв/ч на месец нямам, дори и в топли месеци, когато не е пускан климатик.
Зимата обикновено консумацията е около 1000 кв/ч. В стаята на сина ми има подов Дайкин. Бойлерът е 80 л., не се изключва, но останалото отопление е на пелетна камина, която работи на принципа на духалките.

Май ще трябва да си проверя уредите и да намеря къде е проблемът.

# 533
Fortuna няма ли компенсация за декември ? Средната цена на колко ст излиза ?

# 534
Нелина, това са цените без ДДС, Енерго Про е доставчика. На свободния пазар сме от няколко години, може би 4-5?, не помня точно.
Райчева, има компенсация, но е отбелязана на първа страница на фактурата ми (снимах я, но трябва да я намаля, че иначе не мога да я кача).
Показаната фактура е за небитов абонат.

# 535
Ами изолиран е апартамента . Дограма нова и незнам си колко камерна с едиквоси стъкло и пак.
Съседи имаме от всякъде.

# 536
Нелина, това са цените без ДДС, Енерго Про е доставчика. На свободния пазар сме от няколко години, може би 4-5?, не помня точно.
Райчева, има компенсация, но е отбелязана на първа страница на фактурата ми (снимах я, но трябва да я намаля, че иначе не мога да я кача).
Показаната фактура е за небитов абонат.

Благодария тии 😊 Радвам се, че има компенсация. И аз съм небитов абонат и чакам сметката до ден два🤪

# 537
  • Пловдив
змия и у родителите ми консумацията е около 500 kWh без отопление,а са двама.Просто уредите им са неикономични.
Нашият бойлер е подов с допълнителна изолация отвън с цип.Бях направила опит,като го изключих един уикенд,в който ни нямаше.От 65°,температурата бе паднала на 45° за два дни,което ми се стори доста добре.
Апартаментът на родителите ми е същият и с 350лв .на месец не може да се стопли,а те взеха ,че си сложиха 5 см външна изолация...нямам думи,защото не постигнаха никакъв ефект.По-важна бе изолацията на тавана и пода.

fortuna,ясно,че са без ДДС,но нашата последна разбита фактура е от октомври и цената е над 40ст/kWh без ДДС.Оттогава си ги засичам сама,всеки месец от дата до дата защото с това плащане месец назад му изгубвам края.
Вероятно намалят цената преди ДДС?
sparkling,виж си киловатите преди и след.

# 538
нелина , след ДДС е приспадната компенсацията.
Райчева , тази фактура е за ноември, чакам другата седмица за декември, но си мисля, че пак ще има компенсация. И дано да има, че достатъчно ми режат главата с цената на природния газ.

# 539
  • Пловдив
Излиза,че на свободния пазар  Енерго Про е значително по-евтин доставчик от EVN.
 Събрах всички допълнителни цифри за пренос,акциз и т.н. от фактурата на fortuna,без достъпа за 30дни,защото той се изчислява на база доставена мощност и се получи цена от 0.3789 лв/kWh без ДДС и това е за Ноември.
По моята фактура от Октомври ,същата сборна цена без ДДС е 0,468лв kWh.
Като добавим.ДДС вече се получава разлика от 11ст. на КWh.Това са сметките преди каквато и да е компенсация.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 14:53 от nelina_london

Общи условия

Активация на акаунт