Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

• 53 493
  • 806
  •   1
Отговори
# 165
  • София
За последно. НЕ правиш разлика

Ето чети и дано разбереш

Какво е киловатчас? Обясняваме киловат и киловатчас

Това, което си написала като разлика се равнява на непрекъснатата работа на 10 отоплителни печки 24 часа,  30 дни.

# 166
  • Далечният изток
Ами това казвам, възможно ли е да ми показва електромера 10000 киловат часа за почти 2 месеца? Не, нали!!! Някой е вкарал като показания на новия електромер някакви цифри с 10000 повече....

# 167
Няма как без протокол да се подмени електромера.Търсете къде е той,едно копие остава в енергото и искайте да го видите.Подписват се и свидетели за това и се връчва на собственика или домоуправителя.Там задължително се записват показанията на новия и стария електромер!

# 168
  • Далечният изток
Да, разбира се, ще го търся този протокол в понеделник и ще пусна жалба за несъгласие със сметката.

# 169
  • Пловдив
Новите електромери не започват от 0.
Това не знам, защо са го написали и каква заблуда е. Те понякога не са чисто нови или са минавали някакви тестове и имат някакво показание. Това го пише в протокола, от какво показание е стартирал всеки монтиран електромер.
Протоколите може и да са захвърлени някъде. помня, когато бяха сменили на една от квартирите където живеехме електромерите. Входа сигурно беше 40 апартамента или повече и някой беше се подписал за свидетел и всички протоколи /жълти химизирани листи от кочан/ бяха хвърлени и се въргаляха на стълбището. Добре, че беше петък и не бях на работа и случайно се прибрах по-рано от пазар и ги видях намачкани и нахвърляни, намерих си моя и си го прибрах за всеки случай. Проблем обаче не е имало.

# 170
Да, разбира се, ще го търся този протокол в понеделник и ще пусна жалба за несъгласие със сметката.
Преди доста години имах подобен проблем, но не след смяна на електромер. Обадих се на националния телефон. Казаха да не плащам сметката, а да видя показанията на електромера и да им го съобщя. Така и направих. Казаха ми , че ще изпратят екип , за да види и той показанията. Оказа се, че бяха сгрешили една нула, вместо новото показание да е 103, бяха написали 1003. Платих, след като оправиха показанията.

# 171
Преди доста години имах подобен проблем, но не след смяна на електромер. Обадих се на националния телефон. Казаха да не плащам сметката, а да видя показанията на електромера и да им го съобщя. Така и направих. Казаха ми , че ще изпратят екип , за да види и той показанията. Оказа се, че бяха сгрешили една нула, вместо новото показание да е 103, бяха написали 1003. Платих, след като оправиха показанията.
Аз например не мога да видя показанията на електромера!
Изнесени са навън и са заключени с ламаринени врати!
Искам да направя жалба за декември и януари,защото токът ми скочи със 100 лв. при условие,че дори един от електроуредите ми се повреди през ноември и трябва потреблението да е по-малко!
Как мога да направя това?
Благодаря предварително,ако получа съвет!

# 172
  • Далечният изток

Аз например не мога да видя показанията на електромера!
Изнесени са навън и са заключени с ламаринени врати!
Искам да направя жалба за декември и януари,защото токът ми скочи със 100 лв. при условие,че дори един от електроуредите ми се повреди през ноември и трябва потреблението да е по-малко!
Как мога да направя това?
Благодаря предварително,ако получа съвет!
Отидете на някое гише за обслужване на клиенти и кажете, че искате да пуснете жалба. Имат готови бланки. Именувани са "Искане", но Вие си напишете отгоре "Жалба". Поне в Енерго-про е така.

# 173
  • София
При сметка от +/-30 лв, получавам 90!
Отидох при касиерката, тя ми отключи таблото. Сравних с показанията във фактурата и видях, че е доста надписана.
Направих снимки, пуснах мейл с възражение и след 4 дни получих мейл, че е извършена проверка и показанията са коригирани. На сл ден получих коригирана фактура за 45 лв, които са за 45 дни реално.
Следващия месец платих 15 лв (реално само за 15 дни)

# 174
Благодаря,момичета!
Flowers Hibiscus

# 175
  • Велики Преслав
Аз попринцип плащам 280 лева.
  -климатици 3 броя
Печка
Съдомиялна
Пералня
Сушилна
2 бойлера
2 фризера и 2 хладилника.
 Отделно още малко консуматори.
 Обаче миналия месец ми дойде сметка, 500 лева. Аз помислих, че са надбисали, обаче се оказа че заради ковид обстановката, инкасатора не минал предния месец и на следващия плащам 2 сметки.

# 176
Моят опит от днес-
1.Обаждане на националния телефон за връзка с електроразпределителното Ви дружество
2.Те дават телефон на Вашия мрежови снабдител
3.Обаждане до тях и получаване на информация,как може да подадете сигнал при съмнение за неправилно изчисляване на сумата за изразходваната от Вас електроенергия
В моя случай служителката пожела сама да уведоми и да поиска справка от колегите си за това.
На е-майл,който дадох ще чакам да изпратят съобщение,след като направят проверката
Аз поисках справка от 01.07.2020 до сега,защото сумите започнаха да нарастват драстично точно в този период
Дано да съм била полезна
Ще пиша за крайния резултат

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 17:29 от usmivkata20

# 177
Usmivka, точно от 01.07.20г имаше увеличение на цената на ел. енергията.

# 178
  • Велики Преслав
Със колко.

# 179
Usmivka, точно от 01.07.20г имаше увеличение на цената на ел. енергията.
И точно тогава токът ми е 90 лв!Расте с 35 лв всеки месец,докато стигна 210-този месец.Един климатик,пералня,печка и бойлер.Даже миялната ми се развали през август,но въобще не усетих,че има по-малко потребление!Плащам онлайн,нямам фактури!Нямам ученици в къщи!Коледа и Нова Година не съм готвила-купих си готова храна!Температурите навън 15 градуса!В апартамент,отоплян от съседите от всички страни!6 камерна дограма!😕

Общи условия

Активация на акаунт